• Fan
    2.8k
    Boban nije "lagan na okidaču", ali novo posrtanje plavih, pa čak ni pobjeda s lošom izvedbom, bit će teško breme za Kovačevića, kojem je to sad utakmica istine.Sibirski plavac

Suludo mi je da bi jedna utakmica odlučivala o Kovinom otkazu ili ne. On je il zacementiran do zime il nakon tekme odma dobiva otkaz neovisno o sutrašnjoj tekmi.
  • Mr Anderson
    22.4k
    Baš to. Sve bi mogao oprostiti, dogodi se Osijek, dogodio se i Bjelici na domaćem terenu, ali postavka igre protiv Hapoela i izjave poslije utakmice nisu dostojne našeg kluba.
  • Kami
    61
    Budući da ne postoji zasebna tema pa ću staviti ovdje.

Mota mi se po glavi misao da naš problem nije samo Kovačević već i kondicijska pripremljenost momčadi. Uzet ću za primjer utakmicu protiv Osijeka jer Osijekovi igrači općenito ove sezone lete po terenu, a u toj utakmici su nas trkački pojeli dok smo mi izgledali kao ispuhani balon. Bessone je u svoj stručni stožer kao kondicijskog trenera dopeljao Španjolca Frana Nuneza sa kojim je surađivao i prije dolaska u Osijek. Hajduk isto ima Španjolca za kondicijskog trenera, Josea Carlosa Sauceda, i isto izgledaju trkački dobro. Saucedo je dio Garcijinog stručnog stožera već nekoliko sezona pa i pretprošlu u Istri, a Valinčić i Lisica su trkački izgledali jako dobro kada su došli u Dinamo. Na stranu ozljede i bolesti, ali da se njih dvojica nemogu dobiti u pola godine koliko su već u pogonu je isto misterij.

Meni osobno je Dinamo recimo trkački najjače izgledao u prvom mandatu Bjelice kada je kondicijski trener bio Martin Mayer, kojeg bi osobno i dopeljao u Dinamo. Mi smo tada bili u stanju trčati od 1. do 90. minute, baš smo izgledali moćno. Nakon odlaska Mayera mi smo iz sezone u sezonu uvijek imali periode gdje smo trkački izgledali loše. Nadovezao bi na ovo i izjavu Cannavara da je momčad u lošem fizičkom stanju i vjerujem da nije on to izjavio baš bezveze.
  • mali M
    10.6k
    to bi se složio jer već dugo vremena mi imamo problema sa fizičkim djelom.. i to mi je nevjerojatno za klub naše razine...
    Pogotovo jer nam tu najveću razliku rade klubovi u Europi protiv nas. Ja ne razumijem dal' je stožer slijep ili su jednostavno mutavi i udaraju po svome...

Nakon svega pročitanog u zadnjih valjda sto stranica složit ću se sa većinom, ali naaaajveći problem i što me baš zapeklo je što se ta mlakost i defetizam uvukao među igrače... To nemogu nikako oprostiti Kovi... Mogu poraze i lošu taktiku, ali da tako demoralizirao igrače i svedeš na luzerski mentalitet koji smo desetljeće gledali pod drugim upravama i veselili se "školi u Europi" je baš baš dno trenerskog dna što možeš napraviti svojoj momčadi...
  • Murta
    79
    Da, mi imamo već debeli uzorak da nam fizička priprema na ljeto/jesen nije dobra. Nakon Mamićeve sezone kad smo rasli cijelu jesen, praktički smo samo lani bili ok.

Krznar 2021. - duge pripreme za rezerve, kratke za reprezentativce, nije bilo tako loše sveukupno s obzirom na datume
    Čačić 2022. - praktički jedino dobro fizički su bili playoff i prva dva kola LP. U listopadu je bio teški raspad di nismo mogli trčati za Red Bullovcima
    Bišćan/Jakir 2023. - daleko najgore, igrači su umirali na terenu od umora
    Jakir/Bjelica 2024. - tu smo bili veteranska momčad pa nije ni bilo šanse za dominaciju, ali jako puno sitnih ozljeda govori da je bilo problema
    Kova 2025. - uglavnom ok, nismo dominantni, ali nismo grozno padali, makar je teško ocijeniti jer su teže utakmice uglavnom bile gotove nakon 25 min
    Kova 2026. - skoro svi nas nadtrčavaju, ne znam jesmo li se ikoju utakmicu nametnuli u duelima osim 45 min protiv Thuna s 10 igrača
  • Ijayi Atiemwen
    6.4k
    ne znam jesmo li se ikoju utakmicu nametnuli u duelima osim 45 min protiv Thuna s 10 igračaMurta
    IMG-7661.png

Da je Thun ostao s 11 igrača mi nebi prošli to svi znamo, inače, pokazali su se kao jebeno jaka momčad ove sezone
  • Masto
    2.4k
    mozda su i oni pali nakon ispadanja za ligu prvaka
  • Olmic
    6.1k
    Nadam se zadnja tekma na klupi Dinama
  • Neron53
    2.7k
    Kova je siguran dok god nam tovari ne pobjegnu na bar 5-6 bodova. Drugi kriteriji ocito ne vrijede.
  • Sibirski plavac
    10.1k
    Kova je siguran dok god nam tovari ne pobjegnu na bar 5-6 bodova.Neron53

Ako je istina ono da je do zime siguran, onda je vjerojatno da bi preživio i ovo ako se desi u idućim mjesecima.

Europu će se ako igre budu kao protiv Hapeola očito opet staviti u drugi plan i fokusirati samo na hnl gdje ćemo opet na proljeće samljet svakoga i slušat priče o "furioznom proljeću". Nadajmo se da bu već protiv Anderlechta bolje...
  • Ivanmtk
    2.1k
    Thun je završena priča, nije nikakvo mjerilo i ne bi nas trebalo zanimati ništa od njih nego da 22.10 budu na nivou.
  • Brusa
    4.3k
    nema veze, raspast će se oni na proljeće.... a sad imaju 2 utakmice tjedno dok traje kl... nema nikih problema
  • Neron53
    2.7k

Ma naravno da nije istina da je do zime siguran. Nije on siguran ni narednih mjesec dana. Taman posla da bi mu se oprostile pusione od Lokosa i tovara.
  • ElDorado
    15k
    Mi presing drzimo najvise 15-20 min i onda padamo. To je svakom razumnom jasno. Ne kuzim bas zakaj smo fizicki u kujcu ak je Ivan Štefanic stalno hvaljen kao najbolji kondicijski trener u Hrvata. Kova je dofurao Murka iz Slavena, taj mi bas nekaj ne obecaje. E sad kak oni surađuju i ko je tu glavni mozda je i to kljucno pitanje.
  • rokikaciga
    18.5k
    Ne kuzim bas zakaj smo fizicki u kujcu ak je Ivan Štefanic stalno hvaljen kao najbolji kondicijski trener u Hrvata.ElDorado

Jer nije kondicijski vec godinu dana.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.