• Li d1986
    226
    Mislim da mozemo i mi, ako nista drugo moze se pokrenuti neka stranica na instagramu i tiktoku. Bar danas ima dostupnih platformi a imamo i brojnost i ljude koji znaju napravit klip. Znam da nije to to ali me frustrira sutnja pa ako nista ajmo pokusat. U vrijeme kad su klikovi i lajkovi sve naci ce se i neki veci medij koji ce vidjet svoju korist. Imamo bazu koja to moze siriti, za pocetak Zona pa drugi clanovi koji nisu tu pa onda i oni sterilni koji ne sudjeluju aktivno a ima ih sigurno.
  • Fatos Beqiraj
    61
    Bakrar jucer najbolji igrac sa klupe, a toliko se pljuvao dolazak
  • badjibadara
    7.3k
    ako nista drugo moze se pokrenuti neka stranica na instagramu i tiktoku. Bar danas ima dostupnih platformi a imamo i brojnost i ljude koji znaju napravit klip.Li d1986

Skidaju iz maxsporta sve sto nije u njihovom narativu "postenja", obrisali su vec nekoliko boljih stranica.
  • NitkoBitan
    31.1k
    ako nista drugo moze se pokrenuti neka stranica na instagramu i tiktoku.Li d1986

Pa pokrenut je Zona podcast koji ce se emitirat svaki ponedjeljak, sve vezano za Dinamo pa sam onda siguran da ce se prokomentirat i sudacke odluke na nasim utakmicama.

Nadam se da ce Dinamovi navijaci prestat gledat razne kvazi objektivne stranice koje konstantno guraju narativ kako se drugi kradu te da se navlaci za Dinamo. Kada Zona podcast pocne skupljat tisuce, pa i desetke tisuca pregleda a oni pocnu gubit gledanost nek se zapitaju.

Nas mali dio svemira.
  • Li d1986
    226
    nisam znao ovo

podcast je ogroman plus ali je pitanje hoce li gledanost biti ogranicena samo na dinamovce. Siguran sam da ce se prokomentirati greske na podcastu a nadam se da ce to doci do sirih masa
  • NitkoBitan
    31.1k
    podcast je ogroman plus ali je pitanje hoce li gledanost biti ogranicena samo na dinamovce.Li d1986

nadam se da ce to doci do sirih masaLi d1986

Pa Dinamovci su pola drzave + inozemstvo/BiH koji naginju nama.

Mi ne trebamo tezit tome da ostali gledaju "nase" nego da prosjecni Dinamovac vise ne bude placipicka koja se za sve "ispricava" i glumi "gospodina". Ako Dinamovci gledaju samo svoje drugi mogu lajat na mjesec.
  • Thor
    689
    Realno:
    -bili smo bolja momcad na terenu cijelu tekmu ali...
    Izgubili smo radi vlastite dvije pogreske,dekoncentracije i par odluka sudaca od kojih je jedna kriminalna.
    Prvi gol varazdina je dekoncentracija cijele ekipe kod izvodjenja prekida i suca koji u tom trenutku ne primjenjuje nikakvo pravilo i ne inzistira na mjestu prekida iako je kod nekih drugih takvih prekida nekoliko puta micao loptu dva puta.
    Na rezultatu 1-1 ponisten nas cisti gol. Odjednom var ne radi,liniski sudac dize zaledje iako ne vidi, sudac pusta akciju,gol. Onda ponistava na temelju zastavice linijskog.
    Da je gol priznat,druga tekma do kraja.
    Iza 1-1 dekoncentracija Kovacevica koji ne uvodi prave zamjene i rotacije igraca. Radi sablonske zamjene bez veze i bez shvacanja gdje trpimo.
    2-1 varazdina iz nikakve situacije. Totalna dekoncentracija Nevestica. Nikakva situacija i opasnost za gol. Stoji na crti (sto je njegova boljka) ne kuzi let lopte.
    Nakon toga nas pritisak. Pokazali da nam je stalo bar izjednaciti pa i pobjediti.
    Sve u svemu sami smo se pobjedili,tj.pogubili. Varazdin nista nije odigrao da bi nas dobio. Dobili su dva nasa poklona.
    Sudac i suci kriminalalni koji su doprinijeli rezultatu i utjecali na njega.
    Realno dakle, bolja ekipa je sama sebe dobila tj. Izgubila 2 boda.
    Takve tekme se dogadjaju i dobro da se dogadja u ovom dijelu natjecanja i da ima vremena to popraviti da se vise ne dogadja.
    Nije smak svijeta ali dobra lekcija za u buduce.
  • veselko tenžera
    5.6k
    Mislim da prosječan Dinamovac nije puno naučio iz prošle sezone, nažalost. Nakon kiksa se traže samo žrtveni jarci, uvijek u istoj grupi igrača plus trener. Neki su svete krave jer se stvorila takva percepcija i njih se ne propituje.

