• Omake
    8.5k
    Klopp je uveo Mainz u prvu ligu po prvi put u njihovoj povijesti. Onda su bili konstantno oko sredine tablice, iako su imali najmanji budget. Ispali su u petoj ili četvrtoj sezoni , on je ostao trener. Pokušao ih je vratiti u prvu ligu i nije uspio.
    Nitko tada ne bi rekao da će Klopp postati trener s CV koji ima danas i dosta ljudi se pitalo koji je kurac BVB jer ga dovode nakon što je em ispao, em nije se uspio vratiti.
    Najveća sličnost između Kloppa i Kove mi je vannogometna, njihova pobožnost.
  • tp1997
    1.4k
    Nisu, ali razlika je svakako manja, s obzirom da Dinamo redovito igra Europu, i da nerijetko pobjeđuje velike europske klubove, pa eto i baš Milan ove kalendarske godine.

Kovačević ne dolazi da pobjeđuje u Zmijavcima ili Vukovaru nego među ostalim dolazi i za zadatkom da nas zadrži na europskoj mapi i igra upravo protiv tih Milana i BVBova, u LP ili u EL.

Za mene dobrih sezonu i pol u HNLu s 50 godina života ne čini apsolutno nikakav razlog da budem išta osim skeptičan, pa makar ga odabralo 15 Bobana.

Ako me razuvjeri, nitko sretniji od mene, ali gledano realno, osim "Boban ga je doveo" argumenta nema niti jednog razumnog argumenta da se dokaže da je Kovačević trener za Dinamo.
  • crophantom
    431
    potpisujem... reko sam da ću dati Bobanu 2 prijelazna roka bez da ista serem, ali izrazavam svoju ogromnu skepsu prema tome na kaj će nam ličiti iduća sezona ako je Kova trener.
    Ako bude dobro, posuti cu se pepelom
  • marcio amoroso
    41.7k

Za mene je jedan argument da je uvjerljivo, ali uvjerljivo najveći overachiever među trenerima ove sezone. Drugi argument da je u svakom klubu gdje je radio imao rezultat i sustav. A treći argument je da Boban sigurno zna šta radi i da ne dovodi nikoga radi ekipe. Uostalom da je htjeo populistički potez sigurno ne bi doveo njega.
  • crophantom
    431
    po meni je Šafarić veci overachiver. Ima najlošiji kadar od trolista koji se bori za 4. Mjesto, a da ima jednog krštenog napadača u ekipi mislim da bi ta borba vec bila riješena.
  • marcio amoroso
    41.7k

Nema to po tebi i po meni. Postoje jasne brojke. Safaricu se prije sezone predviđalo peto mjesto, Slavenu deveto.

Uzmi Transfermarkt vrijednost u to vrijeme, uzmi kladionice, predviđanje stručnjaka, uostalom i ovu anketu tu. Svi su na sličnom tragu.
  • Medvedgrad
    599
    Šafarić je ove sezone u HNL-u osvojio 15% više bodova nego što su koeficijenti kladionica predviđali. Kovačević 31%.

Garcia 30%.
  • tp1997
    1.4k
    Da, ali postoji kontekst, a to je da su praktički svi klubovi u ligi underachievali.

Ne bi Slaven uzeo toliko bodova prvoj trojci da prva trojka nije ove sezone takva da može izgubiti od svakoga. Boto je s Coppitellijem i masakriranjem kadra pokopao Osijek, Loksa i Gorica sa više nego solidnim rosterom tavore u donjem dijelu tablice, Varaždin je standardno solidan, Šibenik ispao.

Jedini još overachiever je Garcia. Nije tako teško overachievati kad je 75% lige užasno.
  • hardek
    4.5k
    Kod Varaždina je specifična situacija jer su od početka sezone do sada izgubili 2 nosioca i 2/3 najbolja igrača u ekipi u Šegi i Belcaru + Lusaveca. Da je ova ekipa ostala na okupu + da su imali napadača a la Nestorovski imali bi puno više bodova.
  • Medvedgrad
    599
    Da, ali postoji kontekst, a to je da su praktički svi klubovi u ligi underachievali.tp1997

Po kladionicama pola klubova je podbacilo a pola prebacilo sa osvojenim bodovima.

Prebacili:
    Slaven 17%
    Varaždin 15%
    Gorica 15%
    Istra 13%
    Rijeka 1%

Podbacili:
    Šibenik -4%
    Hajduk -7%
    Lokomotiva -13%
    Osijek -16%
    Dinamo -17%
  • deda
    36.8k
    Previše vi to gospodo sjecirate, nije to riba za čistit. Ili će bit dobar ili neće, odluku netko mora donijeti i stati iza nje. Kao i bezbroj puta do sada to neće biti nitko od vas.
  • Crni86
    10.5k
    a to je da su praktički svi klubovi u ligi underachievali.tp1997

Pa to se mora desit da bi neko overachivao… Ne mogu se stvoriti dodatni bodovi pa da svi overachivaju ili da nestanu la onda svi underachivaju
  • tp1997
    1.4k
    Ono što hoću reći je da dobar rezultat u sezoni kad su svi užasni nije neki argument. Po toj logici je Gattuso trenerski mag veći od Reje, Carrilla, Leke, Dambrauskasa itd. jer je samo pod njim Hajduk u zadnjem kolu u igri za prvaka u zadnjem kolu
  • ElDorado
    3.8k
    Kad biramo novog trenera da li gledamo rezultat ili kako mu momcad igra?! Mislim da je u ovom trenutku puno bitnije vizija igre i dovodjenje trenera koji je moze ostvariti.
    Osim jedne tekme Šahtara, gdje nisam vidio bas nista posebno, nisam gledao tekme Jovicevica. Osim cinjenice koga je trenirao, kako mu momcadi igraju?
    Koliko vidim 4-1-4-1?
  • KristijanHR
    102
    zatvaraj temu dok se ne smire strasti, vec par stranica jedna te ista prica se vrti u krug...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.