• Krizy
    77k
    U devetom kolu igra se najveći derbi hrvatskog nogometa.
    Ovo će biti treći susret ovih klubova u ovoj godini, a u prethodna dva uspješniji je bio Dinamo s dvije ligaške pobjede (3:1 u Splitu i 2:0 u Zagrebu).

Dinamo će derbi dočekati na prvome mjestu s 16 bodova, dok je Hajduk na drugome mjestu s istim brojem bodova, ali i utakmicom više.

Ovo je prilika za odvojiti se na vrhu ljestvice i baciti Hajduk u probleme jer nisu navikli na ritam od dvije utakmice tjedno, iako trenutno ni Dinamo ni Hajduk nisu u bajnoj formi.

Dosad smo s Hajdukom odigrali 115 utakmica u HNL-u te ostvarili 53 pobjede uz 30 neriješenih ishoda te 32 poraza. Gol razlika je 162:111 u Dinamovu korist.
    U gostima smo Hajduk pobijedili u 17 utakmica, 18 puta remizirali i 22 puta izgubili, uz gol razliku 61:66.

Zadnju utakmicu protiv Rijeke, Hajduk je igrao u sastavu:

Silić - Acapandie, Marešić, Raçi, Hrgović - Pajaziti, Fayad - Sanyang, de Almeida, Šotiček - Šego

Zbog suspenzije će utakmicu propustiti Mišić.
    U slučaju žutog kartona na ovoj utakmici, sljedeće kolo protiv Slaven Belupa će propustiti Pérez Vinlöf.

U zadnjih 10 utakmica s Hajdukom, omjer je 6-2-2 u Dinamovu korist. Gol razlika je 15:7 za Dinamo.
    U zadnjih 10 utakmica na Poljudu omjer je 3-2-5 u korist Dinama i gol razliku 11:6 za Dinamo.

Zanimljivo je da Hajduk dva gola protiv Dinama na Poljudu nije zabio od 2017. godine odnosno u posljednjih 18 međusobnih ogleda.

Dinamo je u posljednja tri susreta na Poljudu slavio s hendikepom, uz gol-razliku 8:2 (1:3, 0:2, 1:3).

Ajmo Dinamo!!!
    1. Kakav rezultat očekujete? (142 votes)
        Pobjeda Dinama
        82%
        Neriješeno
        15%
        Pobjeda Hajduka
          3%
    2. Idete li na utakmicu? (142 votes)
        Da
        39%
        Ne
        61%
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    Napast Hajduka odma sa Rodriguezom ako ikako moze
  • striko
    4k
    u ovoj strci oko stadiona mora da si zaboravio tko nam je na klupi :grin:
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    haha mozda se promijenio u ova 3 tjedna. Ali da, stavio bi novce da Lisica krece
  • Mr Anderson
    22.5k
    u ovoj strci oko stadiona mora da si zaboravio tko nam je na klupi — striko

Taj isti je stopostotan na Poljudu s dvije pobjede u hendikepu.
  • striko
    4k
    Daj Bože da tako i ostane nakon sljedećeg derbija. Samo ne razumijem kakve to veze ima s mojim komentarom?
  • Mr Anderson
    22.5k
    Samo ne razumijem kakve to veze ima s mojim komentarom? — striko

Na neki način ima, prošle sezone je u prvoj tekmi isto krenuo s Lisicom pa uveo Bakrara koji je zabio. Ne bi imao ništa protiv sličnog scenarija s Rodrigezom. Realno, ne vjerujem da je ovaj spreman krenuti od početka.
  • ElDorado
    15.6k
    Danas se vidlo koliko je spreman Dani a koliko Lisica. Pitanje je i koga ce staviti na 6.
  • Droljo
    32.4k
    Danas se vidlo koliko je spreman Dani a koliko Lisica — ElDorado

Pa koliko? Nismo svi gledali...
  • ElDorado
    15.6k
    Pa onak kak sam ja vidio stvari, Dani ide okomito u duel, brz je, kombinatoran, puca kad je u prilici. Lisica? Bjezi od duela, stalne povratne lopte, traljav šut, bez driblinga, klasični Lisica.
    Svakom poluvrijeme pa mozes usporediti u istoj tekmi.
    E sad da li Kova ima muda ubacit ga u vatru? Vidicemo kup.
  • Mr Anderson
    22.5k
    Ide Dani okomito u duel, ne boji se, ali treba biti pošten i reći da mu ti driblinzi uglavnom nisu prolazili. Zabio je gol pa to malo podiže ukupan dojam. Almena mi trenutno djeluje korisniji, ali zamjeram mu onaj gol koji je Dani zabio. Ono mora on završiti, izašao je 1 na 1 s golmanom, kod jačih ekipa ona (pred)asistencija uglavnom ne bi prošla.
  • ElDorado
    15.6k
    imam osjecaj da je to bilo egzibicije radi
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    Pitanje je i koga ce staviti na 6. — ElDorado

Mozda pokusa ono slicno kao prosle godine orvi derbi, kad se Zajc malo vise spustao pa on i Kravcov malo povucenije i onda Stojketa pustit ispred uz pomoc jednog krila koje je kreator kao npr Almene da ulazi tu isto
  • ElDorado
    15.6k
    mislim da bu Ivanusec poceo. A sumnjam da bu Almenu bacio na giljotinu pomahnitalih tovara
  • Fatos Beqiraj
    3.5k
    a da njega sam zaboravio :lol: Vjerovatno on lijevo i uskace u sredinu a desno Lisica. DDB 3 komada pjesma u busu
  • Jos-Optimus
    13.7k
    Samo nek je nama DDB zdrav
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.