Kažu da je kultura postkomunističkih društava naći krivca, razapeti ga i gotovo, nema daljnjih akcija dok je kultura zapada naći grešku i ispraviti ju da se ne ponavlja. Priča se puno o individualno greškama, a jako malo o našem najvećem problemu, nestajanju ekipe s terena u dijelovima utakmica. Onim crnim rupama koje je i Šafarić spomenuo.

Ovo što smo igrali sinoć u prvom poluvremenu je bolje od bilo čega što smo lani odigrali u HNLu. Nisam gledao Rijeku, al po komentarima bih rekao da je bilo slično. U fazi obrane svi nabrijani, koncentrirani, usklađeni, jasno se zna tko drži koji dio terena i tko kad iskače u presing. Stalna trka, brzi reposjed i konstantan pritisak.
    Pitanje je zašto se to izgubilo u drugom poluvremenu.
    Po meni, mogu biti 2 razloga.
    1. Kova je tražio da se povučemo i čekamo neku kontru. U Rijeci je imalo smisla na +2, ali sinoć sigurno nije.
    2. Igrači (ofenzivci) računaju - ma bolji smo 2 klase, idem ja sad malo staviti ekipu sa strane i vidjeti kako sebe promovirati. I tu nastaje cirkus, ni traga onoj koncentraciji, trci i usklađenosti. Svatko za sebe vuče, ekipa na terenu kao stado ovaca.

Meni puno previše vuče na ovo drugo prateći, u prvom redu, Belju, Vidovića i Stojkovića.

Promašen žicer, individualni kiks, pokoja greška za mene nisu eliminatorni faktor ako se ne ponavljaju često, ali zanemarivanju ekipe i taktike je za usmeno upozorenje i brzo klupiranje ako nema hitne reakcija igrača.
  • GeneralNapoleon
    1.9k
    Ne znam jesam lud ali meni se cini da bi nam najbolje legla formacija 3 4 2 1 s obzirom da i dalje nemamo krila.

Nevistic - Dominguez, Galesic, McKenna - Valincic, Ljubicic/Villar, Misic, Vinlöf - Stojkovic, Vidovic - Beljo.

Jedini igrac koji bi bio malo van optimalne pozicije je Valincic. Ali bi od svih ostalih trebali dobivat maksimum a u isto vrijeme bi najveca kolicina najjacih igraca mogla bit istovremeno na terenu.
  • Dinamo Sarajevo
    149
    slažem se da ne treba tražiti žrtvene jarce i da se mora, naravno, po koji bod i prosuti. Ono što mi, ipak, nije jasno jeste guranje Vidovića na krilo, a čovjek naprosto nije krilo i to je jasno još iz prvog njegovog mandata. Ovogodišnji dolazak/povratak i uručivanje 10-ke ukazivalo je na to da se shvatilo da Vidović nije krilo, što će se posebno vidjeti u europskim utakmicama. Lijevo krilo na zimu prioritet. Osim toga, ostaju nejasne te šablonske izmjene, koje se odvijaju identično bez obzira na igru i rezultat i u smislu tajminga i igrača samih..ali evo, ide pauza, u kojoj imamo na raspolaganju praktično cijelu ekipu i priliku da se sve dodatno podigne kao što sam nadam svakako da se da forma tempira da dostiže vrhunac u 9. i 10. mjesecu.
  • NitkoBitan
    31.1k
    Mozda nepopularno ali ja bi tezio tome da drzimo pocetnu formaciju 4-3-3 i eventualno mijenjamo u 4-2-3-1, a lako kasnije pred kraj tekme promjenimo u formaciju sa 2 napadaca u slucaju ganjanja rezultata.

