• Bosskovitz
    19.4k
    .
    Oni sigurno mogu napravit citav stadionInfinity

Ako ćemo biti precizni, Slaven niti nema stadion. Ima igralište i pored njega tribinu. Prema rječniku hrvatskog jezika, stadion je građ. objekt amfiteatralnog ili četverokutnog oblika, služi kao veliko sportsko borilište s tribinama za gledaoce - tj. da bi se nešto zvalo stadionom, mora imati imati barem dvije tribine.

Po tome su jedinstveni slučaj u HNL-u jer sljedeće godine ulaze u jubilarnu 30. prvoligašku sezonu bez da imaju domaći stadion, što je možda i europski raritet. Svi ostali prvoligaši bez stadiona bili su klubovi s vrlo epizodnim ulogama u HNL-u - Pomorac iz Kostrene, TŠK Topolovac, Samobor, Segesta, Primorac iz Stobreča i Pazinka.
  • Infinity
    20k
    Mozda nisu jedini slucaj, ali su sigurno medju rijetkima. Klubovi u BiH imaju po 2-3 tribine na svojim nazovi stadionima. Ovi s jednom su isto tako prolazni slucajevi, eventualno sto se Radnik i GOSK ponavljaju. Cak i federalni prvoligasi vecinom imaju 2+ tribine.
  • prefontaine
    4.8k
    Zrinjski zadnjih godinu ipo dana ima samo jednu tribinu. A kako su brzi s izgradnjom, bit će to još o-ho-ho vremena.
  • Infinity
    20k
    Ma ono i ne racunam tribinom. Izbetonirano brdo.
  • LA BOMBA
    397
    Fazanerija mi se svidjala i prije nego li je pocela dogradnja, a bit ce top kad se zavrsi.

Sto se Slavena tice, oni nemaju potrebu, mislim da je to glavni problem. Oni sigurno mogu napravit citav stadion, ali im jednostavno ne treba. Ja bih volio da urade barem jos jednu tribinu za goste.
    Infinity

Fazanerija se smatra legendarnim stadionom u Sloveniji i uvijek je bilo to teško gostovanje za svakoga.

A što se tiče Slavena i zašto bi trebali imati veći stadion, mislim da je baš Fazanerija dobar primjer filozofije "izgradi stadion i navijači će doći". Mura je nekada bila mali klub čak i za slovenske razmjere za vrijeme Jugoslavije, a u 90ima izgrađene su moderne tribine i ljudi iz grada Murske Sobote i okolo su počeli masovno dolaziti na utakmice, često je bilo više od 5000 ljudi na derbijima protiv Maribora, Olimpije i lokalnih rivala, što je ogromno za grad od samo 10k stanovnika. Mura je danas treći najveći klub u Sloveniji po broju navijača.

Ne vidim zašto se sličan navijački boom ne bi mogao dogoditi u Koprivnici ako bi se izgradio estetski i komfortan stadion.

Inače kod Fazanerije sviđa mi se i okolina stadiona sa parkom i bazenima, i lijepo izgleda pored malog gradića.

thumb_1280_default_fullhd.jpeg
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.