• LA BOMBA
    20

Riera je izdominirao slovensku ligu 2022/23 i srušio sve rekorde sa Olimpijom koja nije bila uopće favorit za osvajanje lige.

On je dominirao ligu sa Celjem sljedeće godine dok nije došla ponuda Bordeauxa, gdje je također igrao odlično u ligi unatoč lošim uvjetima, dizao je klub iz zone za izpad i ako je klub bio prije kolapsa, koji se onda dogodio na kraj sezone.

Celje je u međuvrijemenu preuzeo Krznar, koji usvojio ligu samo zato što je imao bodovnu zalihu sa početka lige koju je stvorio Riera, jer je Maribor bio vrlo blizu da ga uhiti.

Ove godine Riera je došao tek tijekom sezone, jer je Celje na početku vodio Krznar. Tako da on nije radio sa tom ekipom na pripremima i došao je u neku situaciju gdje je prioritet bio Europa.

Od zimske pauze dalje Riera dobro igra i u ligi i u Europi, Celje ima 4 pobijede zaredom trenutno i ako su igrali u Europi protiv Lugana i Fiorentine u to vrijeme i rotirali momčad. Na kraju će vjerovatno biti tamo negdje gdje Maribor, koji ima dobru momčad a nije uopće igrao u Europi od Septembra dalje i fokusirao se samo na ligu.

A to što je Olimpija toliko izpred Celja u ligi je rezultat tih okolnosti, a i toga što je Sanchez odličan trener koji ima i širok kadar kojeg je mogao rotirati.

Treba tu i naglasiti da se ipak radi o Celju, klubu koji nema nikakav "DNA" u slovenskoj ligi, to ti je recimo kao neki Osijek u Hrvatskoj, klub koji je tu negdje ali nema pobjedičke tradicije.
  • crophantom
    70
    Nije ista stvar voditi Olimpiju (da ne govorim Celje) i Dinamo, to je prvo, drugo, teško da će Boban dovesti nekog Španjolca zato kaj je dobro trenirao 2 slovenske ekipe.
  • emilperska
    9.5k
    Ako se pokaze da je drugi put losjedan u nizu

Prilično sam siguran da nije sad vrijeme za drugi trenutak.
    Sljedeće godine nam europska (pred)sezona kreće rano na oranicama u Prištini, Košicama ili negdje na Farskim otocima, Malti. Momčad treba ne redizajn nego popriličan remont. Od sadašnjih startera bar njih 4 -5 neće biti ovdje, a od ovih 12 koji su klupi za barem 6 bi svi htjeli da nisu ovdje. Treba nam trener graditelj, trener koji ima viziju usklađenu s Bobanom i koji će imati autoritet kad bude slagao ekipu skoro pa iz 0.

Dodatno, mi prava na kiks više nemamo. Ni upravljački, ni sportski ni financijski. Biščan baš nije psihički najstabilniji trener koji će izdržati pritisak jedne "povijesne" sezone bez prava na popravak. Čovjek se u Ateni toliko zblesirao i raspao da je ili zaboravio napraviti izmjene ili je sam sebe uvjerio da ne treba uvesti Perića u sudačkoj nadoknadi, ne znaš što je gore.

Doći će njegov trenutak opet, ali to nije sad..
  • LA BOMBA
    20

Od Olimpije i Celja se u Sloveniji očekuje isto kao od Dinama u Hrvatskoj. Treba igrati dominantan nogomet, pobeđivati, osvajati titule i napraviti rezultat u Europi.

I ako su ti klubovi na nižoj razini, postoji sličan mentalitet unutar vlastite lige.

I zato ja mislim da bi netko koji je bio uspješan u tim klubovima mogao više biti spreman za Dinamo nego netko koji je trenirao, ne znam, Slaven Belupo, i ako ima Slaven odličnu momčad, ali ne postoji taj isti pritisak oko očekivanja kao kod Olimpije i Celja.

Treba je tu spomenuti i da je Sanchez u prošlosti trenirao Betis, Deportivo i Malagu, dok je Riera bio asistent trenera u Galatasarayu, a ima i stručni stožer u kojem imaš Remona Artetu koji je rođak Mikela, Riera je prijatelj sa "aristokracijom" španjolskog nogometa i često komunicira sa njima, pozna se sa Guardiolom, trenirao ga je Rafa Benitez...

Tako da to nisu ljudi koji su došli iz ničega i putem slučaja proslavili se u Olimpiji, nego su se motali oko najvećih u nogometu, a igrali su i za največe klubove kao Real i Liverpool.

I još to, Matjažu Keku je bio vrhunac kariere također rad u Sloveniji (Maribor i repka) prije što je došao u Rijeku...
  • Efes Pilsen
    10.6k
    Ali ce uzet domaceg decka kojem je ta liga highlight karijere? :brow:
  • Tongo Doumbia
    6.3k
    Sanchez mi se čini kao idealno rješenje, ima iskustvo klubova ranga Dinama, ima rezultat, mislim da bi nam i taj stil vođenja trenutno odgovarao, onako, na prvu.

Sad, jel bi taj pristao na dolazak bez direktora koji mu drži leđa tamo i obrnuto, ne znam. Ali intrigira…
  • crophantom
    70
    Ja bi reko da prije to nego neka legenda Slovenske lige. Ne kažem da se slažem s tim da opet dođe Biscan, samo konstatiram što ocekujem.
    A Zvonu smo svi čekali 20 godina, valjda ćemo mu dati bar pola godine da proba isfurati svoju viziju pa ćemo onda suditi.
  • tp1997
    1.2k
    Ako Bišćan bude novi trener, to je pogrešna odluka, i to što je to Zvonina odluka ne čini ju manje pogrešnom. Nikome se ne vjeruje bezrezervno.

Bišćan (i dalje!) nije svladao koncept pet zamjena, cijedi momčad gdje i kako stigne, i nema nikakvog razloga da vjerujemo da će biti išta drugačije u nego u prvom mandatu kad smo imali ogromnih problema s fizičkom spremom i izdržljivošću. Nema ni emociju niti karizmu da digne i motivira momčad kada je to potrebno, a i neke kadrovske odluke su mu u najmanju ruku bile upitne (Topić?!). U međuvremenu nije otišao u ozbiljnu ligu nego na Bliski istok brati pare, gdje je i dalje preko pola lige na poluprofesionalnoj razini, usprkos nekim zvijezdama. Nemamo zašto vjerovati da se razvio ili da je sazrio.

Bude li Bišćan, to će opet biti odluka po ključu "naš čovjek i voli Dinamo" - isti onaj ključ koji nam je servirao Marića, Šokotu i Mustedanagića. Isti koji kritiziramo mjesecima. Tko god donio tu odluku, makar se zvao Zvone Boban, donijet će pogrešnu odluku.

Stoga odabirem duboko vjerovati da Zvone sa svojim iskustvom i znanjem može i zna bolje.
  • Omake
    7.1k
    Igraju li Riera i Sanchez sa 4 u zadnjoj liniji? Kada sam ih god gledao ove sezone djelovalo mi je da igraju sa tri. Sanchez mi djeluje kao npr Nagelsmann dosta toga mijenja taktički iz utakmice u utakmicu. Ne znam koliko naši, što igrači, a pogotovo navijači imaju živaca za takvog trenera.
  • Zg123
    1.5k
    Fascinantno kako neki zazivaju Sancheza a covjek je prije Olimpije flopao u svim klubovima. U Olimpijakosu dobio nogu nakon 2 utakmice, Cartagena nakon 7 utakmica(prosjek bodova 0,43) s Malagom prosjek bodova 1.27 a cilj im je bio uci u playoff za La ligu itd itd
  • El Madrigal
    265
    10 stranica fiksacije na Bišćana i 2-3 na Prosinečkog.
    Ima i drugih u anketi. Ali, to su sve novinarske igrice, na temelju činjenice da Boban preferira domaće trenere. Oni su ponudili sve što je u neku ruku dostupno. To im sigurno ni Boban ni Zajec ni Manenica ili bilo tko drugi iz kluba nisu rekli. Ime novog trenera sigurno nećemo imati do kraja sezone. Jer "Što ako uspijemo?", onda će se razmotriti i Sandro Perković? Biste li vi onda dopustili da se uči na Dinamu? Ili komentirali kakav CV ima? Zašto ako je Slaven Bilić tovar ne bi mogao biti trener Dinama, ako ga Boban pozove, a ovaj pristane? Ja ne želim da je referenca koliki je netko dinamovac ili ne.
    Meni je Bišćan ostao nedorečen. Robija ne bih nikako, a Bilića bih ipak volio vidjeti. Iako, niti jedan od ponuđenih u anketi nije "vauuuu", a po zahtjevnosti nas ovdje na Zoni, nisam siguran tko bi uopće zadovoljio.
    Zato još jednom kažem: Zašto ne Ćorluka?
    Naime, koji je CV imao Alonso prije Bayera? Real Sociedad B.
    Koji je CV imao Zidane prije RM ?
    Real Madrid B.
    Nagelsman s 28 dobio trogodišnji ugovor da vodi Hoffenheim u Bundesligi.
    Guardiola samo godinu dana Barcelona B, a onda odmah pravi ugovor.
  • SAS1987
    16.9k
    Zato još jednom kažem: Zašto ne Ćorluka?El Madrigal

Svakako prije Biscana
  • LA BOMBA
    20

Obojica dosta mjenjaju taktiku. Sanchez je na početku igrao sa 4, onda od oktobra dalje počeo eksperimentirati sa 3. Riera je recimo sad u prvenstvu igrao sa 3 a protiv Fiorentine sa 4.

A u pravu si da Sanchez dosta mjenja, nakon jedne utakmice čak je izjavio da se je 30 minuta prije početka odlučio totalno mijenjati taktiku zbog kiše na terenu.

A mogu i jedan i drugi igrati i sa 3 i sa 4 u obrani, mogu se prilagoditi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.