Kako bi se reklo hard work pays off. Dinamo treba imat svoj prepoznatljivi stil da kad dode klinac iz nogometne skole ili igrac iz drugog kluba odmah zna na cemu je.

Nama je generalno cijela momcad poslozena osim krila. Stoperski par stabilan, na bekovima izbora ima, veza poslozena, spica Beljo-Kule-Bakrar sasvim dovoljna.

Ja bih rekao da forsiramo neke transfere domacih mladih igraca jer eto, kao Dinamova nuznost je da ih se dovede, a mladici lutaju izmedu pozicija a nisu prirodni krilni igraci, a u vezi nema mjesta pa ih se gura tamo.

Treba dovest prava krila mocna 1 na 1 i to je to, a ostatak nek popunjavaju igraci po zasluzi. Bezvezno je forsiranje nekih mladih igraca samo da igraju i pokazu se, forsiranje Vidovica i Stojkovica (a pogotovo obojice u prvih 11) je negledljivo.
  • Paggini
    67.6k
    Mozda nepopularno ali ja bi tezio tome da drzimo pocetnu formaciju 4-3-3 i eventualno mijenjamo u 4-2-3-1, a lako kasnije pred kraj tekme promjenimo u formaciju sa 2 napadaca u slucaju ganjanja rezultata.NitkoBitan

Apsolutno se slažem, nama 4-3-3 donosi (zasad) dobru igru i rezultate, igrači su dovedeni s tom formacijom u planu, od lipnja uigravamo isključivo tu formaciju i ne vidim razlog zašto bi sad mijenjali. Nije to igrica pa samo prebaciš formaciju jbg.

Ako gubimo ili lovimo pobjedu kao jučer, išao bih s ofenzivnih 3-5-2 s Beljom i Kuletom (Mudražijom), visokim wingbackovima ili krilima, ali to treba biti iznimka
  • Ljubo
    30
    Kako bi se reklo hard work pays off. Dinamo treba imat svoj prepoznatljivi stil da kad dode klinac iz nogometne skole ili igrac iz drugog kluba odmah zna na cemu je.NitkoBitan

Meni je ovo kaj si rekao jako zanimljiv argument i iskreno me najviše zanima oćemo li uvijek igrati isto ili malo mijenjati sustav. Kaj se tiče ovog djela o prepoznatljivom stilu si po meni upravu, ali isto tako se uvijek sjetim Bjelice i one Atalante gdje je odlučio skroz promijeniti stil igre i formaciju i tako ih razbio.
  • GeneralNapoleon
    1.9k

Ja se slazem. Jedino sto mislim da nam je 4 2 3 1 jos bolja od 4 3 3 jer imas prakticki sve pozicije gdje mozes razvijat igraca. A vrlo je versatilna formacija.

Ali iz uvijet da imas postena krila. Jer obe formacije zive od postenih krila. To sto smo uigravali tu formaciju bez postenih krila mi je jednostavno neshvatljivo.

Samo mislim da bi trenutno kadar bio kompatibilniji sa trojicom otraga i bez krila. Ali naravno sam isto za 4 2 3 1 il 4 3 3 uz dovodenje barem jos jednog pravog krila.
  • NitkoBitan
    31.1k
    Od ovog prijelaznog roka vise nista. Ali ako prodemo dalje u EL, a pogotovo ako situacija u HNLu bude neizvjesna, stvarno ocekujem da ce maksimalan fokus u zimskom prijelaznom roku bit na dovodenju prirodnih/pravih krila koja se profilno uklapaju u formaciju, pa nek se igrac u prvih 11 na krilnoj poziciji zove Ubuwawe Osas a domaci izdanak Vidovic, koji jos ne zna koja je njegova pozicija, sjedi na klupi.

Ako se ne varam 3 niva igraca se mogu orijavit za KO fazu EL.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet