• Pacho
    7.5k

Tesko iako bih volio da tako bude. Mislim da nikad nisam vidio dobru vijest iz tog grada u medijima. Samo prometne nesrece, ubojstva, utapanja, a ponekad i silovanja domacih zivotinja. Dobro bi im doslo malo razonode.
  • Infinity
    19.8k
    U Brodu ce graditi po fazama i gradit ce onoliko koliko imaju para. Nije cilj jednog dana stati u nekom dijelu projekta, ali je primarni cilj bio izgraditi centralnu tribinu (nalazi se na jugu), te s njom imati sve uslove za takmicenje, tj. igranje na tom stadionu.

Ostale tri tribine su na dva nivoa, a tu je primarni cilj izgraditi na sve tri strane prvi nivo, pa tek onda drugi nivo i krov. Trenutno je zavrsena tribina iza jednog gola, tj. istok. To je uradjeno prije centralne tribine. Nakon sto se centralna zavrsi na red ce doci tribina iza drugog gola, tj. zapad.

ddfa4223c5be55afa079.jpeg
  • jedan u nizu
    15.5k
    Kakva je prica sa Marsoniom? Tko je vlasnik, kakve su ambicije? Jel to na zdravim nogama ili su neke sumnjive priče oko svega?
    Bilo bi prelijepo vidjeti Marsoniu u prvom rangu, kao recimo jedan Karlovac (samo za njega znamo da nije bas najljepsa prica).
    Takvi gradovi stvarno zasluzuju prvoligaša. Ako ne stabilnog, onda nekog tko ce povremeno uci u prvu ligu, a u drugoj se boriti za vrh.
    Cibalia, Marsonia, Karlovac, Vukovar, Šibenik. Kad bi ti klubovi imali ambicije i stabilnost bilo bi ih super gledati u drugoj ligi, pa bi mozda i ponekad zamijenili Slaven ili Gorici.
    Vrlo rado bi tada da se vrati play-in za prvu ligu,a nebi se ni protivio da se dva kluba izmjenjuju svake godine.
    Al jbg, mi nemremo mi 10 klubova naci sa ambicijima da budu prvoligasi a kamoli 15.
  • vjeko1701
    19.6k
    Takvi gradovi stvarno zasluzuju prvoligaša.jedan u nizu

Uvijek me zasmeta kada se ovako nešto napiše. Svatko na kraju ima ono kaj zasluži. Po čemu uostalom Brod, Vinkovci ili Karlovac "zaslužuju" tako nešto ispred Siska, Bjelovara, Čakovca, Požege ili Krapine? Po tome kaj su u nekom trenutku već imali pa su pustili lokalnim šerifima pa pokopaju te klubove?
  • Tvrdica McTvrdi
    2.6k

Mislim da se više referirao na veličinu grada, a ne zasluge u nekom drugom smislu (Brod i Karlovac jel)
  • vjeko1701
    19.6k
    Sisak i Bjelovar nemaju ništa puno manju populaciju od Karlovca ili Broda a Čakovec i Krapina su regionalna središta koja imaju manju populaciju ali njima gravitira 4-5 puta više ljudi od šturo zabilježene populacije.

Al nije sad poanta ići u takve detalje. Osobno mi samo smetaju te neke idealizacije tih par nekadašnjih prvoligša koji jedino zaslužuju biti tamo gdje trenutno i jesu. U nekim slučajevima poput Karlovca, ne bi ni bili tu di jesu da je sve čisto po nižim ligama.
  • jedan u nizu
    15.5k
    Primarno na velicinu grada, njihov znacaj u regiji, a onda i na neku ''nogometnu povijest'' koju su imali.

Na navijacku bazu koju imaju, mogu imati ili su imali.
    Jedan Rudes, Dragovoljac, Gorica nikad nece imati veliku navijacku bazu jer je tu Dinamo.

Dok jedan Slavonski brod moze imati veliku bazu svojih navijaca.

Cinjenica je da je vise manje cijela Hrvatska podijeljena izmedu dinama i Hajduka, i da su rijetki klubovi koji njeguju tradiciju osim toga.
    To je jednostavno ostavstina toga da smo nekada bili u drugoj drzavi, i da su svi ti drugi klubovi bili neznacajni i da se onda navijali za drugi, uspjesniji hrv klub.

Nece ni Karlovac ni Slavonski Brod ni Bjelovar imati veliku bazu navijaca svojih, ali kada bi to bio stabilan i ambiciozan prvoligas, onda bi za 20+ godina mogli imati nesto vise od obitelji i prijatelja igraca na tribinama. Bitna je nogometna skola, i veliki broj klinaca koji ce proci kroz nju, i koji ce zavoljeti taj klub od malih nogu, pa da jednom kada odrastu, mogu i bodriti taj klub vise nego sto bodre dinamo ili Hajduk.

Uz svo duzno postovanje Bjelovaru, Požegi i Krapini, mislim da ti klubovi i uz stabilnog prvoligasa i razvijenu akademiju, nemaju svijetlu buducnost bez ikakve baze svojih navijaca.
  • jedan u nizu
    15.5k
    Sisak i Bjelovar nemaju ništa puno manju populaciju od Karlovca ili Broda a Čakovec i Krapina su regionalna središta koja imaju manju populaciju ali njima gravitira 4-5 puta više ljudi od šturo zabilježene populacije.vjeko1701

Ma sve je jasno, razumijem sto hoces reci i djelomicno se slazem s tobom.

Samo nekako gledajuci opcenito, za hrvatski nogomet, bi bilo bolje da su drugoligasi u gradovima poput Karlovca, Siska, Slavonskog Broda, nego Hrvace, Zmijavci ili Bijelo Brdo.
    Mislim, naravno da idealiziram ali jbg tak je kak je.

Nebudu Hrvace, BSK BB ili Hrvace nikad imali ambiciju uci u prvu ligu i imati koliko toliko razvijenu nogometnu skolu. Jednostavno su premala sredina i nema sanse da se financiraju za nesto takvo.
    Pa i da dode neki šeik i lupi 100 milki unutra, nitko nebu pratio te klubove osim familije, prijatelja i pojedinih kibica iz tog mjesta koji nemaju nista pametnije za raditi.

Da stavis 100mil eura u Marsoniu, Karlovac, Segestu ili Medimurje, kroz 20 god bi to bili klubovi sa solidnom nogometnom skolom, klinci iz okolnih mjesta bi gravitirali upravo tim klubovima i teoretski bi im stadion od 10k u buducnosti mogao lijepo iskoristen kada razviju neku svoju bazu navijaca.
  • vjeko1701
    19.6k
    Možda, al to treba zaslužiti vodstvo klubova i lokalna zajednica. Niš ne pada s neba i niš nije bogomdano samo zato jer postojiš. Ja se uvijek vodim onim "imaš kaj zaslužuješ" i zbilja mislim da je tako.

Mislim, dal ne govori dovoljno o jednom Karlovcu da ti Bijelo brdo ili Hvarce imaju stabilniji klub u višem rangu. Pa sama činjenica da su iz većih gradova sa znatno većom populacijom i bogatijim gospodarstvom bi trebala biti dovoljno da ih pogura iznad navedenih klubova. To već je plus u startu.

Probao je HNL u ranim danima nešto tako pokrenuti i dekretima je u prvu ligu pobacao raznorazna populacijska središta. Možda je jedino Varaždin to iskoristio i stvorio stabilnog prvoligaša uz dobru školu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.