• serbus
    6.2k
    Mlađe ga se boje zbog novčanika ga stavljaju u kutiju huligana ma kako god bio dobra duša, a starije pak privlači ta slika opasnog plavog dečka.
  • Hnlovac
    8.2k
    A ko je kriv purgerima kaj ne upisuju fakultete u tolikoj mjeri ili daju da ih dalmatinci preskoce po maturama???

Kaj sad netko iz St je razvalio maturu, napisao esej za 5, matisu za 5, ostale predmete za 5, i sad nek ne upisuje faks da naš purger sa trojkama moze?

Nek se zagrepcani fokusiraju na ucenje i da budu manje dvolični kad upišu fakultet pa daju da im se sere za naglasak, a manje da se gledaju neke zabrane. Nek se fokusiraju na nosenje dinamovih obiljezja na faksu i na predavanjima. Kakve cete i patrole majko mila, pa nismo ruralni Pakistan. Ne stvoriš nadmoć nekim zastrašivanjem u jednom od najheterogenijih hrv gradova, nego furanjem zdravog lokalpatriotizma

Moji s obje strane su kajkavci iz Zagorja, pa sami kažu
    "Kaj Zagorec napravi kad završi ekonomiju - preseli skelu na pravni fakultet". I dok dalmosi i Hercegovci dođu po prvi put u Zg i razvale faks, domaći kukaju

I još sam nekaj na temu dalmosa iako znam da je zabranjeno na ovoj temi - dobar dio kaj sam ih upoznao na faksu su top ljudi i nisu toliko vokalni oko tovarluka, više sam problema imao s domaćima iz samobora il zg zupanije
  • Kumerle
    3.6k

Fulao si totalno, prvo i osnovno je da gdje god dođeš poštuješ ljude i mjesto kod kojih si došao, a ne glumiš četnika pa svojataš tuđe.
    Drugo, ima fakulteta i izvan Zagreba ako ga ne voliš.
    Treće, upisuju i naši ljudi faks, koji k nas Zagrepčane vrijeđaš? Da sam admin sad bih te poslao tjedan dana na hlađenje.
  • NORTE
    27.8k
    U Zagrebu živi i radi ogroman broj njihovih navijača i simpatizera.
    Skoro svi znamo nekoga od tih ljudi, npr na poslu. Oni imaju i djecu koja su ovdje i rođena.

Da ne pričamo o studentima od kojih je dio njih privremeno ovdje, dok će mnogi i ostati.
    Sjećam se i nekih cura s faksa koje su išle na Bile noći u Zagrebu, to je sve pod normalno.

S druge strane, promijenilo se na bolje i stanje s našim mladim navijačima školarcima kojih je sve više i spaja ih i dinamo.
    Sve više ih nosi obilježja grupe i kluba, toga u moje vrijeme nije bilo i mi takvi bili smo endemska vrsta.
    Danas ih se vidi u manjim skupinama kako idu na igrališta i svi su u našim majicama.
  • Hnlovac
    8.2k
    A kaj znači prilagodiš?

Kaj bi netko iz Zadra kad upise preddiplomski trebao kajkat kroz 3 mjeseca u zg?

Ja na na svom faksu ništa zasad vidio nikakvo svojatanje. Jel znas kaj bi bilo svojatanje? Na građevini u Osijeku je prošle sezone uoči derbija na Pampasu profesor javno drukao za Tovare i srao po NKOS - e to je svojatanje

Pa ja da me faks nekim čudom odnese u Split ne bi počeo pricat kao splico. Uostalom, zna se da su faksevi u Zg daleko najteži i najcjenjeniji u Hrv i kogicno je da se želi tamo studirati. A i najlakse se nađe smještaj pa nije cudno da bi neko iz Zadra, Knina ili Imotskog došao u Zg nego u St di buju ga iselili 1.6.

I samo ti nastavi prijetiti banovima, ja sam rekao kaj je istina i ne širi mi se ksenofobija. Ima na Zg pametnih i glupih i pametnih purgera, slavonaca, zagoraca, hercegovaca, i dalmosa i istrijana i međimuraca i hrvata iz inozemstva, i nitko ne bi trebao imati prioritet. Ali najviše sam od naših domaćih čuo žaljenje na fakseve i po mom iskustvu mi iz zg relativno loše kotiramo na faksu, valjda je jer nemamo stres oko doma i financija, u mom društvu su najbolji studenti Zadrani i Karlovcani npr
  • Kumerle
    3.6k
    @Hnlovac
    Sigurno ne uništavanje tuđe imovine i šaranje zgrada i automobila s tovarskim obilježjima i natpisima.

Ne znam u kojem svemiru je tebi to okej, ne slažemo se.
  • Droljo
    32.4k
    Živeli
    IMG-20250619-103202.jpg
  • The Undertaker
    10.3k
    Nije Zagreb palanka i nečije privatno dvorište da bi ga zapišali i određivali tko u njemu smije ili ne smije živiti i za koga će ili neće navijati. S obzirom na broj stanovnika danas i prije 100 godina, većina nas ovdje su ili došljaci ili potomci došljaka tako da je priča time još gluplja.
    Ako moram birati izmeđi navijača Dinama poput Filipa i navijača Hajduka koji mirno studira u Zagrebu onda sam uvijek za ovog drugog.
  • Hnlovac
    8.2k
    Pa te debile i treba nasamarat, nisam se ja referirao na te postove nego na post o ostalim studentima

ak sam dobro pohvatao sama moderatura je ovo preselila u temu šank
  • vjeko1701
    30.3k
    Jel postoji tema Grad Zagreb? Ne znam, smo ju zaključali možda?
  • Dino
    5.8k
    i po mom iskustvu mi iz zg relativno loše kotiramo na faksu — Hnlovac

Zanimljivo iskustvo vidis, kod mene na faksu ima ljudi od svukud koji briljiraju, ali bih rekao da su se zagrepcani najbolje prilagodili. Odnosno zagreb i okolica, a mislim da je najvise do toga kaj su nase srednje skole ipak najzahtjevnije u hrvatskoj. Medu top10 skola s najbolje napisanim maturama se redovito nadu jos varazdin i splitski MIOC, ostalo nije ni blizu.

Jednostavno mi se cini da se ranije prilagode na malo teze uvjete i nadu si nacin ucenja koji im odgovara.

Meni je jasno da ljudi koji dodu u drugu sredine imaju potrebu za zadrzavanjem svojih obicaja, kulture, stavova, ali mi apsolutno nikad nece bit jasno kako se snalazis i kako mozes podnijeti zivot u gradu kojeg mrzis. Pa ja bih se svako jutro budio bez ikakve volje za zivotom da moram izaci na rivu na kavu.
  • Eduardo
    31k
    ak sam dobro pohvatao sama moderatura je ovo preselila u temu šank — Hnlovac

Jesi, dobro si pohvatao... prebacio sam na šank, možda sam trebao i u Grad Zagreb, ali nisam se ni sjetio spomenute teme. Uglavnom, manje bitno... samo da nije u temama o dinamu.
  • VaxMerstappen
    115
    Meni je jasno da ljudi koji dodu u drugu sredine imaju potrebu za zadrzavanjem svojih obicaja, kulture, stavova, ali mi apsolutno nikad nece bit jasno kako se snalazis i kako mozes podnijeti zivot u gradu kojeg mrzis. Pa ja bih se svako jutro budio bez ikakve volje za zivotom da moram izaci na rivu na kavu. — Dino

Koga god znam od tih da ne vole Zagreb(a čak ih ima dosta) a studiraju tu, uglavnom svaki/svaki drugi vikend idu kući i ne mogu dočekati da završe studiranje i da se vrate u svoj grad. Najkvalitetniji fakulteti su tu i jednostavno oni će izdržati tih 5 godina i vratit će se.
  • Hnlovac
    8.2k
    ja imam dojam da svaki faks ima drukčiju demografsku sliku

Rekao bih da je najheterogenija ekonomija, pa I dobar dio strojarstava i pmfova, rekao bih i neki tehnicki poput geodezije (mislim da ni nema geodezije u st) dok neke manje faksove tipa fkit, smatram relativno honogenima (nek me majki ispravi)

Apsolutno si u pravu za zg skole, ono od 10 najboljih u hr 6 je iz zg svake godine, al ja se ne mogu oteti dojmu da bar na mom faksu od npr 4 Bjelovarca kaj dođu, 3 su izvrsni studenti ili štreberi

Uglavnom, najjace je da sam dinsmova obilježja na faksu natpolovicno vidio kod hercegovaca, iako predstavljaju možda 20% faksa. Kod zagrepcana slabije nazalost
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.