• Derby
    412
    Jel bi imalo smisla uvesti za bodovni sustav udaljenost kao faktor... da npr. netko iz dubrovnika dobije više bodova za dolazak nego netko iz tipa gorice.Bruh

Ne, jer je to diskriminacija.

Više bi imalo smisla da se boduju gostovanja.
  • Eduardo
    23.5k
    ne kažem da sam za to, ali po čemu je to diskriminacija kad nitko ne bi bio uskraćen za određene privilegije? Samo bi se dodatno nagradila lojalnost onih koji dolaze izdaleka. Koliko vremena, novaca i truda treba netko iz Dubrovnika da dođe na tekmu, a koliko onaj iz Gorice ili Zagreba? Nije baš isto...
  • Derby
    412

Kao prvo kako to mjeriti i kako znati gdje netko stvarno zivi. Taj iz Dubrovnika mozda zivi i radi u Zg :)

Zasto bi klub nagradivao nekog vise jer ne zivi u zg? Uvijek sam protiv pozitivne diskriminacije. Jer je to i dalje diskriminacija.

Klubu je bitno da ljudi dolaze na stadion i to bi trebalo nagradivati. Zato bi trebalo nagradivati i gostovanja - a tu onda ima smisla nagraditi vise armeniju nego salzburg.
  • Eduardo
    23.5k
    gle, shvaćam što želiš reći, ali po meni je to više kompenzacija nejednakih uvjeta i nagrađivanje objektivno gledano većeg truda koji je uložen za dolazak na tekmu. Kao što rekoh, ovaj iz Dubrovnika ima za prijeći znatno veću udaljenost i znatno veće troškove da bi došao na tekmu nego što ima onaj iz Zagreba.

I potpuno si u pravu kad kažeš da Armenija treba nositi više bodova od Salzburga - no, po istoj toj logici, Dubrovnik ili Vukovar imaju argumente zašto bi mogli nositi više bodova za dolazak u Zagreb nego recimo Velika Gorica.

Kad bih išao cjepidlačiti onda mogu otići u smjeru toga da ovaj sustav favorizira one koji su privilegirani po lokaciji - a to je onda, zapravo, pasivna diskriminacija svih ostalih.
  • Derby
    412

A možemo i tako okrenuti i slažem se da svaki dodatni trud treba nagraditi, ali se oko ovoga ne slažem. Ne mislim da sustav ikoga favorizira i da klub ima samo jedan cilj, a to je da ljudi dolaze na stadion.

Kad bih išao cjepidlačiti onda mogu otići u smjeru toga da ovaj sustav favorizira one koji su privilegirani po lokaciji - a to je onda, zapravo, pasivna diskriminacija svih ostalih.Eduardo

Nikad čuo za pojam pasivne diskrimacije. Ne vjerujem da tako nešto postoji, ali eto nisam školovao humanističke znanosti pa se možda varam. :)
  • Eduardo
    23.5k
    uglavnom, mislim na to da je ovaj sustav naizgled jednako pravedan prema svima, ali kad malo zagrebeš ispod površine kao kolega @Bruh vidiš da bodovni sustav koji nagrađuje samo broj dolazaka na stadion, bez obzira odakle dolaziš - ipak daje prednost ljudima koji žive u Zagrebu jer su navijači iz udaljenih krajeva zbog gore navedenog u samom startu u neravnopravnom položaju, iako na papiru "svi imaju iste uvjete". Kad gledam iz njegove perspektive mogu razumjeti na što cilja - to je sve što želim reći.
  • mlinchica
    2.7k
    Ako se želi nagrađivati članove po adresi, klub bi mogao npr. dogovarati različita sponzorstva kojima može članovima pružiti razne pogodnosti uštede dolaska u Zagreb pa recimo netko iz DU na dan utakmice može iskoristiti nekakav popust za let ili za gablec na aerodromu ili netko iz Slavonije za Flixbus, popust na bengi, popust kod nekog rent-a-cara i sl..

I dalje nagrađuješ članove koji dolaze izvan Zagreba ali ne umanjuješ značaj dolaska onog koji živi u istom gradu bodovnom razlikom.

Gledati samo adresu prebivališta (koja možda uopće nije adresa boravišta) kao temelj za dobivanje više članskih bodova može se lako shvatiti kao diskriminacija.
    Jer kako onda netko iz Zagreba može nadomjestiti taj broj bodova? Mora duplo više trošiti u shopu/korneru da bi njegovi dolasci jednako vrijedili ili da odseli iz Zagreba.
  • Bruh
    1k
    Po meni je samim time što je netko došao iz tih krajeva već potrošio gorivo za tam i nazad u ekvivalentu kupovanja nečega u fan shopu pa mi je logična kompenzacija na neki način. Time bi se i lakše motiviralo ljude iz ostalih krajeva na utakmice jer bar imaju osjećaj da nisu džabe išli. Pogotovo npr. Dubrovački il Hercegovački krajevi koji očito imaju dosta navijača ali se rijetko voze ako nije derbi ili neka ključna tekma. Mislim ja sam teoretski govorim iako @mlinchica isto dobro predlaže.

Edit: Ja sam iz Zagreba da ne bi bilo da ovo za sebe govorim :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.