• NKDZ86
    5k
    Svi pričaju o Paviću, a kad je dobio priliku u prvoj momčadi pokazao je 0.
  • rokikaciga
    3.5k
    Nije pokazao 0. Ne mogu se sloziti. Decko od 18 godina, ocekivalo se da ce zamjeniti Misica 1/1. Decko je imao oke partija, nije to wow izdanje bilo ali treba pamtiti i kakvo je okruzenje bilo u kojem je igrao

Decko od 18 godina, 4 trenera, nevjerojatan pritisak na igrace zbog rezultata a ti igras na najbitnijoj poziciji. Po meni je pokazao dovoljno da mu se vjeruje. Nadam se da ce ostati u Dinamo 2 da se prati njegov oporavak i rehabilitacija. Sivanje meniska je uzasna stvar za sportasa. I onda postepeno uvodenje u prvu ekipu Dinama jer ocekujem opet ozljedu Misica
  • über alles
    1.9k
    Bio je dobar protiv dortmunda ,ovo kaj je u kupu pokazo je bila teska drama.
  • Crle
    1.2k
    Njemu bi bilo super da je ove sezone postojao Dinamo II.
  • Mali Zeus
    18.9k
    da, da, zaboravi kontekst i ostalo... nula.
  • rokikaciga
    3.5k
    Nije mi vrag dao mira jer smatram da zaslužuje priliku kao šestica u ovoj sezoni. Možda u to vjeruju i Kova i Zvone jer nismo doveli klasičnu šesticu kao zamjenu za Mišketa...pa evo analiza, ali biti će u nekoliko djelova jer je ovo stvarno i vremenski i mentalno iscrpno. Nadam se do kraja tjedna napisati cijelu analizu. Svaki dio analize će biti u blokovima od cca 1/5 utakmice (tj cca 15-20 minuta).

Uzeo sam njegovu zadnju utakmicu u kojoj je odigrao barem sat vremena. To je utakmica 17og kola protiv Lokse koju smo popušili 3-1, igrana 14.12.2024.

ytIEchx.png

Paviću je puknuo menisk 27.02 ove godine, povratak za takvu ozljedu je cca 6 mjeseci da može igrati utakmice. Vjerujem da je već sada u treningu, da je zapeo i nakon Gospe bi ga mogli ugledati u juniorskoj ekipi kako skuplja minute za seniorsku ekipu.

Još jedna napomena, utakmicu nisam pogledao (ponovno) prije početka analize. Analizu u ovaj post (kao i za Živkovića) pišem kako gledam reprizu utakmice.

Krenimo..

8efpXgV.png

Ovo je bilo prvih 11. Kada vidim RPG lijevo povraća mi se. Ovo je realno na terenu već vidljivo prvih 5 sekundi da su Bati i Kač osmice, a iza njih kao solo pivot Pavić.

Jh6cG6O.png

Centaršut Lokse, odbijanac na povratnu loptu i Pavić se ispravno nalazi taman unutar 16 metara.

79GYi4q.png

Da je netko drugi (Lisica, Vidović, Varela) ovdje vjerujem da bi uspjeli odigrat loptu prema Paviću koji se ljepo otkrio

gAGFpiS.png

Ovdje je dobio malo loptu iza leđa i uspio je spasiti da ne izgubimo posjed na naših 25 metara.

pwErd8G.gif

Ovdje moram zamjetiti da jako puno komunicira, pokazuje rukama, gestikulira uvijek nešto. To je nešto što se ne vidi na malim ekranima ili na tribini u stvarnom vremenu dok gledaš, u jednoj ruci piva i još navijaš. To je ono što prava šestica radi. Netko to smatra pod normalno (i trebalo bi biti), ali moram napomenuti.

Tu bi možda trebao bliže stajati protivniku, ali bila je ispucana lopta, Loksa je pokupila drugu loptu a Pavić je ostao na širokom prostoru sam.

WGdLQLT.gif

Ovdje je dobro ispratio Mudrog koji je čekao odloženu loptu Čopa.

