• scooniepenn
    4.7k

Uzeo sam Varaždin iz razloga što su stabilan prvoligaš, igrat će čak i Europu. Što se tiče stila Šafarić je prilagođavao igru kadru, ne mislim da je u svom nogometnom bitku nužno kontraš. Objektivno dolaze u obzir i Gorica i Vukovar i Slaven, a za Istru sumnjam da bi na ovakav aranžman pristala.
  • Žan
    544
    Mislim da cak kod njega nije upitan potencijal koliko njegov neprofesionalan pristup ili neuspjela afirmacija, kako god se uzme..
  • Captain America
    20.4k
    Lik je kolumbijski Josip Mitrović koji je ovdje došao iz kolumbijske Gorice. Svi ozbiljni klubovi imaju razrađenu scouting mrežu za Južnu Ameriku i eto do njegove 21 godine ga nitko nije otkrio osim našeg money(ball) eksperta Marka Marića.

Osim što je brz, nema nijednu drugu karakteristiku važnu za moderno krilo. Niti je dribler, niti je killer, niti ima udarac s distance, niti ima kreaciju, niti je inteligentan, niti je obrambeno odgovoran.

Zaziva se posudba u Varaždin. Varaždin sam dovede igrača poput Mitrovskog koji je za ovoga prime Bale i prodaju ga dalje za milijun eura. Taj Kolumbijac je iste dobi kao što je bio Kastrati kad je došao ovdje pa se ne sjećam navijačkog zazivanja nove prilike jer se "radi o mladom igraču" već ga se doslovno tjeralo iz kluba.

Njegov status treba tretirati kao skidanje flastera. Treba to učiniti što brže jer nema smisla produžavati agoniju. Ja sam vidio nakon psihopatskog starta na Andriću da se radi o klasičnom južnoameričkom netalentiranom "divljaku" za kojeg je upitno da li bi imao mjesta na klupi u Vukovaru. Veseli me što nogometni majstori poput Bjelice i Bobana misle isto.
  • Ijayi Atiemwen
    2.9k
    do njegove 21 godine ga nitko nije otkrioCaptain America

Na ljeto osim nas su ga htjeli još Al Nassr i AEK.

niti ima udarac s distanceCaptain America

Pogledaj mu debi protiv Šibenika pa onda procjeni ako ima udarac s distance.

Zaziva se posudba u Varaždin.Captain America

Prvi glas.

sam vidio nakon psihopatskog starta na AndrićuCaptain America

Išao je na loptu, pa šta nesmije uklizat čovjek?

upitno da li bi imao mjesta na klupi u Vukovaru. Veseli me što nogometni majstori poput Bjelice i Bobana misle isto.Captain America

Nogometnom majstoru poput Bjelice je bio u prvoj postavi sve dok nije zakasnio na sastanak, što bi značilo da je ispao iz momčadi zbog manjka discipline, a ne nogometnih vještina.

S ovim ne branim Cordobu, već ljudi malo previše serete o dečku koji kad god je igrao odigrao je dobro. Ovako iz glave odličan protiv Šibenika i Qarabaqa. U LP nešto sitno igro protiv Milana. U Bjelovaru nam spasio guzicu. Donio 3 boda u Varaždinu. Izborio u malo vremena šta je igro penal protiv Lokse. I protiv Shaktara na prijateljskoj najbolji na terenu.
  • Captain America
    20.4k
    Na ljeto osim nas su ga htjeli još Al Nassr i AEK.Ijayi Atiemwen

Da su ga htjeli, bio bi tamo jer je taj imao samo jedan cilj, iscijediti što više love od budućeg kluba, a oba mogu platiti više od nas.

Pogledaj mu debi protiv Šibenika pa onda procjeni ako ima udarac s distance.Ijayi Atiemwen

I čorava koka nađe zrno. To je nešto poput Kanginog zabijanja golova, dogodi se svake prijestupne.

Išao je na loptu, pa šta nesmije uklizat čovjek?Ijayi Atiemwen

Ovo je možda onih 5 advokata Martina Taylora isto pisalo.

Nogometnom majstoru poput Bjelice je bio u prvoj postavi sve dok nije zakasnio na sastanak, što bi značilo da je ispao iz momčadi zbog manjka discipline, a ne nogometnih vještina.Ijayi Atiemwen

2 utakmice mu je trebalo ili 10ak treninga da vidi o kakvom antitalentu se radi. Gledam sad ocjene igrača na utakmici s Lokomotivom koju smo dobili 5:1 i vidim zanimljiv podatak. Samo su golman Šubarić koji je primio pet komada i Boune dobili lošije ocjene od ovoga. Protiv Šibenika je već chillao na klupi većinu utakmica, a i na njoj je samo Bakić dobio manju ocjenu od njega.

I protiv Shaktara na prijateljskoj najbolji na terenu.Ijayi Atiemwen

Otkad su prijateljske utakmice neki faktor?
  • SjevernaStrana
    2.5k
    Trebalo mi je sat vremena gledanja Cordobe u kolumbijskom prvenstvu da vidim da na toj utakmici nema igrača za prošlosezonski Rudeš, a kamoli Dinamo, a neki se još nadaju...

