• JakovK6
    67
    ne dolazi Sopa, bez brige smo s Paušičem.. :D sve je dogovoreno s Kovom 1000%.
  • Droljo
    16.3k
    Tak su mene mogli uzeti za predsjednika svemira u klubu. Sjednem u auto i dogovorim Kovačevića za pola sata a jeftiniji sam sigurno od zeke i zvone.
  • emilperska
    10.6k
    Toplak se nikada nije borio za Europu, nikada nije igrao finale Kupa, nikada nije igrao lijep nogomet.Niko1986

Toplak je finale kupa igrao 2011.
    S pravim Varteksom ili ostatkom pravog Varteksa.
    To je bio Varazdin/Varteks koji nije primio place 12 mj, a izgledali su jako solidno, cak i Europi s Dinamo Bukurestom ili kim vec.

Ugl, nije ti tocan upis..

Izgubili finale kupa od nas, u Europi izbacili Moldavce, ispali od Dinamo Bukurešta za 1 gol. Plaća nisu vidjeli 12 mj.

Vući neke poučke jer je Kova izbacio tada raspali Osijek na penale, mi nema smisla.
  • Zg123
    1.9k
    Po meni je velika greska sto se saznalo odavno da je Kova novi trener, pogotovo jer je sad stavljen u nezgodnoj situaciji po pitanju kupa. Opcenito mi se ne svidja sto novinari znaju sva pojacanja i igrace koji dolaze
  • GeneralNapoleon
    1.6k
    Najveci argument za Kovacevica je njegov stil igre koji bi nam trebao odgovarati. To me dosta podsjeca na Kompanya i Bayern. Uzeli su trenera koji nije imao bas iskustva vodenja nekih jacih ekipa i Bog zna kakav CV, ali je i sa slabom ekipom pokusao igrat atraktivno.

Dok pogledamo kak je to zavrsilp za Bayern se moze ja mislim rec da je bilo u redu izbor ali nis posebno. Jedino kaj su osvojili je naslov. Tu su dosta razbijali slabije ekipe sa nekoliko golova razlike i to je vjerojatno ono sto mu je najveci uspjeh. Nije bilo toliko mucenja protiv slabijih kao pod Tuchelom.

Kaj upada u oko je vrlo slab skor u jacim utakmicama. Protiv prva tri pratioca u ligi imaju blijedu jednu pobjedu iz sest utakmica. Nisu uspjeli pobjedit ni Leverkusen ni Dortmund. Takoder su ispali rano iz kupa bas protiv Leverkusena.

U ligi prvaka su ostvarili ubiti jedine znacajnije pobjede protiv jacih protivnika kad su razbili Leverkusen i dobili PSG. Inace su u jacim utakmicama djelovali vrlo nezrelo. Bas kao da treneru fali iskustva. Na kraju su i ispali protiv Intera koji je premazan svim mastima.

Iskreno mi takav scenarij zvuci i dosta realan za Kovacevica. Uz novo kadroviranje cemo vjerojatno gazit lakse tekme u HNLu dok cemo u derbijima izgledat slabasno i nezrelo, kao da je trener prestrasen. To ce vjerojatno bit dosta za titulu ukoliko se nece neki konkurent dignut da osvoji preko 80 bodova.
    U Europi bi nam isto mogla sljedit pokoja samar i blamaza zbog neiskustva.

I sad je sve pitanje sto Boban planira. Ja se iskreno nadam da mu nije ni blizu pameti da se ide u neke dugorocne avanture gdje cemo davat podrske treneru a on ce gubit titule. Dinamo je specifican klub u specificnoj situaciji i gubitak titule je ogroman udarac, primarno zbog financija. Ovdje za razliku od liga petica nema vremena za trenere da grade nesto dugorocno, jer je financijski najbitnije da zavrse u top 4 naprimjer, nego se mora osvajat naslov iz godine u godinu da bi se odrzala dominacija osnovana na financijskoj premoci.

Ne kazem da mu je to plan ali mi ne djeluje kao netko tko ce olako mijenjat trenere. A s obzirom da je Kovacevic kocka zbog manjka iskustva, sto je Boban sigurno uzeo u obzir, cemo sigurno morat istrpit njegove musice a na to onda i Boban racuna. Zato mi je malo bojazan da ne pretjera sa podrskom. Tako da ako kola u HNLu krenu nizbrdo da se ne ceka pre dugo, jer Dinamo vremena nema.
  • Navijač Dinama
    10k
    Mislim da u kvaliteti između njega i Sopića i nema neke razlike. Živi bili pa vidjeli..znajdatevolimja

Sopića i Sopića? pretpostavljam da si se zabunio. :smile:

Gledaj ovako, više iskustva i kako se u Dinamu radi zna Sandro Perković koji se tu kroz stožere i sad kao privremeni glavni trener vrtio. I to iskustvo nije dovoljno za biti glavni trener Dinama, recimo i to.

Dolazak Sopića bi bila najgora trenerska akvizicija još od Kopića(osim Seville kući i na igračka " muda" poraza u prvoj utakmici u Andaluziji).

Druga stvar, može Sopić biti šerif kakav god želi, međutim u današnjem nogometu(primjer Cannavara) ne prolazi više, ili će kao i Gattuso napravit raskol u svlačionici, posvađat se sa svima, pa ga jedino visoka odšteta drži da ga nisu prije nogirali.

Ovo da glumi klauna na pressicama, imali smo Zsravka Mamića 20 godina i njegov cirkus na pressicama, nema razlike u ovom i njegovom, jedino što Sopić neće se vjerovatno klet u svoju djecu i mrtve majke novinarima spominjat jer tu i tamo zna pripazit na svoj pogan jezik.

U Dinamu bi dobio nogu do taman nekad prve-druge reprezentativne pauze, pa bi onda doveli neko vatrogasno riješenje, odnosno dobru šok terapiju, mučenje i minusi se već nastavlja nakon mjesec ipo dana kao sad kod Bjelice u drugom mandatu i tako bi u krug kroz sezonu prožvakali 4 trenera kao i ove sezone.

Pa nam neuspijeh drugog mjesta nece biti iznimka nego pravilo, jer lutamo sa trenerima i nikom se ne dadne adekvatno vrijeme da uspostavi svoj stil igre, sustav/sistem ili nešto.

Kovačević je "taj" gotovo neslužbeno, njemu opet ponavljam želim puno sreće,pameti i znanja, pogotovo ovo prvog jer ce mu trebat, ali se onda isto tako nadam da će ga ovi u klubu istrpit, makar do zimskog prijelaznog roka, jedino ako ne bude situacija takva da uđemo u sezonu sa bubam 5 poraza 3 pobjede i jednim neriješenim.
  • Crni86
    10.8k
    u danasnjem svijetu su takve informacije svakodnevnica. Koliko dugo vec znamo tko dolazi u real i tko ce im bit trener? Vec 6 mjeseci se prica da je xabi dolazi u real, vec 8-9 mjeseci se prica o trentu

