• og1986
    2.9k
    Meni nije jasno kako vladajući uz policiju i SOA-u, nemogu riješiti te mafijaše koji ih vuku za uši. Čak i da ti s njima kradeš, kaj je to vrijedno polomljenih nogu ?
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Zaboli me glava kad ljudi počnu seruckat o obnovi. Najjače ni je što su kod nas o svemu najglasniji ljudi koji o toj problematici nemaju pojma i nikad se nisu okušali u tome. Zasukati rukave, moždane vijuge i dovesti nekakvu zgradu javne namjene, zaštićeno kulturno dobro na standard koji zadovoljava suvremene europske protupotresne norme. Mislite da je to jednostavan i brz postupak? Ne, nije!

Kao prvo, od kud nam operativa? To čak i nije toliki politički problem, već jednostavno nedostatak resursa. Mi u firmi mjesecima pokušavamo naći par ljudi, plaća nije nikakav problem - jednostavno nema. Obujam posla koji je na ljudima koji su iskusni u poslovima obnove starih zgrada je nevjerojatan. Ti ljudi doslovno ne znaju gdje im je glava, a vjerujte da u građevinskoj struci nema goreg posla od tog, tu je toliko nepoznanica i pretpostavki da to nisu istine.

Druga stvar, nije obnova od potresa jedino čime se arhitektonska i građevinska struka bavi, poslovi su ugovarani i prije potresa, treba netko projektirati i graditi i nove stambene objekte, poslovne objekte, prometnice, hotele, škole, vrtiće itd, itd...

Mislim, mi tu pričamo o vjerojatno par tisuća zgrada koje trebaju biti predmet obnove, tko da to sve isprojektira i realizira? Projektiranje nije ni malo bezvezan i jednostavan postupak, nedostatak projektiranja je dobrim dijelom i razlog što uopće imamo toliko objekata za obnovu.

Ja recimo uopće ne radim na obnovi od potresa, već samo na projektima novogradnje i također imam posla preko glave.
  • serbus
    4.3k
    resursa. Mi u firmi mjesecima pokušavamo naći par ljudi, plaća nije nikakav problem - jednostavno nema.db-izbjeglica

E vidiš u tome i je problem što kad je trebalo dati plaće bilo je nema prostora za povišicu pa su ljudi po skelama di je bilo prostora Njemačka, Irska...
  • NORTE
    12.2k
    zgradu javne namjene, zaštićeno kulturno dobro na standard koji zadovoljava suvremene europske protupotresne norme. Mislite da je to jednostavan i brz postupak? Ne, nije!db-izbjeglica
    Zašto se jednostavno ne izgrade nove zgrade javne namjene? Od knjižnica do bolnica. Misliš da 99% zainteresirane javnosti boli briga za zgrade općina i sl.? Ljude najviše zanima obnova obiteljskih kuća, a ona je rekao bih zadnja na redu.
  • Ludovic IX
    7.4k
    Imaš tri tipske kuće, ovisno o broju članova obitelji..napravi međunarodni natječaj za gradnju takvih montažnih kuća, lovu imaš od Europe i javit će se bar Kinezi koji će uz kuće još i koji most stići napravit dok naši obnove jednu kuću
  • flexXy
    2.4k
    Izgleda da bi do jutra mogla zapoceti invazija Ukrajine. Separatisti su trazili pomoc rusije radi ukrajinskih "napada", vec su zapoceli s rasporedivanjem jedinica u Luhansku i na Krimu. Kharkiv obustavio sve letove u iscekivanju napada. Sretno braćo, slava Ukrajini.
  • db-izbjeglica
    15.9k
    Zašto se jednostavno ne izgrade nove zgrade javne namjene? Od knjižnica do bolnica. Misliš da 99% zainteresirane javnosti boli briga za zgrade općina i sl.? Ljude najviše zanima obnova obiteljskih kuća, a ona je rekao bih zadnja na redu.NORTE

Pa ne možeš srušiti zaštićenu zgradu, neće se rušiti ništa što nema crvenu naljepnicu.

Uostalom, sve i da srušiš, što misliš koliko treba da se naprave sve mape glavnog projekta, +izvedbeni projekt za jednu školu, bolnicu, fakultet...

Nadalje, meni i dalje nije jasno zašto bi država ikome gradila obiteljsku kuću. Zašto država onda svakom beskućniku ne bi napravila kuću? Zašto država meni ili tebi ne bi napravila kuću, ako je nemamo?

Potres je prirodna pojava, nekretninu je svatko mogao osigurati. Jel država nekom dužna popraviti limariju na autu zbog štete nastale tučom? Polako, dobit će kuće...da mi netko poklanja takvo što, ja bi makar bio pristojan i imao strpljenja...jer ću dobiti nešto što je nemjerljivo bolje od onog što sam imao. Obični ljudi koji svojom lovom grade kuću znaju čekati godinu dana da se riješe svi projekti i dobije dozvola.

Nadalje, jedni od najglasnijih u pljuvanju su ovi nesposobnjakovići iz možemo. Ekipa praktički godinu dana nije uspjela staviti žičaru u pogon... Žičaru koja je nepotrebna, preskupa, plod korupcije i nepotizma, ali je bila praktički završena prilikom njihova dolaska na vlast, bilo je potrebno ispraviti nedostatake i proći tehnički pregled...
  • masacusec
    3.9k
    Čista povijesna analogija....rusi 2022. rade identično što i jugoslavija 90-ih....uzurpacija tuđeg teritorija uz propagandu sveruskog prostora....zanima me hoće li svijet i sada drkati sa strane?!
  • xavier
    12.1k
    zanima me hoće li svijet i sada drkati sa strane?!masacusec

Apsolutno. Ne misliš valjda da će netko sa strane aktivno ući u ovo? Naravno, bit će "osuda", "sankcija" i pozivanje da Rusi prestanu, ali to je to. Neće nitko vojno ući u sukob.
  • flexXy
    2.4k
    zanima me hoće li svijet i sada drkati sa strane?masacusec

Sudeći po dosadasnjim reakcijama vjerojatno hoce. Jedino su Englezi i Amerikanci do sada pruzili neku pomoc, Europa ce ih ostavit na cjedilu. Nijemci im ne misle isporucivat municiju i oruzje u strahu da im rusija ne zavrne plin, a eu funkcionira po principa kud svabe tu i mi. Trenutna slaba reakcija je sam vjetar u ledja putinu da ako uspije u ukrajinskoj kampanji krene na ostale drzave koje nisu dio nato pakta(Finska, Moldavija, itd.)
  • SAS1987
    15k
    Ruska gamad. Rade isto ko HItler.
  • Mali Zeus
    14.2k
    Bit će samo sankcije, ostavit će Ukrajinu na milost i nemilost Rusa.
  • marcio amoroso
    37.5k
    Jadni narod i obični ljudi. Bože pomozi sirotinji :pray:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.