1GFbiTK.gif

Zasada se stalno kreće i traži prazan prostor kao ovdje. Osim kaj je Pjaca odigrao dugu na Rileta. Ovakvih primjera je samo u prvih 5 minuta bilo jedno 7-8, ovo neću isticati više osim ako smatram da je napravio nešto malo inteligentnije.

nSCRajO.png

Opet rupa na povratnoj ali iz polukontre i dijagonale je ovo relativno očekivano. Sitnica, ali sviđa mi se da nije šetao već je malo duži korak uzeo da zatvori tu rupu i došao je do 16 kada je Karačiću izbijena lopta u gol aut

KZP4RWG.gif

Jako lijepa kombinatorika i okretanje strane. Akcija završila udarcem Pjace (naravno u stativu). Ovo je možda moglo uz dodir manje, ali tehnički zadovoljavajuće a igrački još više.

nn3nw77.gif

Ovdje je dobar pas Vrbančića, Pavić ostao malo nedorečen, Mudri je našao prostor gdje bi mogao primiti loptu ali ju nije dobro primio

uOE1KJD.gif

Solidno rješenje. Drugi par rukava je kaj se Theo pati s loptom.

3bdO9Xy.gif

Malo nezgrapno igranje glavom, ali je lopta završila kod Špike. Tehnički nije baš najbolja izvedba glavom

2lFlsTj.gif

Ovdje je RPG izašao za svojim igračem, ostavio rupu koju Pjaca nije baš popratio. Pavić je ovo čisto korektno ispratio, Loksa je uspjela centrirati ali je Pavić omeo njihovog krilnog igrača i lopta je završila kod Zagija u rukama. Dobro postavljanje, anticipacija i fizički je uspio ispratiti čak dvojicu igrača.

Ew20ufS.gif

Po meni korak-dva predaleko stoji od Mudrog, ali dobro je zatvorio prostor kada je primio loptu i natjerao Mudrog da vrati golmanu. Ja sam učen da ostavim pola koraka prostora ofenzivnom igraču, taman da ga malo ometeš, da te osjeti na leđima, ali da te ipak ne uspije izbaciti pokretom tijela ili fintom nekakvom tj ako proba da stigneš reagirati i okrenuti se. Jer nije Pavić teretni vezni i trebao je biti na pola koraka od Mudrog u primanju loptu. Čini mi se da mu je ovo mana defenzivno, ali dečko ima 18 godina i ovo se jako lagano popravi unutar 6 mjeseci. Ali dobra reakcija kada je Mudri primio loptu. Pavić nije pitbull i ovo je prihvatljivo rješenje, natjerati protivničkog ofenzivnog igrača da bude okrenut leđima golu i da mora vratiti u zadnju liniju ili golmanu.

GCtDvwn.gif

Ovdje je opet dobro ispratio Mudrog. Anticipacija, pokrivanje praznog prostora, praćenje igrača su mu defenzivno pozitivne stvari. Probao je izaći s loptom "nogometno", a ne ju nabiti u kukuruz ali je pobjegla lopta u korner. Možda je mogao i svirati faul sudac. Nismo primili gol iz kornera, dosta loša reakcija na centaršut. Zagi ukopan u mjestu...

Bz0sZ7J.gif

Procjenite sami je li faul

cQbYvWT.gif

Neloša reakcija Pavića (manje ruku koristiti na leđima, neki tovarčić je mogao svirati penal zbog laganog poguranca)

3U8JCdl.gif

Opet korak-dva predaleko Vrbančiću. Iz ovog je Mudri ljevom pogodio u suprotnih 90. Jako lijep gol Mudrog koji je ostao sam između Torrentea i RPG. Mudri je pobjedao RPG-u.

CFhlxA4.gif
    GeJnVNi.png
    PdKk5HJ.png

Opet neloša igra glavom, točno dodavanje. Ali ovdje se opet vidi da je korak-dva predaleko Mudrom.

XYo5Ouz.gif

Evo tu je sada onako kako bih ja volio da on stoji. Na cca pola koraka, može odmah i stisnuti Mudrog. Usput je i presjekao loptu (ruku na srce, napucala ga je) i osvojio posjed.

lRDjpyC.gif

Lijepo otkrivanje, ali loše dodavanje Pjace.

AuUyT6N.gif

Još jedno lijepo otkrivanje i dodavanje Kaču koji je Smakaja (?) poslao po čevape. Ništa spektakularno, ali pozitivna akcija Pavića.

ZTKSfbs.gif

Dobar skok između dvojice + KTC, Kač se izborio za loptu.

yPvScCj.gif

To je zasad to.

