• sammir
    25

Jucer se gemistalo uz rostilj prije tekme, danas je popravak pivicom. Moze i nekaj kratko :wink:
  • Sajla
    21.1k
    Gemišti su zakon po ovoj sparini.Mr Anderson

gemišt je nektar koji život znači...

sinoćnji uvod u utakmicu - prvo uz klopu malo crnog vinčeka jer se dobro slaže s mesom koje je malo odležalo, pa dobilo odgovarajući tretman na grillu povodom Maillardove reakcije:
    lupo-meraviglia-tre-di-tre-2023-botter.png

a onda na puni želudac s nešto lakšim tekućinama. prvo koja čašica čistog jer to zaslužuje, nakon čega smo na vino primjenili hydration break poučak i tradiciju naših djedova da bi se održavalo dobro raspoloženje.
    33c5-9075-0-2-800x1200.jpg

najbolje od svega, ovo uopće nije skupo i vrlo je priuštivo, a omogućilo nam je da puno lakše podnesemo trenutak kad su stigli sastavi :meh:
  • Kujtim Shalla
    9.7k
    koje vino se pije za dobar gemišt kod nas po bircevima i što treba preskakati. Ja nikad ne pitam šta mi sipaju, volim ga ali me ubije kiselina kad ga pijem u Puli
  • Mr Anderson
    19.7k
    Iskreno, ja baš i ne volim po bircevima piti gemište jer zna biti svega i svačega, osim ako imaju neka provjerena flaširana vina ili neka provjerena domaća u meni poznatim bircevima.
    Ovisi kakva vina više preferiraš i kakva ti pašu. Ja recimo ne volim graševinu, chardonnay mi najviše paše ili pinot. Moguće da ti u Puli daju gemišt od neke lošije malvazije i onda zna biti svašta. Meni npr. ne paše svaka malvazija, od nekih se stvarno prepariram.
    Teško je dati neki pametan savjet.
  • sammir
    25
    Najbolje vino za gemist je domace :grin: pogotovo ak je provjereno dobro!!

A za birceve takodjer ne znam, opcenito pijem pivu ili pelin u lokalima. S vinom nikad ne znas i ne vjerujem im
  • MateG
    338
    Ja sam nedavno probao jednu specifičnu malvaziju koja mi je nekako baš dobro legla
    Vina Vorić, svaka preporuka za potražit/otić/probat ako ste u Istri :D
  • Droljo
    28.7k
    Mi udaramo samo po škrletu i bijelom pinotu od domaćih proizvođača naravno. Nekad su sve gostionice imale kutjevačku graševinu kao neki standard. Sad su se prebacili svi na domaće. Hvala bogu.
  • Sajla
    21.1k
    kutjevačku graševinuDroljo

baš sam to htio napisati. još ilok i đakovo za graševinu, a tu i tam se zna naći i njihov chardonnay. to je valjda pokrilo 99% birtija na kontinentu koje nemaju domaće/svoje ili tzv. "od gazde" ;)
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.