• Omake
    21.6k
    Vidi se da je pisao čovjek koji više piše o tenisu nego o nogometu
  • Sajla
    24.5k
    O Martinu Baturini i njegovim počecima u Dinamu. Tamara Despot, kondicjiski trener.

Moje Dinamove pričice... Najdraža trenerska prevara E ova pričica je dosta pikantna ali je dobro završila pa nek je malo i začinjena.. Naime, ja sam u stožeru bila svojevrsna tampon zona između igrača i trenera, jer u konačnici mora i to neko biti. On ih vrijeđa, ja kažem ne možeš tako, nije istina. Oni se žale, ja kažem: Dečki ne poštujete trenerove zahtjeve ili ajde daj bit će još utakmica.

Kondicijski trener je između ostalog i onaj na kojeg se prvog grakne kad se izgubi tekma uz poznate rečenice: Nisu spremni, ne mogu dobiti duel, nemamo trku itd... evo i sad mi je malo muka od svih tih dugogodišnjih floskula.
    No, idemo dalje da vam ispričam kako sam prevarila glavnog trenera.

Došao nama u klub Martin Baturina. Igra dečko top, rekli bi: Lepi mu se lopta za noge... no sitan je on, fali mu jakosti, kaže moj glavni trener... Hm...ne fali njemu ničega dijete se razvija i raste... ali ko sam ja da sudim, ja sam samo pomoćna trenerica.

I tako, testiramo mi igrače... neki su u školi popodne, neki ujutro... istestirani oni svi, ostao Martin, a ja njušim da bi mu testiranje moglo presuditi... Kazem ja treneru: Ajde ti s igračima odradi trening, ja ću Baturinu istestirati na drugom terenu .

I trči Martin test izdržljivosti, vidim ja da neće dosegnuti razinu koja bi trenera zadovoljila... stane on, ne može više... a ja mrtva hladna upišem 3 razine više od onoga što je zapravo istrčao. I mislim si: Boli me briga, dosta više te priče: Mali je, nejak, nema aerobni kapacitet. Evo mama je upisala top aerobni kapacitet... pa da vidimo. Ipak sam ja kondicijski trener

Dolazim ja s papirom, gleda me moj trener ...kaže: Kakva mu je izdržljivost... reko nećeš vjerovati TOP. Gleda on mene i dalje i kaže: Jebo majku svoju može bežati... Može, može.... I znate kaj tek nedavno sam treneru ovo priznala... . A ti Martine...neka nisi mogao trčati, zato sad lagana serija A, a tamo se fakat malo trči
  • The Undertaker
    10.3k
    Ma lupa gluposti. Baturinu sam gledao dok je još igrao za Split. Tad su svi znali da je generacijski talent. Mamić je doveo svu trojicu braće u Zg zbog njega. Nema trenera koji bi njega smio izostaviti. Projekt poput Olma.
  • Droljo
    32.2k
    Mbuku asist za 1:0 u pobjedi doktor konga nad ekvatorskom gvinejom. 2:0 završilo. Mbuku izašao u 89 minuti.
  • Zagi
    19.2k
    Jel Belinho bio isto tako generacijski talent?
    Mozeš ti pimplat sa loptom bolje od Ronadhinha ako je neki fizički element ispod svake granice, nema profesinalnog nogometa.
  • The Undertaker
    10.3k
    I to se vidi u pionirima? Igrača sa tim nedostatkom skupo plaćaš i još k tomu dovodiš mu dva brata u Dinamo? Ova ne zna što priča. Ja sam gledao Baturinu uživo prije nego je došao u Dinamo i vidilo se sa mjeseca da je kopljima daleko od ostale djece. Vidi se i danas.
  • jedan u nizu
    20k

Evo iskreno, da sam nadredeni ovoj osobi, dao bih joj otkaz momentalno.

Lazira testove i onda se hvali time.
    Ne znam kako se ljudi mogu hvaliti ovakvim glupostima
  • Jos-Optimus
    13.6k
    A dobro kaže @The Undertaker, Baturina je stvarno bio the next big thing, ne umjetno napravljen projekt. Priča je zabavna, ali ne drži baš vodu
  • Zagi
    19.2k
    I to se vidi u pionirima? — The Undertaker
    Koji dio?
    Da dobro pimpla se vidi, naravno.
    Ako je baš sitan (a objica su bili) isto tako se vidi uz nadu da će narasti.
    Ako ima npr astmu, vidi se odmah.
    Igrača sa tim nedostatkom skupo plaćaš i još k tomu dovodiš mu dva brata u Dinamo? — The Undertaker
    Testiranje je bilo nakon dolaska po tekstu.
    Belinhu smo dofurali cijelu porodicu.

Poanta je da očito postoje neki minimumi ispod kojih otpadaju. Jesu li ti minimumi adekvatni za ove posebne/rubne slučajeve, potpuno je drugo pitanje.
    Očito nekaj nije dobro ako (pod pretpostavkom da je priča točna , a ne samopromocija) ti zbog pada na tom testiranju otpadne Baturina.

Al ovaj dio "jasno se vidjelo da je generacijski talent"....
    Velim, bio je i Belinho pa nikada nije narastao. Isto tako i onaj kojeg je Bara odfurao kada je otpao , Lovro Čelfi.
    Dug je put od generacijskog talenta do rotacijskog igrača prve momčadi, a kamoli nešto više.
    Mnogi (većina) ga ne prođu uspješno.
  • The Undertaker
    10.3k
    Baturina je bio u rangu Halilovića.
    Ali, nije poanta u njegovim fizikalijama već u tomu da bi se neki trener mlađih kategorija usudio ne staviti Baturinu u ekipu. Taj bi trajao manje od jutarnje rose.
  • Zagi
    19.2k
    već u tomu da bi se neki trener mlađih kategorija usudio ne staviti Baturinu u ekipu. — The Undertaker

Mozda, vjerojatno. No taj period je završio i ne interesira me nimalo.
    Paralela je sa modernom situacijom, zato i nisam uzeo Halilovića kao primjer. On je imao sličnu protekciju.
    Nebitno.
  • NVKOD
    14.1k
    Screenshot-20260925-104413-Instagram.jpg

I Boško Šutalo se javio..
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.