• Sibirski plavac
    3.6k
    koji je sa 21 dosao sa drugog kontinentaDebelko

Ja općenito se nemrem sjetiti ni u svjetskom nogometu kad je zadnji put mladi igrač došao s drugog kontinenta u Europu i već u prvoj sezoni bio top. Jedino mi Neymar pada napamet kad je došao u Barcu.
  • Blueshadow86
    2.6k
    Ima nesto u njemuDebelko

Kao, recimo?
  • marcio amoroso
    39.9k

Ti ili ne pratiš europski nogomet ili jednostavno imaš potrebu braniti Cordobu. Imaš stotine igrača sa drugih kontinenata koji su došli u Europu i odmah funkcionirali.
  • Sibirski plavac
    3.6k
    Bez zajebancije,fakat se nemrem sjetiti nekog tko je prvi puta došao u Europu sa drugog kraja svijeta i odmah bio recimo top 3 igrač kluba.. Jel mi možeš navest par primjera?
  • Debelko
    276
    Trazenje prostora, sut…ostalo nije na razini, al da se to popravit. Njemu treba povjerenje.
  • Pulfer
    171
    U zadnje dve tekme Pjaca je u svakoj 5,6 puta tražio loptu u dubinu od našeg stopera ili desnog beka, zavlačio se protivničkom beku iza leđa. Doduše većinom ih nije dobivao.

Cordoba svojim pozicioniranjem loptu u prostor gotovo da i ne traži, svaku prima leđima od gola, rolica primanje i unazad. Istina je da mu je lakše igrat kad ima više prostora nego na postavljeni niski blok, al uvijek se može nać prostor nekoliko puta u utakmici, a on ga ne traži.

Treba mu dat vremena, nama brzine fali i bio bi nam jako vrijedan da proigra.
  • Blueshadow86
    2.6k
    Trazenje prostora, sut…ostalo nije na razini, al da se to popravit. Njemu treba povjerenje.Debelko

Njegovo traženje prostora mi i nije neki adut.
    Što se šuta tiče...iskreno, ja nisam od njega vidio Bog zna kakve udarce. Možda sam nešto propustio pa ću to reći s rezervom.
    Jedino što ja vidim od njega je ta brzina. Ali čak ni to ne zna iskoristiti.
  • marcio amoroso
    39.9k

Nitko ne traži da bude top 3 igrača.

Pogledaj transfere Shakhtara i Brazilce koji funkcioniraju odmah iako imaju po 18, 19 ili 20 godina. Pogledaj transfere Ludogoreca, Benfice, Porta, Sportinga i brdo drugih klubova, Pogledaj Celtic i njihove Japance, pogledaj onog Titraouia koji je trebao doći kod nas direktno iz Alžira. To da igraču trebaju dvije sezone vremena jer je došao sa drugog kontinenta je jednostavno mantra koja nema nikakvo uporište. Ako je netko kvalitetan funkcionira vrlo brzo.
  • Sibirski plavac
    3.6k
    Aha, e sa tim se slažem. Mislio sam da mi govoriš o igračima koji dođu sa drugog kontinenta u Europu prvi put i odmah postanu nositelji igre. Na takve sam ja mislio da ih je malo. Ovo sa Šahtarom se također slažem. :up:
  • Krizy
    53k
    Belgijski Westerlo je doveo Japanca Sakamotu (21 godina) prije mjesec dana.
    U pet utakmica (366 minuta) ima 3 gola i asistenciju u klubu koji ne dominira ligom, pri dnu ljestvice su.

https://www.transfermarkt.com/isa-sakamoto/profil/spieler/814491
  • Navijač Dinama
    9.3k
    Cekali smo Arbera isto tolko. Ima nesto u njemu.Debelko

Arber je mjesec dana nakon što je došao imao ključnu ulogu u golu i prolasku Betisa, kao i tri mjeseca iza kad je ponajviše njegovom igračkom zaslugom skinuta Rijeka u gostima.

Cordoba osim jedinog gola na utakmici protiv Varaždina, i onog za izjednacenje protiv trećeligaša, nije mi baš ništa pokazao, tako da ako je uspiredba njega i Arbera, mi uopće ne stoji, nisu za uspredbu.

Ima ovaj isto neke brzine, al to je i Kastrati imao, osim toga nema ništa, bar ja nisam vidio, on i tehnika su na vi.

Nadam se da griješim, bit cemo pametniji na ljeto sa njime, i njegovom situacijom, vjerivatno mu ne bi bilo loše posudba u neku mid table ekipu, al ovo sve do sad je dobrano ispod prosjeka.

A za naše prilike, nije malo koštao.
  • Debelko
    276
    To sa Betisom i Rijekom stoji, ali ostalu sezonu je po meni isto odigrao ispodprosjecno.
    Vidit cemo sa Cordobom, bas kako kazes sacekat sezonu i onda vidit.
  • Dinaminjo
    1.3k
    Ne kuzim jel vi uopce gledate tekme?
    Lijevo sr nogometa igraju Pjaca, Bati i Rpg.
    Redom nasa najbolja 3 igraca od ovih na terenu.

Desno Cordoba ovisi o dobroj lopti beka ili stopera koji glumi beka i onda se od njega ocekuje da uz aut liniju napravi dar mar.
    Pa naravno da se lotpta ledima brani lako bez prilaska jos jednog igraca tako da obrambeni samo mora ispratiti Cordobu pa njemu ne preostaje drugo nego povratna

To igramo tako cesto da zovem.vaterpolo nogometom

Imao je i on par prolazaka po strani, ali tesko je ocekivati da sam povalja trojicu.
  • Keyser Soze
    12.6k
    Spika je za cordobu maradonaOlmic

Špikić igra loše u Arisu i nije za nikog Maradona.
  • Zagi
    9.3k
    Mislim , ima u tome nešto.
    Rile svoja krila doslovno ubija nekim loptama.

Ali sve te probleme je imao i Taki pa je bio bolji i korisniji od Cordobe.

Mijenjao bi Bukija i Juana za Takija u sekundi.
    Takoro bi izraketirao Kangu, a ovaj bi ih sam spuštao u gol. HNL stoperi mu u zračnom duelu nemogu ništa.
    To smo zazivali sa Mierezom al tapija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.