• Thor
    4.3k
    [img]http://Screenshot-20260927-114651-Whats-App.jpg
  • Xpert1992
    1.2k

To se po zakonu ne smije ne mogu sad talijani spojit tribine, jer ce onda bilo koji drugi rad reci, "zakaj onda niste odabrali nas?"
  • jedan u nizu
    20k
    Ako se ikada bude islo u novi natjecaj ili biranje novog projekta po poslanim radovima, trebalo bi razmotriti na koji nacin odabrati onda rijesenje koje nece izazvati ovakve polemike.

Po meni, i dalje ne treba dati ljudima da biraju stadion.
    Ne u smislu tko dobije najvise glasova, da taj pobjeduje.

Mislim da se treba dati na biranje svih 88 radova od kojih ce narod (clanovi dinama) izglasati one koje nikako ne zele, i one koje jako zele

1. Odabere se 20 (ili polovica) najgorih radova koji nikako nebi htjeli vidjeti.
    To ''struka'' tj ziri treba postovati i odmah izbaciti u prvom krugu.

2. Odabere se isto tako 10 najboljih koji nece uci u zadnji krug, nego samo dati nekakav dodatni poen (ili poene) u konacnoj odluci.
    Tako da recimo bude kompromis struke i navijaca o tome koji je najbolji.
    Mozda bi struka izabrala ovih 10 koji i jesu izabrali, ali kada dodas neke bodove od 10 najboljih koji su izabrali ljudi, onda se ta ljestvica moze malo promijeniti

3. Struka izabere neki od tih 10 najboljih radova i to je to.

Izbjegao si:
    - napraviti ovakvo ruglo i nesto sto 95% ljudi ne zeli
    - opcu pobunu navijaca
    - dati narodu da direktno bira stadion

Dobio si:
    - krajnju odluku struke ipak
    - koliko toliko zadovoljne navijace (nijedan rad nece imati 90% podrske)
    - eliminaciju onoga sto navijaci ne vide (cijena i slicne stvari sto utjecu na odabir)
    - mogucnost da ''strucni'' ljudi ipak odaberu nekakav landmark grada i kako se to uklapa u buducu vizuru grada
  • Masto
    2.5k
    nisam toliko upucen al bit ce zanimljivo vidjeti proceduru oko svega toga
  • JMastermind
    1.8k
    Projekt je napravljen kao hommage Turini.

Liku koji se kao, kako je Zvone u jednoj situaciji rekao, uvrijeđena frajla maknuo od svega čim su njegovo djelo počeli pretvarati u iole funkcionalan STADION.

Toliko.
  • Markelo
    4.1k
    Brate mili da si samo spojio tribine i manje se držao Turine(otkud odjednom fiksacija prema njemu i starom Maksimiru??)dobio bi stadion za koji bi većina rekla da je ok. Pa nije stvar da se mora svidjet baš svakom navijaču Dinama. Ovo je bilo toliko jednostavno da mi evo ni dan danas nije jasno kako su toliko usrali cijelu stvar
  • NitkoBitan
    39.6k
    U samom startu ako Talijani povezu te tribine te zatvore stadion oni su prekrsili (vjerujem po pravilima struke) svoje idejno rjesenje. Bolje da se ponisti natjecaj, kao sto je vec netko napisao ako smo cekali ohoho godina mozemo jos pola godine ili godinu, ionako se kroz taj period ni ovaj Maksimir nece krenut rusit.

I da, obavezno izmjenit strukturu zirija. Stavit arhitekte koji stoje iza IKEA stadiona, Alianz arena i ostalih normalnih nogometnih zdanja.
  • Xpert1992
    1.2k

Najlakse bi bilo ako vec ne bude zalbe od strane drugih radova, da se investitor grad/drzava povuce.
  • NitkoBitan
    39.6k
    Moze se povuc i korisnik (klub), mislim ako mi nemamo namjeru igrat na takvom ruglu nemaju ga ni razloga za izgradit.
  • Fan
    2.8k
    Za one koji brane stadion...
    Pročitao sam desetke upisa ovdje kako ovo nije tako loše, da se da doradit itd itd.
    Kako objašnjavate da je izabrani natječaj uopće došao do zadnjeg kruga kada nije prošao najosnovniji uvjet spojenih tribina?
    Znači, ili su u ovom žiriju bili apsolutni debili ili se ovdje radi o opasnoj namjeri. Treće NE POSTOJI. I iskreno ne znam koja opcija me više brine, nekompetentnost ili korupcija.
  • Renato
    518
    Naknada za pokretanje žalbenog postupka pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) u slučaju natječaja za stadion Maksimir iznosi maksimalnih 66.360,00 eura.

Pitanje dal će se neki ured žaliti, nije mala cifra
  • Infinity
    21.5k
    Projekt je napravljen kao hommage Turini. — JMastermind

Ruku u vatru dajem da talijani nisu imali pojma tko je Turina sve do prije par dana, a ne da su radili nesto u njegovu cast. Nekoga je stadion podsjetio na Maksimir, pa se to uzelo kao argument zasto se izabrao rad koji se izabrao.

Meni projekat djeluje kao da su se oni prijavili iz zajebancije. Truda 2%.
  • Praskaton
    6.3k
    Zanimljivo koliko se spominje dorada ovog idejnog projekta.Ovi optimistični očekuju skroz drugacije finalno rješenje.
    Ako nešto toliko treba promjenit onda i nije bas najbolje zar ne?
  • Xpert1992
    1.2k

Pa kuzis, upravo to. U ovom natjecaju je bilo zbilja jakih firmi koje su vec gradile stadione i imaju iskustva u tome. Ovaj ured je bez iskustva i osvojili su ovakav projekt, i realno je da oni bez outsourcanja nekog renomiranog ureda nebi mogli ni projektirat ovo kad dodje do te faze. A ja se zbilja nadam da nece ni doci do tog.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet