• Zg123
    921
    Sizofrenija je pocela, vec se prica o mogucem odlasku Cannavara na ljeto jer eto jelte svi klubovi su vec spremni ko zapete puske da ga uzmu, a u slucaju poraza protiv Osijeka vec vidim drvlje i kamenje po treneru.

Pustite covjeka da radi, nakon veceg uzorka utakmica mozemo donositi sigurne zakljucke
  • blubach
    742
    Uh, ne sviđa mi se ovo forumsko svršavanje na gospodina Cannavara.
    Čovjek je tu 3 tekme, zadnje 2 dobro izgledamo, pogotovo protiv Milana.
    No, dobro smo izgledali i kad je Bjelica došao (gaženje Lokosa i vrhunsko izdanje protiv Monaca).
    Ja i dalje imam sumnje zbog prošlih mandata i manjka iskustva u europskim klubovima, ali zasad me kupio i ima moju ogromnu podršku.
    A dalje ćemo vidjeti...
  • Tongo Doumbia
    5.4k
    Mislim da je u redu da nema nekih pompoznih najava i da svima nama treba veliki mir u ovom trenutku.

Realno, svi bi ovdje bili ljuti da protiv itekako pobjedivog Milana, u šansi generacije koja to je bila, ti dečki nisu izišli nabrijani na 200 % i s nožinom u zubima poginuli za pobjedu. Sve drugo bi bilo veliko razočarenje, pa makar trener bio Vjeko Lokica. Ali se isto tako ranije protiv Istre, pogotovo u tom prvom poluvremenu, nazirala i gledala klasična naša HNL tekma. Ne treba takve euforično - apokaliptične zaključke donositi niti to dugoročno donosi išta dobro (sjetite se Bjelice i priče nakon Lokse i 5-1).

Ne treba padati u neke pretjerane euforije o teoremima kako nam ga velikani kradu na ljeto ili kako je sufliranje igraču s klupe neviđena tehnologija u svijetu trenerskog posla. Čovjek siguno radi najbolje kako zna i umije i ti rezultati će biti vidljivi brzo. Nadamo se što prije.

Ali uzmite u obzir da je i njemu ovo, kao i golemoj većini naših trenera, daleko najveći klub i najveći izazov u karijeri, tako da ne vjerujem da nam ga neki Lazio ili Atalanta mažnjavaju.

Dakle, bilo je okej stvari, bilo je manje dobrih, ništa nuobičajeno za početak nekog trenerskog mandata. Ovo pišem urazumljen i s nadom da uskoro iz ovih bombonskih ispadanja iz usta neće proizići neki “tjerajte Marićevo žabarsko govno nazad u Gamoru” tipovi komentara.
  • kibic
    1.1k
    Mislim da s njim, da. Zato sam htio snimku negdje pregledat.
  • rokikaciga
    233
    Ma to bi po meni trebala biti normalna praksa. Nije bilo nikakvo rjeckanje vec mu je htio odmah objasniti neke stvari. Koliko puta Pep "poludi" na Haalanda ili Joska...nista strasno
  • NVKOD
    2.6k
    Još tijekom priprema vidjeli smo da je Fabio odlučan promijeniti stil igre Dinama s periodima visokog presinga te igranjem od noge do noge umjesto napucavanja na Petkovića/Kulenovića. U Turskoj smo dobro odigrali utakmice, ali isto tako smo ubili suparnike pod Jakirom na zimu prošle godine pa smo popili 3 komada od Čuje Dopa, stoga su pripreme bitne čisto za uigravanje i implementiranja ideja trenera.

Cannavarov debi nije mogao biti teži: Liga prvaka protiv Arsenala. Mislim da tu nitko nije previše očekivao od Dinama s obzirom da su igrači tek došli s priprema i s puno stvari koje se nisu stigle slegnuti. Na temelju te utakmice ne možemo ništa zaključivati. Zatim Istra kod kuće, prvo poluvrijeme smo igrali dosta blijedno, mogla je Istra komotno povesti i 2-1. Došlo je poluvrijeme, a na teren je izašla potpuna druga momčad. Drugo poluvrijeme Istra valjda nije stvorila nijednu priliku, a naši igrači su jako dobro kontrolirali posjed. Poslije Istre masterclass protiv Milana. Što taktički, što odabirom i pozicijom pojedinih igrača.

Izuzetno je bitno da nakon ovakve pobjede ne padati u euforiju i govoriti da ćemo gaziti HNL-om, a trenera prozivati vitezom i kaj već ne. Nije još vrijeme za ocjenjivati Cannavara, to se može nakon derbija s Rijekom i Hajdukom. Isto tako, kao što ga se ne smije dizati u nebesa, također ga se ne smije nakon prvog kiksa gaziti i pljuvati.

Jasno se vidi što želi i očekuje od igrača, ne priznaje nikakav umor kao razlog kiksa. Imam osjećaj da trenutno ne podilazi imena, već igraju oni najspremniji i igraju oni koji mogu najviše pridonijeti na svojoj poziciji te se nadam da će tako i ostati. Traži od igrača red, rad i disciplinu i to pozdravljam jer nam je upravo to nedostajalo. Iako se toplo nadam da će se igrači preproditi i igrati atomski nogomet s obzirom da nam je samo ostao HNL, takve stvari ne dolaze preko noći i trebat će vremena da Fabio sve to posloži.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.