19 min 30 sek igre, trebalo mi je cca sat vremena za ovo.

Ovu utakmicu ću do kraja odgledati i napisati ovdje za Pavića, ali trebalo bi mi do ponoći da ovo radim sve danas i trebao bi mi godišnji odmor.

Zasada dosta toga pozitivno. Ima jako lijep osjećaj za prostor - i defanzivno i ofenzivno. Igraču bi po meni trebao bliže stajati, ali to se dosta brzo i efikasno može naučiti igrača. S loptom je imao lijepih rješenja, ali nije neka sreća kombinacija Zagi + KTC + Torrente što se tiče neke kombinatorike. Galešić + Dominguez bi bilo puno ljepše i lakše i bilo bi više prilika za pokazati da zna nešto i s loptom.
  • Georg Koch
    6.3k
    ti za ove iscrpne analize kolega moras dobiti beneficirani radni staz na Zoni :ok:
  • rokikaciga
    3.5k
    Nisam zaboravio na moju (nepotrebnu?) analizu za Branka Pavića, malo mi se zagužvalo zadnjih nekoliko dana.. Po statistici na imguru vidjeh da je ovaj gornji post pogledalo 500njak ljudi tj 500njak puta je pregledana ova stranica otkad je stavljen post.

Pa krenimo gdje smo i stali

Ovdje mi se jako sviđa kako je ispratio Vrbu, nije samo čuvao svoju nominalnu poziciju šestice ispred stopera već prati situaciju i defenzivno se nabrzinu pretvorio u beka

uXmjGhf.gif

Dobro postavljanje, glavom je točno odigrao prema Kuletu ali Sandro nažalost nije dobio skok sa Loksinim obrambenim igračem

xil7HIX.gif

Dobro postavljanje, uz Mudrog je (15ak sekundi prije je potrčao brže da dođe iza Mudrog, da ne bude sam), dobar pritisak, stajao je sada onako kako sam spomenuo u prošlom postu - na pola koraka-korak do protivnika kako bi mogao odmah odreagirati. Natjerao je Mudrog na krivi pas koji smo lagano pokupili

c7QHnmW.gif

Lijepo se otkrio u prostor da može okrenuti loptu prema KTC-u koji dodaje Riletu i osvajamo 30 metara. Kako je Rile vodio loptu tako se i Pavić ponudio kao opcija za dodavanje što pokazuje da aktivno traži prostor u kojem može primiti loptu

8IKrP2g.gif

Ovdje je propustio loptu KTC-u (vjerojatno na poklik Kevina) umjesto da kontrolira dosta tešku loptu

ZHPdUcH.gif

U nastavku iste akcije lijepo se otkrio, prošao Mudrog ali albanski Kante ga je uspio zaustaviti. Odmah smo vratili loptu u naš posjed zbog dobre reakcije Pjace

kHJSMQF.gif

Ista akcija, došla je lopta opet do Pavića i sigurno dodavanje Batiju

YxF9hFu.gif

Ovdje je opet bio malo predaleko od Mudrog dovoljno blizu da ne može neometano iskontrolirati loptu glavom, vraćen posjed.

cLbCFnW.gif

Ponovno je pokupio Loksin otpadak i progresivno je odigrao na krilo, nije bezveze odigrao alibi prema stoperu ili još gore prema golmanu

G594sy1.gif

Ovdje je bio daleko od obrambene linije u Loksinoj kontri

hNcETsR.png

I dok je Vrba vodio kontru, dodao Čopu uspio se vratiti na povratnu loptu i izbiti je na 25 metara daleko od opasnosti po naš gol. Na ovaj način smo prošle sezone primili valjda 10+ golova. Ovaj trk, povratak i pravilno pozicioniranje je jako impresivno s obzirom na to kakve smo glupe golova primili prošle sezone uključujući onu bombu Mudrog koja nas je praktički izbacila iz utrke za naslov prvaka. Loptu je pokupio Pjaca i nije Loksa nastavila napad

I8AMIXP.gif

Ovdje je opet korak predaleko po meni, ali dobar pritisak je napravio na Mudrog

cVV3LLK.gif

Ovo nije baš najbolja reakcija, moglo je ovdje i bolje. Više anticipacije, možda je moglo i bolje tehničko rješenje. Barem nije opasnu loptu odigrao koja je mogla kobno završiti za nas.

DiHSDAb.gif

Rile sretno ti u Sarajevu!

Oke pozicioniranje na Mudrog, u protivničkoj trećini nema potrebe za igranjem na pola koraka jer je prevelika opasnost ako ga Mudri uspije okrenuti. Dovoljan pritisak da se Mudri mora odmah riješiti lopte. Kao da mu samopouzdanje raste iz minute u minutu što je i normalno i očekivano za 18godišnjaka.

fFZdclk.gif

Dobro pozicioniranje i presječena lopta iako je KTC napravio faul

LcslA8M.gif

Jako dobra anticipacija opet, pokrivanje praznog prostora, ali mu opet malo bježi lopta kao i kada mu je pobjegla u korner u prvom mom postu. Tehnički definitivno ima mjesta za napredak iako nije drvo kao npr albanski Kante tzv Feta². Izgleda da su ga i nagazili pa je zato pobjegla lopta.

MK1WQQU.gif

Opet dobra i zapravo očekivana reakcija i pozicioniranje, progresivan pas prema Batiju kojem je Fetai uzeo loptu (i dalje držim da bi Feta bio odlična šestica da je tehnički malo potkovaniji, da je barem prosječan u kratkim i srednjim dodavanjima..nemora biti Pirlo ali je vjerojatno i najgora šestica tehnički u HNL bio...malo digresije, bilo je jače od mene)

1kdoXxS.gif

Dobra agresivna i pozitivna reakcija Pavića, došli smo do lopte jer je ušao tijelom ispred Mudrog, nije napravio faul.

9ghCIL5.gif

Ovdje se uključio u napad, otvorio se Batiju i jako dobro je pogodio iz prve, pod prečku je išao udarac. Samo da ne trenira s Mišketom udarce nakon treninga i sve bu dobro :D Jako lijepa tehnika udarca, Šubarić se morao jako dobro protegnuti da ne završi golom kola.

vMkd7QZ.gif
    KcpYORN.gif
    jwqfdUO.gif

Ovo možda nije estetski kao kada Miške odradi istu stvar, malo mu fali da tehniku pojača u ovakvim sitaucijama. I kad ga je Vrba stisnuo se mrvicu borio s loptom koja mu odskače isred nogu

4UlXLyP.gif

Ovdje se našao u međuprostoru kada je Špika izgubio loptu, Kač je probao uklizati, Torrente ne izlazi u blok, odbijanac i gol Mudrog. Ne znam koliko je ovdje kriv Pavić za gol, ne bih ga krivio s obzirom da je Mudri išao sam na cijelu obranu, a stoper ispred njega ne izlazi na šut ili da barem izvrši pritisak da Mudri mora reciklirat loptu. Možda je mogao biti urgentniji u pritisku, ali to je stavljanje maka na konac da mu nađemo grešku.

bEfQxJc.gif

Po meni se Torrente bezveze povukao, ostavio Mudrom hektar prostora, bez urgentnosti. Tu ¸je zakazio i Špika koji je prodao loptu i maše rukama, Pavić je dobro bio pozicioniran s obzirom da je naša bila lopta, Torrente se povlači bezveze, ne izlazi na praktički jedino igrača koji može ugroziti gol, ne ide u blok na udarac.

UKvoM08.png
    UCmggEO.png
    4e2D7r2.png

I to je poluvrijeme i kraj ovog posta. Biti će još 2 posta na ovu utakmicu, ali mislim da je iz ovog jasno o kakvom igraču se radi.

Po meni se ponavlja uzorak kao u prvom postu. Dobro pozicioniranje, anticipacija defenzivno, tehnički to može malo bolje, pokazao je da može biti opasan po gol. Očito je da mu je raslo samopouzdanje iz minute u minutu. Ima tu mesa za prvu ekipu Dinama. Moram priznati da je zasada odigrao dosta dobro za 18godišnjaka u Dinamu kada se zaostaje za prvim mjesto 6 bodova.

Šteta što mu se više nije vjerovalo (gurao se Ademi ili čak Kač na toj šestici u izostanku Mišketa) jer zaista pokazuje da ima potencijala da bude šestica Dinama kada Miške malo uspori kroz cca dvije godine ili da čak Pavić igra s nekim u duplom pivotu kao što su igrali Villar i Mišić u zadnjoj pripremnoj što je jako lijepo izgledalo.
12345Next
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.