• Dendle71
    630
    nema kome aut baciti — ZgDLions

E, to! Uzas, slucajno sam bas sinoc o tome citao. Ozbiljni klubovi (pricam i o onima izvan lige 5) imaju barem povremeno nekog strucnjaka za taj dio prekida. Ne mislim pri tome na one duge ubacaje, nego kako se osloboditi cuvara i zadrzati loptu nakon kaj ju primis. Ali daleko smo mi trenutacno od ozbiljnog kluba. Sorry za OT
  • Kujtim Shalla
    12.2k
    primio injekciju, nije smio riskirati sa njim i onda ga u bazen ubaci:lol:
  • Kujtim Shalla
    12.2k
    grešiš kolega , ubacio je Rodriga:lol:
  • Eduardo
    31k
    Kova je potpuno izgubio dodir s realnošću. I to ne samo kada je u pitanju ono što dinamo pokazuje na terenu, nego i kad je u pitanju logika i način na koji slaže momčad, a i način na koji ih poslije pokušava objasniti.

Hajduk je bio bolji dok se nogomet mogao normalno igrati. To je ono od čega treba krenuti i oko čega ne bi smjelo biti previše filozofije. U prvih 70 minuta, dok teren nije postao ozbiljna prepreka bilo kakvoj smislenoj igri, dinamo nije pokazao NIŠTA... ali onda, kada je teren počeo plivati pod vodom, kada je lopta stala, kada su kombinatorika i bilo kakav organizirani nogomet doslovno izgubili smisao, dinamo je odjednom počeo izgledati opasnije. I upravo je to možda najbolja ilustracija problema.

Kad ti momčad izgleda bolje u uvjetima u kojima se nogomet praktički nije mogao igrati nego u uvjetima u kojima se od nje očekivalo da igra nogomet vrijeme je da se ozbiljno pogledaš u ogledalo. Stari moj, ako to nije razlog za ozbiljno preispitivanje vlastitog rada, ne znam što je...
  • Kujtim Shalla
    12.2k
    Vadi se na neuigranost,dosta novih igrača ,bit ćemo bolji. Pa stari kod njih je bilo duplo više novih u odnosu na prošlu sezonu nego kod nas. I opet su nas nadigrali i izgledali bolje . Da ne spominjemo presing koji nas je ubio
  • Big Daddy
    1.9k
    Kovi je Dinamo uvjerljivo najveci klub kojeg ce u zivotu voditi. Prije i poslije Dinama Slaven Belupo ce mu biti plafon.
  • crophantom
    8.9k
    Veli nije znao kako će momčad reagirati nakon ova 3 tjedna pauze... pa ko bi to trebao znati, ja, moja baka? Ko ako ne trener i cemu sluzis covjece Božji ako si kod ekipe samo promatrač?
  • Odani Zgd
    1.3k
    Trener je pogubljen nažalost i mora odstupiti čim prije.Valjda klub ne bude čekao zaostatak -10 bodova na tablici,pa da onda odluče reagirati.
  • ElDorado
    15.9k
    Samo napomena: tovarima je jucer u 11 bilo 5 novih igraca. Pa bi bilo dobro da mu netko kaze da nas prestane zajebavati s uklapanjem i i prilagodbom novih igrača.
  • DiddyGuela
    7.2k
    Jedna stvar koju Kova ocito nije shvatio da ti danas ne mozes igrati ozbiljan napadacki nogomet bez kvalitetno uigranog i izvedenog visokog presinga. Jednostavno nemoguce. Ili je trener nesposoban uigrati ili nema kadar za to, treceg nema.

Mi bi igrali napadacki i na posjed, pozicijski nogomet sa visoko postavljenim linijama ali bez jasne strukture sto i kako nakon izgubljenog posjeda. Ta reakcija nakon izgubljene lopte nam je ocajna od pocetka Kovinog mandata. Daleko najslabiji segment igre. Rekao bi cak i problematicnije od manjka ideje i cesto jalovog posjeda koji gledamo. Jer ti sa kvalitetnim presingom realno protivnika otkljucas na njihovu gresku, bez nekakvog individualnog bljeska nekog od ofenzivaca.

Kova je doveden kao trener koji tezi napadackom pozitivnom nogometu ali on bez da savlada ovaj segment igre moze tako voditi momcad jedino u drugoj ili trecoj ligi.

To je kao kad bi sjeo u Ferrari a prije toga si vozio jedino elektricni romobil.
  • DrRatoljub
    1.6k
    Najveći poraz našeg kluba je stav igraca. To nije jedini krivac trener, daleko od toga, ali je jedan od glavnih. Našeg igraca polome, a nasi gledaju. Hajdukovi igraci se bacaju na glavu od početka, pola naših kao babe. To je isključivo do pripreme i rada na pristupu.
  • Jurki
    28k
    Kovacevic je trener koji ima startnih 15-16 igraca.. i to je dokaz jucer Tabinas.
    Ako Valincic ne moze tj van forme je.. od preostale 3 opcije uvede najgoru mogucu.
    Mikića je spičio u dvojku, a Galesica klupiral..

Tragedija i katastrofa kakva neznalica vodi prvu momcad.
  • Eduardo
    31k
    Kovi je Dinamo uvjerljivo najveci klub kojeg ce u zivotu voditi. Prije i poslije Dinama Slaven Belupo ce mu biti plafon. — Big Daddy

E, sad... nije prvi put, a vjerujem ni zadnji da se ovako nešto napisalo na zoni i polako mi ova konstatacije već ide na onu stvar. Uostalom, postoji i jedna poprilična kontradikcija u cijeloj toj priči. S jedne strane stalno ko papagaji ponavljamo da je dinamo velik europski klub, institucija i najveći HR klub, a s druge strane se čudimo kada upravo taj dinamo predstavlja vrhunac karijere nekog hrvatskog trenera.

Kad pogledamo povijest trenera koji su prošli kroz dinamo nameće se jedno sasvim logično protupitanje...

Koliko je njih prije ili poslije dinama vodilo klub koji je po europskom ugledu, povijesti, trofejima i veličini usporediv s dinamom?
  • Niko1986
    9.2k
    defenzivno smo u gorem HNL puno gori. — Omake

Najveći problem obrane trenutačno je napad. U modernom nogometu, čak i u poprilično zaostalom HNL-u ti za igrati obranu moraš imati barem neku vrstu presinga i toga da se obrana igra kolektivno. To koliko naše linije međusobno ne surađuju je na trenutke smiješno. Šotiček i Bamba su namučili bekove, ali ne bi škodilo nekada i duplirati. Presing od 90 minuta, dobro djeluje 5. Gol će uvijek pasti zbog neke individualne greške. Nekada će to biti McKenna, nekada Dominguez, nekada Vinlof, ali sve je to produkt toga da se kolektivno ne igra kvalitetna obrana. Od Belje do McKenne ima prostora za napredak i to vide apsolutno svi osim onih koji bi trebali.
  • Droljo
    32.6k
    Nije dobro i nešto se mijenjati mora.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.