• Neron53
    2.8k
    Jedan prikaz ogromne place cistaca ciju je platnu listu Holding objavio ide ovako:
    Radnik za mjesecni redovni rad + dodatak za teske uvjete rada + rad subotom + dodatkom za staz + dodatkom za staz u firmi + prekovremenim = 1261 euro. Uz dodatke za lokalni prijevoz, medjugradski prijevoz, prehranu se nakupi 1638.
    E sad od gole place od 1261 odbite nekim novom zaposleniku koji pocinje svoj radni vijek , dodatke za staz, dodatke za rad subotom, dodatke za prekovremene ... sta mislite koliko ostane?
  • Neron53
    2.8k

Koje cinjenice? :)
    Da su place u Holdingu i ZET-u ogromne te da ima biti sram one koji traze povisice?
    Zlocesti jedni striceki. Sram ih bilo.
    Kome je cinjenica da je placa od soma eura velika placa? Uvecana 87 posto zadnjih 5 godina? Da je bila 550 eura 2021.?.
    Pa jel postoji takvi naivci koji vjeruju u te idiotarije :)
  • gledatelj
    1.5k
    Za NKV je to i dalje velika placa
  • emilperska
    18.9k
    Prvi put u 10 godina sam na strani tetejca..

Nedaj im ni centa više! Dobili su 2.5-4x veću povišicu nego prosječni radnik unazad 4 godine. Doći ćemo do tog da vozač tramvaja ima beneficiraniji radni staž od doktora na hitnoj.

S druge strane, neka su se malo i izrotirale uloge. Da tetejac osjeti kako je to kad mu druga stranka mobilizira radnike na štrajk, pa da bude pametniji kad bacaju floskule i potiču štrajkove po školama i drugim državnim pa čak i privatnim službama.Evo ga i bivša koalicijska partnerica Kata šmajser udara s leđa.

Nadam se da je svaki neradni sat neplaćen!
  • K3p
    503

Kog ti lažeš ? Lik koji šeće parkingu i provjerava ima skoro 2k , vozači buseva i tramvaja preko 2, mlatimudana po uredima blizu 2 k koliko hoćeš... znam ih preko 5 koji su na gradskoj sisi drkaju kurac za moje pare. Ima ljudi koji nisu dovoljno plaćeni i to redovito na najgorim radnim mjestima, definitivno. Al ovo da sad svi štrajkaju, nabijem ih na kurac. Neka daju otkaz pa odu u privatni sektor da vidim koliko će im trebat da klečeći krenu nazad.
  • Mathiasovi Chageri
    9.7k
    Jutros u 7 sati na zapadnom djelu grada od Prečkog do praktički Cibone nije bilo niti jednog Bajsa slobodnog na stanicama.
    U 6:30 ih je još nešto sitno bilo.

Bajs postao primarno prijevozno sredstvo u gradu barem na jedan dan.
  • Droljo
    32.2k
    Tetejac pobjeđuje i kad gubi :snicker:
  • mali M
    10.8k
    Uvijek me vesele ove rasprave... Pokažu mi da neznam gdje živim... Nakon preko 20 godina rada u bankarskom sustavu i gledajući svoju i tuđe plaće, ljudi su i dalje uvjereni u ovaj prosjek kojim se servira od države... Početkom 2020-ih prosjek je bio oko 750 EUR.. kako svima ostalima tako i nama u banci. Uvijek se nekako uvuče u raspravu cifra koja je oko 500-600 EUR veća od prosjeka.
  • db-izbjeglica
    22.2k
    ja nikad nisam shvaćao štrajkove i traženje veće plaće na takav način.
    ako ti je plaća mala, pitaš veću, ako ne daju, tražiš novi posao, pokreneš svoj posao ili ostaješ gdje jesi, sa plaćom koju imaš.
  • NKDZ86
    10k
    kako god okreneš plaće su svima male i u državnom i u javnom sektoru.
  • mali M
    10.8k
    kako god okreneš plaće su svima male i u državnom i u javnom sektoru — NKDZ86

Tako je i tu se svi najviše zapetljaju. Gledati koliko su plaće porasle u zadnjih x godina je toliko glupo zato što su po inflaciji i rastu cijena svima trebale doslovno svima trebale plaća porasti valjda za 800 900 EUR. A nama je užasan porast cijena inflacija nikome nije dala veću plaću ili su dali čisto minimalnu korekciju da ljudi šute po 100 EUR i ljudi su zadovoljni s time

Kad su plaće bile prosečno 750 EUR ljudima je za život normalni trebalo minimalno 1.300, danas kad je nekakav realan prosjek 1.350 ljudima je realno za život potrebno 1.800 1.900 EUR.
  • flexXy
    3.4k
    Bolje funkcionira grad bez javnog prijevoza, sloboda automobilima
  • Gringo
    1.5k
    Ti jedeš kiselo zelje ja jedem mljeveno meso, u prosjeku jedemo sarmu.
  • Mlađi referent
    16.3k
    Ti jedeš kiselo zelje ja jedem mljeveno meso, u prosjeku jedemo sarmu. — Gringo

Statistika ne funkcionira tako
  • miro
    10.2k
    U ovom društvu u prosjeku jedemo govna
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url