• Marktwain
    1.5k
    Yes, najjednostavnije i najbrže.
  • jakov1
    1.6k
    Prvo ide bitumenski premaz
    Onda ide bitumenska traka
    Ko će izolirat zid od loggie?
    Ko će ako neće Droljo Vlaga?
  • Mr Blue
    4.8k
    Zanima me mišljenje cijenjenih Zonaša o start/stop sustavu u autu. Zašto ostaviti, zašto trajno ugasiti, isplati li se?

Danas gradska vožnja, 3,5km, 6 puta se ugasio, odnosno 'hibernirao' kako se lijepo kaže...
  • Droljo
    27.9k
    Ja to ugasim čim sjednem u auto.
  • Bernard
    1.3k
    Skraćuje radni vijek akumulatora,alternatora,po meni žešća glupost,zna se upalit tjst ugasit u vožnji.
    u firmi promijenili već hrpu akumulatora radi toga,nemamo neka pozitivna iskustva.
  • CISCO
    594
    Ja svoj gasim čim se ukrcam u auto.
  • Mr Blue
    4.8k
    Ok, Zona se čini poprilično jedinstvena po ovom pitanju, hvala svima na odgovorima. Ako postoji netko tko ipak ostavlja upaljen start/stop volio bih čuti zašto i je li primijetio kakve benefite od toga.
  • Pacho
    17.3k

Zene me na semaforu gledaju zadivljeno, a muskarci ljubomorno kada cuju kako se upali motor.
  • Droljo
    27.9k
    A gle, dere ti klima, svjetla, mjuz i kak može bit normal da agregat bude ugašen i sve to na bateriji. Kod paljenja se sve više troši i brže odlazi. Iz Volva su prije sto godina rekli da bi dali garanciju milijun kilometara da se ne mora gasit auto.
  • Mr Blue
    4.8k
    Ma gasim ga i ja, ali napravljen je nekako glupo i onda se nakon nekog vremena automatski sam upali, živcira me i vjerojatno ću ga odvest da ga trajno isključe.

S druge strane, pročitao sam negdje da su u novijim autima značajno popravili start/stop i da ne dolazi do trošenja motora kao prije i da se sad preporučuje zapravo ostaviti ga upaljenog jer sad samo štedi gorivo. Meni je to nategnuta priča, a vidim da je i većini ovdje, ako ne i svima.
  • Dino
    5.4k
    Okej je dok je auto pod garancijom pa ti zamjena i novi akumulator budu besplatni, ali čim završi taj period, zgasi ga skroz, nema benefita...
123456Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.