Nisam tada vidio da mu je neki Esteban Ristonandez mahao rukama ili da je bio šikaniran od strane trenera ili što se već ovdje traži kao izgovor dovedenim poluigračima...

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/470491
  • emilperska
    10.8k
    Cordoba nazalost ne pokazuje nista da moze igrati profesionalan nogomet u zapadnom dijelu Europe..

Divlje lige Juzne Amerike, rotacija MLSa ili neka divljina Sheriffa Tiraspola kao što je naš vajsprezident odbora za sponzore htio da budemo sa bivsim SDom.

Koji ce on kurac Varazdinu da im razjebe jedino sto nadprosjecno valja u ekipi, a to je chemistry. Isto kao Slavenu. Taj ugovor bi uostalom mi u 100% iznosu placali..
  • Navijač Dinama
    10k
    a ili što se već ovdje traži kao izgovor dovedenim poluigračima...SjevernaStrana

Prilagodbe radi kontinenta ili lige :monkey:
    Poziva na pressing, al suigrači ga ne prate :zip:
    "Ima nešto u njemu" :eyes:
    "Ako nam je on problem mi problema nemamo". :sparkle: :fire:

Znalo se ovdje na forumu tih "argumenata"(pod navodnicima jer su sve samo ne argumenti) baš "biggest shit of the forum ever" pročitat u tim pokušajima branjenja ovog kolumbijskog Andersona Coste, slučajnog prolaznika škole Barce i Rome i fejk Lukakua, ili usporede ovog sa Pjacom(također usporedba za Haaga).

Špikić je za ovog Maradona
  • Logistika
    1.4k
    pogledam tu i tamo opcenito Juzno Americki nogomet. To je svaka tekma ciganjenje. Doslovno svaka utakmica je tamo kao da gledas hajduk-rijeka ili dinamo-hajduk ali da su obje ekipe na terenu hajduk. Ne kuzim gdje europski klubovi nadu onda nekog klinca za kojeg salju ponudu od 50 miliona. Svaku tarabu tamk cijene 6 7 8 miliona cim saljes ponudu iz europe.
  • Tvrdica McTvrdi
    335
    Koji europski klubovi uzimaju od tamo? Uzmu od par ovih najboljih brazilskih klubova i eventualno još River Plate, ja ne pamtim neki transfer iz Kolumbije, Čilea, Bolivije...a i te klince kupe kad imaju 16, 17, 18, tko je još sa 21 tamo očito nije dobar igrač. Molimo Boga da ovi neki Rusi kaj se spominju nasjednu i uzmu ga, u suprotnom nam jedino preostaje poslat ga u OFK Beograd da tam s ekipom ide na Freestyler.
  • emilperska
    10.8k
    Koji europski klubovi uzimaju od tamo? Uzmu od par ovih najboljih brazilskih klubova i eventualno još River Plate, ja ne pamtim neki transfer iz Kolumbije, Čilea, Bolivije.Tvrdica McTvrdi

"Problem" je sto najbolje iz tog drugog ešalona američkih liga (bez MLSa) uzmu brazilski, argentinski i meksički klubovi koji sada nude place na razini Dinama, pa i više..
    Nama ostaje galebarenje po necem sto je njima promaklo ili se iz nekog razloga nije realiziralo ili lovis u sivoj zoni kad igracu istjece ugovor s Bocom (Ibanez). Ili kao Sheriff i Shaktjar imas razvijene skaute dolje..
    Cordoba ne spada ni u jednu kategoriju. Mi smo valjda preko nekih programa, agencijskih preporuka dosli do njega. Tko ga je skautirao? Preko koga smo dosli do njega itd..
  • Captain America
    20.4k
    Preko koga smo dosli do njega itd..emilperska

Boy band Endi i Deni Bara su dali preporuku.
  • Logistika
    1.4k
    https://www.transfermarkt.com/franco-mastantuono/profil/spieler/1057316 evo. Za malog nude City Barca preko 50 milijuna eura. 17 godina ima. Na konto čega. Ali nije sad ni bitan mali. Nego da je dovodenje od tamo 99,9999999999 posto mačak u vreći. Transfermarkt cijeni igrača na 2 milije. Ti saljes ponudu 4 milijuna. Oni hoce 7. Nadete se na 5i pol. On igra kao da vrijedi 20 000. To dobijes sa Cordobama. Sve te tamo lige zajedno imaju 3 "zvijeri" i to su ovi za koje se pokidaju veliki. Sve ovo ostalo nades i u europi,a dođe i zna se ponašati barem ne mora se boriti sa "kulturološkim šokovima" .
  • Tvrdica McTvrdi
    335
    U prijevodu, taj transfer je unaprijed bio osuđen na propast i to je neko područje gdje mi nemamo što tražit. Iznimka može biti skautiranje paralelno kada HNS radi kampove za naše iseljenike, pa tako nekog iz Argentine povučemo da mu na osnovu hrvatske bake budemo most za dolazak u Europu (i cijele obitelji, ako žele). Naravno, sve je to na dugom štapu i može služiti kao neka iznimka, ne i pravilo.
  • Common Sense
    934
    U Cordobin transfer je s naše strane dio odradio i Andy. Sve vam je jasno...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.