• wolfgang14
    5k

jesi ovo pripremio članak za novinare da objave ili je već neko objavio?
  • FrodoJePurger
    826
    problem je kaj su većina njih arhitekti, kod većine arhitekta je najbitnije da bude nešto novo, “moderno” i zanimljivo.

Gledaju funkcionalnost ali to im nije najbitnija stavka, barem ne u ovom slučaju jer je koncept

To je ona klasična spika da je svakom inžinjeru arhitekt najgori neprijatelj
  • Ljubo
    1.9k
    stvarno misliš da bi veća pobjeda bila ovo oko stadiona umjesto skoro dva desetljeća borbe za izbacivanje kriminalca koji su pokrali stotine milijuna i uništile mnogobrojne generacije navijača Dinama čije posljedice gledamo i danas? Pogotovo to reci ljudima koji su radi toga ispaštali privatno i poslovno, malo se onda zapitaj bi li stvarno to bila veća pobjeda.
  • Thor
    4.2k
    da! Jako interesantno gradjevinsko i staticko pitanje! Sad kad sam pogledao te krovne plohe,njih nis ne drzi osim straznje veze ns tribinu pa ne znam da li to moze stajati tak?
    Nisam te struke pa ne znam ali definitivno cudno da bi taj krov bez nekog povezivanja radi toga da sam sebe nosi ili bez stupova tak mogao stajati i trpiti opterecenje ili naptezanja materijala.
    Zanimljivo
  • dmil
    1.6k
    ovo je sramota, cisti uvjet za rusenje natjecaja i ogromna mrlja na regularnost samog procesa
  • NitkoBitan
    39.2k
    Ekipa, sad sve ima smisla.

Strani arhitekti ekspresno izabrali jedno od najgorih rjesenja, znalo se da je izabrano prakticki odmah na pocetku, to je i Plejic potvrdio. Jebo im pas mater kriminalnu umrezenu. Laku noc. Pobjedit cemo.
  • znajdatevolimja
    2.2k
    Ako pročitam još jedan post podrške veleizdajniku ove države andreju plenkoviću na zoni oduzet ću si život
  • Xpert1992
    1.1k
    Nego kaj nego da cemo pobjedit. Uvijek pobjedimo!

Sad kad je jasno da se ovo smece nece gradit. Jel moze onda ta allianz arena, prezivil bum kaj vec postoji jedna.
  • Orc123
    17.4k
    Odmah nabaviti broj od Zabara i nek ih Facke nazove i objasni kako su lazljiva smeca.... :lol:
  • scooniepenn
    7.4k

Meni najbolji projekt od objavljenih. Studio 3LHD, nas najjaci i najpoznatiji arhitektonski studio.
  • Thor
    4.2k
    frende salji ovo na portale
  • don
    22.2k
    oduzmi, ali znamo čije će poene dobit ako uradi ono šta svi želimo.
  • FrodoJePurger
    826
    ako stave stupove kroz tribinu to će tek biti grdo, neće biti funkcionalno, a gledatelji, kao na starom Maksimiru, neće vidjeti tekmu.

Kaj se tiče žica, nisam inžinjer, ali mislim da će biti jako skupo i kada uračunaš potrese u Zagrebu, ne bi se usudio biti na tekmi
  • Mathiasovi Chageri
    9.5k
    Još uvijek nigdje nisam mogao pronaći pdf u većoj i boljoj rezoluciji nego na stranici natječaja koji je kompresiran i ne vidi se, ali ono što je meni smiješno pored stadiona je prostor oko njega.

Predviđena je velika šetnica od pretpostavljam nove stanice Borongaj i samog Borongaja prema stadionu, gubimo parking ispod Zapada i šetnicu od Pimpeka tako da prema ideji arhitekata imamo gostujuće navijače koji dolaze prema gostujućoj tribini praktički istom trasom kao i domaći navijači prema svojim tribinama. Baš jedna vesela situacija. Jedva čekam neki derbi visokog rizika na novom Maksimiru.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet