• Tongo Doumbia
    6.1k
    Iskreno ne vjerujem. Mislim, Bobić je jako ime, za Bracu iskreno ne vjerujem. To mi ne bi provlačili kao “Kovačev konakt”….
  • Mazalo
    300
    Napokon povratak HNL-u! Ajmo dobiti sve do kraja!!!
  • Sibirski plavac
    4.4k
    Jebeš ligu nacija, sad tek kreću prava nerviranja...

Sljedeća stanica do titule- Varaždin. Dobit to i zahuktalu Istru na Drosini, i nadat se kiksevima konkurenata da možda nekim čudom već nakon iduća dva kola zauzmemo vrh. :pray:
  • Bosskovitz
    15.9k
    Meni je stvarno nejasno tko bi tebi zadovoljio standarde?vlatkomarkovic

Barem je to jasno: netko mlad, tko prati trendove i željan je dokazivanja na Dinamu te motiviran da napravi vrhunski posao, radio je u barem dva kluba u top 10 po UEFA-inom koeficijentu i barem dva razvojna kluba tipa Ajax ili Benfica, od toga najmanje 30-ak godina iskustva na poziciji sportskog direktora, mora biti stranac koji je neovisan u svom poslu, domaći dečko koji poznaje HNL i okolne lige, imati portfelj otkrivenih barem tridesetak igrača koje je doveo za 0€ i prodao za minimalno 50 milijuna, bilježnicu s desetak talenata koje će dovesti odmah, njemačku radnu etiku, španjolski smisao za nogomet, hrvatski smisao za humor, šarmantan ali skroman, govori četrnaest jezika, od malena želi raditi u Dinamu, ima par supermoći poput kontrole misli i plašta nevidljivosti, doći će ovdje za 3.000€ mjesečno plus pokoji bonus na trofeje i LP koje će donirati u dobrotvorne svrhe te će definitivno napraviti account na Zoni i odgovarati na svaki upit.
  • vlatkomarkovic
    523

Mislim stvarno ja sam kritičan, ali ono da mi dođe ex Sportski direktor Bayerna, fkt ne bi srao, bez obzira šta je to "Braco"
  • Bosskovitz
    15.9k

Ni prvi ni zadnji put da se ovdje a priori posere nekoga kog novinari dovodi u vezu s klubom, da bi na kraju ispalo kako nije ni bio u vezi s klubom jer pregovara s nekim klubom koji je druga galaksija za nas. Tako je i sa Salihamidžićem. Čovjek ima iza sebe 13 godina igračke karijere u Bayernu i Juventusu sa 6 osvojenih Bundesliga i jednom Ligom prvaka; tri godine je bio sportski direktor Bayerna, tri godine član uprave za sport Bayerna, u tih 6 godina Bayern je osvojio 6 Bundesliga, 2 kupa, 4 superkupa, 1 Ligu prvaka, 1 UEFA Superkup i 1 FIFA svjetsko klupsko prvenstvo. Zna doslovno svaku iole bitnu osobu u današnjem nogometu, a ni jednoj osobi koju ne zna ne mora objašnjavati tko je.

Sigurno nije idealan kandidat, imao je i on transfera koji nisu ispali dobri, ali ajmo samo zamisliti našu pregovaračku poziciju s izvjesnim igranjem skupine LP, Cannavarom kao trenerom i Salihamidžićem kao sportskim direktorom, pokažemo ti render modernog kamp i novu Kranjču koji su tu za godinu i pol, upravo transferiranog Sučića u Inter, vjerojatno i Baturinu u neki veliki klub i - ako baš zagusti - ne sumnjam da se uz dobar pristup Olmo ili Gvardiol mogu javiti na video call i u 45 sekundi ti ispričati kako nikada ne bi dogurali do Barce i Cityja da nije bilo onoga kaj su naučili u Dinamu.

Nikad nećemo dovesti idealnog kandidata jer je ideal nedostižan. Uvjeren sam da ćemo dovesti najboljeg kojeg možemo i ajmo njemu držati fige jer ni jedan sportski direktor nije bez grijeha pa nek naš griješi što manje.
  • vlatkomarkovic
    523

Da ne ulazimo sada u neke detalje jer se s nečime ovdje ne slažem da je baš dobro. Ali da ovo traženje idealnog je poprilicno suludo. Kažem ja sam dosta kritičan, ali ono ponekad se fkt ode jako veliki ekstrem s pljuvacinom.
  • Tongo Doumbia
    6.1k
    Neki moji izvori tvrde da je onaj “njemački kontakt” od neki dan zapravo Olaf Rebbe i da je on već kontaktiran. Ne glumim insidera niti se praviti pametniji nego što jesam, ali čitajući mu CV to je dosta bolja opcija od Salihamidžića, uz sav respekt Braci.

Dalje, dobio sam dosta upita u inbox zadnjih dana, pa da ne šaljem svakom pojedinačno. Naveliko se “šapuće” i o Jahnsu iz Werdera. On je tamo nekakav “squad planer”(zato sam i pisao o tome danas) i glavni scout, skuplja vrijedno iskustvo na top nivou…. Je li to realno, ne znam, prosudite sami.

Kažem, sve se to treba uzeti s rezervom, ali mi je općenito drago da je jasan smjer u kojem se ide s ovim izborom. Traži se moderno orijentirani SD, netko tko zna kako se uređuje sportski segment na top nivou, a opet nije krupna riba koja je navikla trošiti po 150 milijuna u prijelaznom roku (meni osobno najvažnije).

Ako netko ima nešto konkretnije neka piše, ja držim fige da je približno ovome…
  • Socrates
    166
    Super, nastavlja se praksa dovođenja šegrta klubova koji opasno plešu po rubu ispadanja iz Bundeslige u 2. Bundesligu. Nisam očekivao Deca, ali ovime se opet nadmašuju i vlastiti “kapaciteti”.

Pretpostavljam da će taj Nijemac imati i ugovor od milijun+ eura godišnje, a dok se prilagode potrošačkom mentalitetu treba im minimalno godinu dana.

Lud sam jer sam se i nadao.
  • Tongo Doumbia
    6.1k
    Po čemu točno šegrti? Koji to faktor nogometa i sporta odaje takav dojam? Ljudi su radili u klubovima koji su taman kvalitativno oko nas i još su škola RBS.

S čime bi se raja zadovoljila jebemti sve….

Dajte onda Mikića pa nek se i on uči, ko ga jebe, gore ne može.
  • Bosskovitz
    15.9k

Uludo se prepireš. Koga god se dovede, ovdje će se prigovarati jer naprosto postoji nekoliko "klanova" među navijačima od kojih svaki ima nekog svog zamišljenog favorita:
    • lokalpatrioti - treba nam domaći čovjek, netko tko razumije HNL, tko zna kakva je Dinamo veličina i gradit će momčad na domaćim igračima
    • foreignofili - treba nam stranac, netko tko će na naš sustav primijeniti uspješne postavke nekih stranih sustava i neće robovati legendama, menadžerima i novinarima
    • historicisti - treba nam netko tko ima jako puno iskustva, tko se neće učiti na Dinamu i tko je to već puno puta prošao u većim klubovima od Dinama
    • modernisti - treba nam mlad i moderan sportski direktor kojem to nije prvi posao, ali ima motivacije i želje napraviti veliku stvar s klubom
    • idealisti - treba nam savršeni sportski direktor koji je stranac ali dobro poznaje HNL; ima tonu iskustva i još više motivacije da voli Dinamo, Zeko odlazi i hoćemo izbore ako ga uprava nije u stanju dovesti

Tko god da dođe, bit će razočaranih. To ti je kao izbori za Sabor: tko god pobijedio, barem nešto manje od pola države bit će razočarano.
  • Crni86
    9k
    To je uvijek tako i u zivotu, ne mozes uvijek sve zadovoljit i uvijek ce neko biti nezadovoljan. To je tako i u manjim grupama a kamoli u sirok populaciji kao sto je dinamova publika. Eto neki vole petka, drugi ga ne smekaju, treci vole kuleta, drugi ga ne smekaju. To je zivot.

I to je sasvim okej, na nama je da pricamo razmjenjujemo misljenja itd, ali kada ta nova osoba dode svi skupa iz kojeg god “klana” bili moramo joj dat maksimalnu podrsku i navijati za njen uspjeh.
  • emilperska
    9.1k
    supermoći poput kontrole misli i plašta nevidljivostiBosskovitz

Fino si Harrya Pottera ubacio s oklumencijom i plaštom..
  • Sibirski plavac
    4.4k
    S čime bi se raja zadovoljila jebemti sveTongo Doumbia

Ni sa kime. Txikiju Begiristainu, Monchiju, Luisu Camposu, Pieru Ausiliu i sličnima bi se našle mane.
    "Oprosti, ali ja ne želim gledati nekakvog Camposa ili Monchija kao SD-a Dinama. Nisam ksenofob,stvarno nisam, ali ne želim ih gledat. Ja želim gledati nekog domaćeg momka na toj poziciji. Pa Dinamo im je dužan to... "
  • vjeko1701
    13.3k
    Meni je samo zanimljivo kako je uvijek Dinamo nešto dužan drugima ali nikada drugi nisu Dinamu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.