Veliki klub, velika kolicina interesa, veliki broj ljudi unutar kluba i najnormalnije je da neke info produ. Cak ne moraju s nase strane vec postoji drugi klub, agent i sl. Dok ne cure neke osjetljive informacije koje su stvarno poslovna tajna mi je to sve prihvatljivo.
  • keppi
    362
    Zašto dolazi Kovačević?
    Kao prvo mi se čini da se Boban ne boji preuzeti rizik i želi se pokazati kako zna šta radi. Ako Kovačević bude dobar naravno da će dio zasluga ići i Bobanu.
    Mislim da on u svakom slučaju nije ni preskup, iako je najskuplji loš trener. Ipak treba uzeti u obzir kolike smo novce bacili na trenere u protekle dvije godine.
    Kovačević igra u pravilu s četiri otraga, a to se provlačilo u medijima da Boban želi da tako igra kompletan Dinamov pogon.
    Inače Kovačević po meni vrlo malo mijenja sustave igre. Znači četiri otraga. U sredini ajmo reći najviše mijenja jer ponekad igra s dva zadnja vezna, a nekad s zadnjim veznim i dvije osmice. Dosta često jedna od te dvije osmice ide više prema desetki. Često je to bio Lepinjica koji je radnik, igra dobro obranu, ima šut, ali nije baš kreator. To pišem jer me zanima hoće li na desetki forsirati "znalca" ili više radnika.
    Uvijek igra s krilima koji u pravilu drže svoje pozicije te obavezno igraju obranu (iako je neke utakmice igrao Jagušić koji se ponekad uvlači u sredinu) i centarforom.
    Izmjene uglavnom radi poziciju za poziciju (npr krilo za krilo). Ja nisam zamjetio da primjerice igra s dva centarfora čak i pri negativnom rezultatu.
    Ovaj sistem je dobar za stjecanje automatizama, ali naravno moguće i podložan lakšem čitanju od strane protivnika.
    Mislim da kod Kovačevića ne igraju imena, nespremni i oni koji se ne žele truditi jer se vidjelo kako je kod njega prošao Murić. Nešto slično je Jakirović napravio Haliloviću.
  • Nogo
    6.5k
    Garcijin nogomet i ono što je postigao u Istri jako se svidjelo ljudima u Dinamu. Zbog toga su ga kontaktirali kada su odlučili da će ih iduće sezone voditi novi trener. No, Istra i Garcia su im tada tvrdili da su se međusobno obvezali na još jednu godinu vjernosti.

U Dinamu su tada odlučili da neće forsirati španjolskog trenera, već pratiti razvoj situacije i ponovno kontaktirati Garciju ako to bude moguće s obje strane. Zbog toga je ljude na Maksimiru iznenadila vijest da je Hajduk praktički sve dogovorio s trenerom Istre. Što se u zadnjih nekoliko tjedana promijenilo kod Garcije i njegovog odnosa s klubom, zasad nije poznato.

/Index
  • jedan u nizu
    13.3k
    Ja se samo nadam da se na forumu nece otvarati nova tema ''novi trener dinama'' barem sljedecih 730 dana.

I tada zbog razloga jer je neki tamo Ajax, Porto, Borrusia ili Napoli odlucio platiti otpremninu za naseg trenera
  • NB86
    16.7k

Tovarske sluge
  • Svi na Sjever
    2.8k
    Žalosno koliko je malo toga potrebno ostvariti u karijeri da postaneš trener jednog kluba kao što je Dinamo.Carrasco

Nedostatak struke općenito je došao na naplatu, o ovome sam pisao još za vrijeme braće Dalton vladavine, a ovaj problem također i repku čeka iza ugla.

Radomir Đalović je prvak Hrvatske, ne podcjenjujem nikoga , ali pročitajte ovu rečenicu sa razumijevanjem.
  • Laugreano
    4.1k
    Koje plitko razmišljanje. Sta je Xabi Alonso napravio prije nego je postao trener Leverkusena?
  • april24
    0
    Igrao pod velikim trenerima? Mislim da mu je i stari bio neki filozof, profesor, psiholog ili sto vec tako da Xabi ima nesto u glavi.
    Rade je meni kafanski lik kojem se potrefilo. Ali neka, ni najmanje mi to ne smeta, jer je lik i takav neskolovan ocitao bukvicu skolovanijima od sebi.
  • april24
    0

Vidis, bas zbog toga sam misljenja da Kovacevic nije trener za Dinamo. Nama treba proaktivan trener koji se nece libiti mijenjati stvari niti formaciju kada to zatreba. Kovacevic mi djeluje ko ziheras.

Svi dosadanji treneri su igrali isto ili slicno. Sa jednim defanzivnim veznim u hnlu, a sa dva u Europi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.