• Probirštift
    1.2k
    Screenshot-20251229-113613-Device-care.jpg
    U postavkama na tražilici napisati zaštita baterije i trebalo bi pokazati
    Ili Postavke > Baterija > Zaštita baterije
  • jedan u nizu
    16.9k
    Pozdrav,
    trazim ekipu koja se malo vise razumije u software, da mi pomogne ako moze.

Imam problem sa windows updateom, vec neko vrijeme mi stoji da mi dostupan update ali ga nemogu isntalirati nikako.
    Rijec je o 25H2 update, a guglanjem sam skuzio da je znalo biti problema sa tim.
    Probao sam neke navedene fixeve, koji su brzi i u koje se razumijem :lol:
    Negdje je pisalo da pomaze da deaktiviram antivirus i probam, negdje je pisalo da pokrenem reinstalaciju windowsa koje mi je samo ponudilo, a za sada nema rijesenja.
    Kada kliknem da updatea, sada mi samo pokaze da update nije moguce i da probam kasnije, ali sad to traje vec tjednima.

Nekako sam milenijalac i ne vjerujem pretjerano ovakvim videima, pa ne znam da li da pokusam nesto ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=ojpsiuu66-c
  • Kumerle
    2.1k
    Jel imaš neki kod pogreške koju ti baca ili samo vrti u prazno?
    Kod WIN 11 nova ažuriranja stalno provjeravaju stroge hardverske zahtjeve pa vjerojatno tvoj procesor nije na listi podržanih ili su TPM 2.0 i/ili Secure Boot isključeni u BIOS-u, to bi onda blokiralo instalaciju.
    Još mi pada na pamet da nije do proca nego do matične ako je stara (starija od 2018.) i ne podržava TPM.
    Provjeri to ovak:
    Pritisni tipku Windows + R na tipkovnici.
    Upiši tpm.msc i pritisni Enter.
    Ako vidiš poruku "The TPM is ready for use" i verziju 2.0 ploča je u redu.
    Ako piše "Compatible TPM cannot be found", modul je ili isključen u BIOS-u ili ga ploča uopće nema.

Druga stvar bi mogla biti privremena blokada jer Microsoft često blokira ažuriranje za specifične modele računala ako su uočeni problemi s određenim driverima ili softverom (npr. nekompatibilni antivirusni programi ili specifični audio driveri). U tom slučaju, Windows Update jednostavno neće ponuditi verziju 25H2 dok se problem ne riješi zakrpom, ali to nije kod tebe problem jer ti ju nudi ako sam dobro shvatio pa pretpostavljam da ti jednostavno proc nije na listi podržanih.

Treće bi mogla biti početnička greška da nemaš dovoljno prostora na disku jer za velika ažuriranja poput 25H2 obično je potrebno barem 20-30 GB slobodnog prostora na sistemskoj particiji.

Četvrto bi mogle biti oštećene datoteke Windows Updatea koje se ponekad kod ažuriranja zbrkaju, što sprječava instalaciju novih verzija.

Pokušaj sljedeće redom:

1. Pokreni Troubleshooter:
    Idi u Postavke (Settings) > Sustav (System) > Otklanjanje poteškoća (Troubleshoot) > Ostala otklanjanja poteškoća i pokreni alat za Windows Update.
    2. Oslobodi prostor:
    Očisti disk pomoću alata "Čišćenje diska" (Disk Cleanup) ili obriši mapu `C:\Windows\SoftwareDistribution\Download` (ovo će poništiti trenutna preuzimanja ažuriranja i krenuti ispočetka).
    3. Provjeri integritet sustava:
    Otvori Command Prompt (kao admin) i upiši:
    `sfc /scannow`
    Ovo će popraviti eventualno oštećene sistemske datoteke.
    4. Ručna instalacija:
    Ako Windows Update i dalje ne radi, odi na službenu Microsoftovu stranicu i koristi Windows 11 Installation Assistant. On često može zaobići probleme koje ima standardni Windows Update servis.

Ako ništa od ovoga ne pomogne, preporučujem ti da zaobiđeš pomoću Rufusa. Kreiraj instalacijski USB pomoću alata Rufus, odaberi opciju koja uklanja provjeru za TPM 2.0 i Secure Boot, a vjerujem da ima na youtubeu kako ili javi pa ću probati naći.
12345Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.