• Mr Anderson
    11.5k
    Stvar je zapravo vrlo jednostavna. Ako trošiš 70 mil godišnje onda dovodiš dokazanog trenera a ako trošiš 15 mil godišnje dovodiš nepoznatog u nadi da će eksplodirati.Droljo

Pa Klopp je slobodan, dokazani trener, zna kako se osvajaju titule, ekipe mu igraju atraktivan nogomet. Samo jebi ga, pojest će ga naši igrači jer traži vrhunsku fizičku spremu i profesionalizam. Zabranil im bude burek i pizzu, promijenio način ishrane, a to se njima ne sviđa.
  • Marley
    3.8k
    Kako ne shvacate da nije problem u treneru. Iza kojega god stanu nadlezni i odgovorni, taj ce uspjeti. Dosad to nije bio slucaj. Zivi bili pa vidjeli.
    Kovacevic itekako moze uspjeti ako ce zaista imati podrsku "odozgo", ali zapravo. Ne samo fejk "podrsku" koja izlazi u priopcenjima, medijima, reda radi.
  • Izet Hajrović
    4.9k
    Evo da argumentiram pa da neki ne umru od smijeha. Nije toliki problem u trenerima, to je dokazano ove sezone i to će se, nadam se, riješiti provjetravanjem kadra. Ono što je meni problem kod Kovačevića je to što mislim da nije dovoljno dobar trener za našu razinu. Jakirović je došao s puno boljim referencama, u prvoj HNL sezoni s Goricom ostao kratak 3 boda od 4. mjesta, radio odličan posao u Zrinjskom i Rijeci. Što ima Kovačević? Uveo je Varaždin u 1. HNL s nikad jačim kadrom jedne ekipe u 2. ligi. Radio je dobar posao u 1. ligi s Varaždinom, svakako bolji nego Toplak, Bonačić, Karačić i tko je već bio. Njegova karijera u Varaždinu završila je teškom bolešću, nažalost. Ipak, da i nije bilo te bolesti, mislim da bi svakako postao bivši s obzirom na to da je taman u to vrijeme upao u krizu igre i rezultata i otkaz je visio u zraku. Sigurno je i ta bolest imala utjecaja, ali eto, priča s Varaždinom završila je na 3 remija i 4 poraza u posljednjih 7 utakmica. Treba napomenuti da je Varaždin i dobro posložen klub, evo došao je Šafarić i nisu se unazadili niti malo. Funkcioniraju slično kao i Rijeka, možeš im promijeniti sve, a opet će rezultati biti slični. Sada se oko Kove stvorio hype zbog rezultata sa Slavenom i svaka mu čast na tome, ali koliko je teško uspjeti u ligi kakva je ove sezone? Kova uskoro slavi okrugli 50. rođendan, nije on više mlad trener, a ovaj uspjeh sa Slavenom mu je prvi nekakav veći iskorak. Ne znam, meni je to tanak CV za postati trenerom Dinama. Letvicu treba postaviti visoko.

pa mogli bi meni dati šansu pa da vidim jesam li trener za Dinamo ili ne. Imam jednu zajedničku stvar sa Kovom. Nikad u životu nisam pobijedio Hajduk. Valjda se ne postaje trenerom Dinama na način da netko slučajnim odabirom dobije šansu, valjda postoje kriteriji prema kojima se odabire najbolje rješenje.
  • Neron53
    1.5k

Ajmo ovako: jesi li pri dolasku Jakira, Bjelice, Canavara .... smatrao da je itko od njih pravi trener za Dinamo?
  • Izet Hajrović
    4.9k
    Jakir da, Bjelica ne, Cannavaro da. Opet napominjem da je ova sezona specifična i da treneri nisu glavni krivci, ali to nije razlog da nam kriteriji za odabir trenera padnu na ljude bez trofeja prve lige, na ljude kojima je najveći uspjeh vođenje Slaven Belupa.
  • Bryan
    34
    Ako je uvjet da trener bude iz HNL-a onda je Garcia bolji izbor. Što znači da ćemo mi uzet Kovačevića.
    Ja ne vidim razlog da trener mora bit iz HNL-a. I Riera iz Celja je bolji izbor. A di s tek razni drugi treneri iz raznih drugih liga.
  • Neron53
    1.5k

I da li si za koga od njih dvojice promijenio misljenje?
  • Izet Hajrović
    4.9k
    bio sam za smjenu Jakirovića poveden šokantnim porazima od tovara i Bayerna, ali sada s odmakom vremena mislim da je to bila greška. Za Cannavara mislim da je dostojan razine Dinama, ali ne u ovako turbulentnoj sezoni. Njemu trebaju ljetne pripreme i cijela sezona da sprovede svoje ideje u djelo. Bez obzira na moje mišljenje o njima, nisam sklon reciklaži pa ih ne bi želio gledati na klupi Dinama u skorijoj budućnosti.
  • Dzoni
    1.2k
    Bez temeljite obnove svlačionice ne postoji realan trener koji može trenirati Dinamo, ako se ona dogodi, po meni iz HNL-a je najbolji izbor Kovačević
  • Crni86
    9.8k
    Za Cannavara mislim da je dostojan razine DinamaIzet Hajrović

