• Davieboy86
    1.5k
    Tocno u sridu. Dakle, dok god mi netko smisleno ne odgovori koji su tu uspostavljeni Dinamovi mehanizmi u igri, jel igramo visoki pressing ili srednji tj. niski blok, zasto ne igramo okomito, zasto nam je povratna tranzicija za povracanje itd itd nemamo sto dalje raspravljati( nije upuceno tebi nego opcenito). Mario da nije dobio Thun onaj crveni budimo realni bi bio vec bivsi.
  • Guzy91
    14
    Ja bi se opet kladio da bi Bjelica i sa ovom ekipom proso Viking.
    Uvjeren sam da bi on to slozio i prosli bi na rezultat.
    Ne kazem da je on najbolji izbor i nije to vise onaj Bijelica sa onim timom iz 1 mandata.
    Ali za Kovu je svemirski brod
  • modri-kibic
    2.1k
    Mario da nije dobio Thun onaj crveni budimo realni bi bio vec bivsi.Davieboy86

Da je Petković zabio Lokomotivi bili bi prvaci. Ali nije.

Idu mi na kurac više to kaj bilo kada bi bilo.

Ja baš mislim da bi pravi posao napravio Canavaro da se igračima treniralo. Igrači bi nakon Dinama mogli komotno ići odmah u najbolje klubove lige 5 zbog njegovog kondicijskog trenera koji bi od njih napravio zvijeri. Ali nije im se treniralo.
  • emilperska
    18.3k
    Nas Mudri, Nevistić, Topić koštaju 1m+ godišnje samo u plaćama. Mudri je za polovicu 2025. dobio od nas kad se oduzme plaća iz Lokse za pola 2025. cca 280k EUR (ovo je javno). Ima tu nešto signing feea. Nevistić po meni ima bruto 450-500k EUR. Topić ima manje od ove dvojice po meni. Ali uglavnom to je godišnje cifra od 1m + EUR za igrače koje smo i javno otpisali.

Puno previše, žao mi je što nijednog na kraju nismo uspjeli prodati nekome.

+ pošto je došao Ivanušec (koristili ga ili ne kao osmicu), imamo i 2 lijeva krila osim Ivanušeca na dosta lukrativnim ugovorima.

Desno imamo sad 3 igrača + Topić na prilično lukrativnim ugovorima.

Dodatno, izbrojao sam da imamo 29 igrača 1.ekipe bez juniora (bez Šunte, Mikića itd). Ja ne znam kak to izgleda na treninzima, još manje kak se Kova snalazi u tome koji je u Slavenu i Varaždinu koristio 16 grača. Jos mjesec dana ce to klapat, onda bi mogle Villar scene od lani krenut kad Almena shvati da igra u prosjeku 30 minuta (karikiram, racunam da ce Rodriguez prizdravit skoro).
    Pretpostavljam da to inicijalno Bobanu nije bio plan, ni financijski ni logistički.

Ne znam gdje još traje prijelazni rok i da li tu ima šanse da se itko utopi..
  • d-Zg
    14
    Uvijek će biti uspona i padova, a isto tako u svemu tome će se mijenjati i igrači, i treneri, i glavešine, ali mi navijači ćemo uvijek biti tu, konstanta te ćemo svaki od nas imati ista/slična, ali i dijametralno suprotna u isto vrijeme. No činjenica je da svi pušemo u isti rog, želimo isto, ponekad i nerealno ako ćemo za pravo, ali isto tako moramo pokušati vjerovati procesu. I sam popizdim na mnoge stvari, čak se i pitam da li svi oni (igrači, trener i stručni stožer) pogledaju svoje utakmice i uvide neke stvari (od sebičnosti, jednodimenzionalnosti, utrčavanja igrača koji na kraju ne dobije loptu u odličnoj situaciji i da ne nabrajam dalje ono što svi mi promatrači vidimo) pa da to prokomentiraju i međusobno dogovore te automatizme, ako već trener ne skuži ili jednostavno ne znaju drugačije.
    Ovo sada s novim igračima se nadam da će biti brže uigravanje nego li je bilo prošle godine i da će uspjeti u EL bolje nego li je bilo prošle sezone, ali isto tako neću padati u očaj ako izgube, ali kako svi volimo reći, neka poginu na terenu pa jbga, protivnik je bio bolji.
    Bayern me onda uopće nije rastužio, niti razljutio, dečki su išli igrati, čak skoro i izjednačili, a onda jednostavno više nije išlo, palo se i eto potopa.

Ja fakat vjerujem da Boban i ekipa imaju ideju i viziju, a ta vizija nakon svega prethodog jednostavno ne može zaživjeti preko noći. Jednu smo godinu progurali, druga je sada specijalizacija uz B ekipu i vjerujem dobar/osvježen roster, a škola koja se lagano slaže, biti će i mora biti temelj za daljnji razvoj igrača za prvu ekipu, ali i prodaju da se ima za raditi.

I ono, ne manje bitno, nadam se da ćemo kroz tih par godina stabilizacije moći imati i konkretne sponzore od kojih će se moći raditi, da se ima taj neki kapital neovisno o prodaji igrača, kako to veliki klubovi imaju. Vjerujem da će to doći s novim Maksimirom, kada i infrastruktura bude pratila klub. Dinamo je veliko ime i izvan Hr, iako ga mnogi iz Domovine podcjenjuju, ali činjenica je da je dinamo dao mnogo vrsnih igrača, a s obzirom na dolazak igrača iz etabliranih klubova liga petice (i to onih iz vrha), očito dinamo dobro kotira i kod tih samih igrača, ima neku priču, ali i mogućnost igranja u "izlogu".

Naravno, treba nam i jaka liga, jer bez toga nema nekog materijala da se bude bolji te se vrlo često I sam dinamo izgubi u tom sivilu, jer kao da nema neke ambicije igrati takve utakmice. Da, znam, može se to gledati i kao trening, kao sparing u boksu, ali svaka utakmica mora biti imperativ pobjede do kud ide, a ne stati na 2 ili 3:0. Gaziti do kraja, koliko god to loše izgledalo po protivnika.

Eh, malo sam se raspisao, nisam mislio baš toliko, ali samo je išlo, k'o wc papir kad padne i otkotlja se.
    No, bude još toga

Samo dinamo!
  • El Madrigal
    960
    4. Hajduk se karakteristično za sebe, raspao na proljeće i prestao dahtati Kovi za vratom.emilperska

Možda se to ove sezone neće dogoditi!?
    Očito su ovo sve izvanjski faktori koje si nabrojao, a mi da bismo bili bolji u HNL u, a naročito u Europi, moramo sami nešto popraviti. Momčad je vrlo dobra, ima puno mjesta za napredak, ali okosnica ekipe je ista, zapravo identična od proljeća (osim Livija, ali mozda imamo i boljeg) i morala je jaako napredovati. Prošle godine da smo na početku sezone, uz sve one promjene, morali igrati kvalifikacije od drugog pretkola ja ne znam uopće do kuda bismo dogurali. Ove godine imaš istu ekipu, (cak kasnije i pojačanu) s iskustvom 10 europskih utakmica od prošle sezone, a ti nisi napredovao ništa. Amatere iz Litve ne racunam, a raspadnuti prvak Švicarske i poluanonimci, prvaci Norveške su se pokazali kao težak, odnosno nepremostiv problem.
  • Hrc-Vg
    1.4k
    Pa da Thun nije crveni dobio, mi ne bi šansu stvorili 3 dana…
  • emilperska
    18.3k
    Dal al to nije raspad isto kao što naša dva poraza u nizu u prvom djelu sezone nisu bila raspad. Bili smo mi i na -4 pa došli na +1 pa onda pobjegli na +6.vjeko1701

Mi smo s tih -4 odmah sljedece kolo dosli na -1 ili -2, a završili smo i kao zimski prvaci s +1. Oni su tih -6/-7 koje su si stvorili kiksom u prva dva kola na proljece, vukli do samog kraja uz ovu konstantu koju spominješ. Mislim da vec nakon 2 kola im je postalo jasno da je to fritula, a ne titula jel.

Ako se ne varam imali smo prije derbija u ožujku +7. To je dosta olakšalo stvari na psihičkom planu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.