• Marley
    4.8k
    Malo na ozbiljne teme. Ima netko iskustva sa solarnim panelima na kuci?
  • Patak
    3.5k
    Htio sam ja staviti na kuću na moru, ali mi je bratić objasnio da se ne isplati ako ne živiš tamo, jer proizvedenu struju ne možeš zamijeniti za onu potrošenu u Zagrebu gdje živiš. On je stavio na kuću u Zagrebu, ali ima dva električna auta pa mu se isplati, ili barem tako kaže.
  • bulja
    53
    Uskoro će se moći kompenzirati proizvedena snaga na moru za snagu u Zagrebu ako je isti vlasnik nekretnine. Nametnula je EU samo je pitanje kad će naši to riješit
  • Patak
    3.5k
    E baš si me razveselio s time...Onda ću i ja razmisliti o stavljanju solara.
  • db-izbjeglica
    18.1k
    Svojevrsne uštede sigurno možeš napraviti, al to se sve krene osjećati tek nakon 5+ godina, jer je to u startu ozbiljnija investicija, čak i uz državne subvencije.

Ja sam razmišljao, al sam odustao... baš gledam, neki dan plaćao režije, struja za kuću 41 euro. Nije mi to baš stavka u koju bi ulagao iole značajniji iznos.
  • mali M
    8.5k
    slažem se. s druge strane ako imaš i električni auto i električni bojler i kuhanje na struju i recimo podno grijanje električno pa ti ni netreba plin, onda je to isplativo sigurno. Samo se u startu o tome mora razmišljati
  • Tercel
    513
    Da malo oživim temu. Kupili novi stan pa gledam kako što više uštedit pri uređenju jer smo se razvukli skroz pri kupnji. S obzirom da šogor i ja ipak imamo neka znanja i iskustva u montiranju itd, gledao sam da bi sami slagali kuhinju, ormare i sve što se da. Pa sam malo istraživao i došao do programa Corpus u kojem se da projektirati namještaj u 3D i on izbaci sve što je potrebno za piljenje, kantiranje, bušenje rupa itd. u Elgradu. Mislim da stolari u principu rade istu stvar. Nacrtaju u programu, oni ispile sve po mjeri i stolar na kraju složi. Ima li netko iskustva s programom? Inače radim u CAD-u svakodnevno pa si nekako mislim da možda ne bi bilo teško skužit program? Ili bi bilo bolje naći nekoga da nacrta sve u istome?
  • vjeko1701
    17.8k
    Ako netko ima iskustva, dobro bi mi došla neka preporuka za prefarbati vanjske pločice koje su izložene kiši, buri i moru.
  • miro
    7.3k
    ako imaš iskustva, ovo ćeš u par sati svladat. Osobno nisam nikad koristio nikakve programe, a opremio sam kompletno 3 stana gdje sam sam radio namještaj. Svakako se baci u to, jer osim uštede ćeš si sve moć napravit točno kako žena hoće :grin:
  • ZGV
    3.6k
    Ima li netko nekog, po mogućnosti našeg za ALU I PVC stolariju?
    Naravno keš u ruke, bez računa, pdv-a i tih stvari ali da valja
  • Odani Zgd
    769
    Radio sam taj posao prije 15-tak godina,nije to baš tak jednostavno kako se misli.Da,Elgrad reže na mjeru i kantira po želji,al da buši rupe to ne znam,tada nije kada sam ja radio jer netko elemente tipla,netko keksa i spaja na komfirmat vijke.Moraš pazit na doslovno sve,jer mali zajeb ti izbije 100-tinjak eura iz đepa,nemreš doć i kupit komad iverice,oni ploču prodaju polovicu ili cijelu.Nije da se ne da napravit da te ne obeshrabrim,al moraš imat bar malo znanja,ak hoćeš da to liči na nešto.Ja sam sebi prije par godina iz Bosne naručio sobna vrata,lakirani bijeli medijapan,duplo jeftinije nego kod nas,ljudi došli,izmjerili,namontirali,vrata top evo nakon par godina bez zamjerke,čak ni avans nisu tražili kao ovi naši prevaranti,plaćanje bilo po završetku posla.Pa možda pogledaš da od dolje naručiš,jeftinije budeš prošao sigurno....
  • gledatelj
    1k
    Nisam stručan, ali od hrpe ljudi koji se bave time sam čuo da za kuhinju definitivno majstora uzet jer znam da se i oni često izjebu sa svime i kad se po mjeri sve radi.
12Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.