Na temelju cega? 10 utakmica udinesea di je opet ostao brz angazmana? Gdje ga opet nitko nije uzeo 6 mjeseci osim nas? Ili toga kaj su ga uzeli u kini u najskuplju momcad kao veliko ime i to prije 5+ godina. Svaka mu casti, ali Cannavaro samo zbog imena dobiva svoje angazmane.

Jakiru svaka cast, svaka cast i bih ligi. Ali sve govori o toj ligi kada je jakir pristao doci iz prvaka bih lige u rijeku koja je bila jako blizu ispadanja. Nakon manje od godinu dana jakir dolazi u dinamo. To sta je jakir radio s rijekom, upravo ove sezone radi kovacevic sa slavenom. Jakiru bi dao prendost mozda jedino zbog iskustva jer je vise toga proso. Mislim da je on sad nakon dinama i odredene pauze tek sazrio i postao kapacitet za dinamo sta pokazuje u turskoj.

Jedini trener koji je u zadnjih 10 godina dolazio u dinamo a da je svojim poslom to zasluzio je bio Nenad Bjelica. To je zapravo kao i sa igracima, na tebi je da otkrijes neki talent, da od manje napravis vise. Mogu shvatit bojazan za Kovacevica. Ni ja nisam 100% uvjeren da ce uspjet, ali imam osjecaj da ak uspije da cemo dobiti britalnog trenera na duzi vremenski period.
  • Neron53
    1.5k

Samo ti pokusavam dokazati da ama bas nicije i nikakve reference ne garantiraju uspjeh .
    Ja sam recimo za Jakira najvise smatrao da ce uspjeti a za ovu dvojicu sam bio siguran da nece.
    Tu sam bio jedan od rijetkih koji je bio protiv povratka Bjelka i to argumentirao. A za Fabia se nakon par tekmi vidjelo da je krivi covjek na krvom mjestu u krivo vrijeme.
  • Miro Vugrinec
    8k
    O Kovi znam jako puno i puno igrača njegovih je apsolutno iste price reklo. Ljudina, vrgunski tip, gdje god da dođe napravi sjajnu atmosferu i uvijek na treninzima igra jako puno, 11 na 11, 5 na 5 i nema puno taktike kod njega. Taktičkog znanja i obučenosti neke tu nema, to možete primjetit i kad daje izjave, ali s druge strane njegova najveća vrlina i je ta sto zna da nije taktički ekspert i svjestan je svojih mana, pa ne komplicira i igračima pusta slobodu.

Od apsolutno svih igrača koje je trenirao sam čuo da zbog načina treninga gdje se puno igra, gdje nema ograničavanja u dodirima( sto naši treneri u 90 posto slučajeva rade, stave igru na treningu s max 2 dodira), njegovi ihraci uvijek imaju samopouzdanje.

Mislim da je za hnl on zato jako dobro rješenje jer ekipama koje su individualno najjače i ne treba puno kemijanja, njima treba samopouzdanje i sloboda, a Kova to ispunjava. Sto se tiče europskog nogometa, tu treba malo vise taktike, malo vise stručnosti i za te stvari Kovačević nije stručan, nema nekog znanja. Ali zato postoje i pomoćnici, a u Belupu sada ima sjajnog pomoćnika Gregurinu koji kažu ima nogomet u malom prstu i zato Kovačević i izgleda dosta bolje nego u Varaždinu gdje nije imao neke pomoćnike.
    Tako da bilo bi dobro da se uzme i Gregurina uz njega ili neki sistematičan pomoćnik da taktički dio za Europu ima ko spremati.

Moj prvi pick je bio Garcia ili Riera, to je isti tip trenera i mislim da bi nam najbolje legli, ali ako Kova na kraju bude taj,nisam nezadovoljan jer je jako dobar čovjek i samo mu mogu poželjeti srecu
  • ElDorado
    3.5k
    pa imamo mi odlicnog takticara na klupi
  • Crni86
    9.8k
    Tako da bilo bi dobro da se uzme i Gregurina uz njega ili neki sistematičan pomoćnik da taktički dio za Europu ima ko spremati.Miro Vugrinec

Mozda se iz tog razloga i zvalo carlija na razgovor u klub. Tko zna…
  • emilperska
    10.1k
    O Kovi znam jako puno i puno igrača njegovih je apsolutno iste price reklo.Miro Vugrinec

Miro kakvog volimo :cool:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.