• CastAway1986
    6.5k
    a prijatelju s kim da uđu u najelitnije natjecanje , Nevom na golu i Mudrim i jos par otpisanih na terenu? Daleko od toga da sam fan Kove ali definitivno nije kriv za roster koji je dobio u Playoffu LP!
    Za ovo sto gledamo u HNL-u zadnjih par utakmica glavni je odgovorni
  • M94
    2.9k
    Nek pita Dambrauskasa kakav je njegov roster za LP.
  • El Madrigal
    960

Ok, ja smatram da on nije naš Klopp ili Guardiola i da nećemo nakon 5 ili 7 godina dobiti ono što želimo. Neka radi, sto se mene tiče, do kraja mandata. Meni osobno ove cijele sezone i tih 11 utakmica što ti navodiš niti jedna nije pokazala nešto veliko, čak niti minimalan napredak u odnosu na prošlu sezonu, dapače, ja vidim korak unazad. Ja ne spominjem zadnju ili predzadnju utakmicu, nego upravo tih 11 koje ti navodiš.
  • fakin
    6.1k
    Gotovo sam siguran da boban nece smjenjivati usred sezone ma sto se dogodilo. Da završimo europsku ligu s 3 boda nece smijeniti kovacevica prije kraja sezone
  • Dzoni
    8.1k

Thun je teži protivnik nego bilo tko koga su oni dobili na putu do Lige prvaka
  • emilperska
    18.3k
    akođer nisam siguran da opet može izvesti onaj kopernikanski obrat od prošle godine. Jebiga, tako stoji navijač Dinama, nazvao ti to histerično, racionalno, glupo ili ne znam kako. 15 mjeseci je dovoljan uzorak da.mozemo reci da to sada ne izgleda dobro i da je Mario svoj maksimum dosegao.El Madrigal

Samo cu rec da smo ovakve iste tekstove citali prije ca godinu dana. Mozda ove godine mjesec dana ranije nego prosle godine.

I samo se cekalo da se moze opet zazivat ostavka Kovacevica.
    Schpatz

Samo da demistificiramo taj "kopernikanski obrat" s proljeća.
    Ništa tu Kova nije promijenio dramatično koliko su se desile 3 ili 4 stvari, od kojih mu je uprava omogućila 2, 1 je složio sam u negativnom kontekstu, a 1 nema pretjerano veze ni s njim ni Dinamom:

1. Boban je shvatio da ovaj ne vlada baš svlačionicom u smislu nezadovoljstva minutažom, raspodjelom iste i ulogom u momčadi. Rezultat toga, odlaze Villar, Mudražija, Kule, Ljubičić. Kovi se smanjuje rotacija, samim time i broj nezadovoljnih i on je opet na terenu sličnom kao u Belupu. 17-18 igrača prvotimaca i rotacije.
    2. Doveden je Livaković. To je smanjilo one golove koje je Nevistić primao doslovce iz ničega. Npr. glupa tekma Vukovar. Ide netko 1 na 1 s golmanom, Livi brani da nije ni trepnuo. To je bilo na 0:0 ili 1:0.
    3. Kova je ispao iz Europe i sam sebi olakšao ostatak sezone jer se sveo na 1 utakmicu tjedno s protivnicima slabijim od Dinama
    4. Hajduk se karakteristično za sebe, raspao na proljeće i prestao dahtati Kovi za vratom.

Naravno da je bilo i dosta pozitivinih stvari, ali po meni ovo gore nekako je sukus svega. I tad se većinski tu isticalo na Zoni da je Kova položio s dobrim, ali da za nešto više i jače će trebati prije svega mijenjati sebe kako bi uspio u Europi. A to po meni nije napravio. Ponovo nam igra ne liči na ništa, u kadru je sad 25 + igrača od kojih će barem 10 bit nezadovoljno. A europski ispiti protiv discipliniranih i organiziranih ekipa tek slijede.

Koliko god se po Internetu sprdali s Ivanušecom, Oršićem, Prevljakom, Radeljićem i na stranu to hoće li klub završiti s gubitkom ili ne, koliko fali novaca i tko će morati ići na zimu, Boban je njemu složio respektabilan kadar za HNL i EL. I nema apsolutno nikakve izlike da ga Anderlecht i Hapoel školuju nego imamo pravo s obzirom na kadar očekivati da mi njih zgazimo kao plitak potok. A da li će Kova to napraviti, ne znam..
  • M94
    2.9k
    Thun je teži protivnik nego bilo tko koga su oni dobili na putu do Lige prvakaDzoni

pričekat ćemo sa određivanjem snaga, imamo međusobni dvoboj s jednim od njihovim protivnika uskoro.
  • CastAway1986
    6.5k
    jel to i na Zoni ima ljubitelja tovarskog laptop trenera? Hapoel i Sabah kvalitetom tu negdje, nebi da je izbacio Barcelonu
  • M94
    2.9k
    jel to i na Zoni ima ljubitelja tovarskog laptop trenera? Hapoel i Sabah kvalitetom tu negdje, nebi da je izbacio BarcelonuCastAway1986

ako ćeš raspravljat raspravljaj, nemoj trolat da bi ispao pametan.
  • vjeko1701
    29.3k
    4. Hajduk se karakteristično za sebe, raspao na proljeće i prestao dahtati Kovi za vratom.emilperska

Ako ćemo realno, u prvoj polovici sezone Hajduk je osvojio 4-5 bodova više nego u drugoj. Ako se uzme u obzir da zadnji krug prvenstva nisu igrali za ništa i da zadnjih 7 kola imaju svega 2 pobjede, oni su više manje bili konstantni kroz cijelu sezonu. Dinamo je taj koji je jednostavno otišao naprijed.
  • Tomo
    19
    Kontinuitet je super i podržavam ga ali samo kada ga dajes nekome tko ga zaslužuje. Moze se desiti da netko radi odlično ali rezultat ga ne mazi, u tom slučaju kontinuitet svakako. Međutim kod Kove ja to ne vidim, nit vidim da uočava pogreške nit ih pokušava ispraviti (da se razumijemo to je moje mišljenje).

E sad ostanak Kove prošle sezone i osvajanje prvenstva... Je li to zbilja bio genijalan pozet što svi uzimaju zdravo za gotovo? Ja sam recimo mišljenja da bi osvojili prvenstveno da smo i promijenili trenera, usto imali i puno veće šanse ući u LP.
  • emilperska
    18.3k
    Ako ćemo realno, u prvoj polovici sezone Hajduk je osvojio 4-5 bodova više nego u drugoj. Ako se uzme u obzir da zadnji krug prvenstva nisu igrali za ništa i da zadnjih 7 kola imaju svega 2 pobjede, oni su više manje bili konstantni kroz cijelu sezonu. Dinamo je taj koji je jednostavno otišao naprijed.vjeko1701

Statistički si u pravu, ali ne gledaš suštinu po meni..

Prva 2 kola proljetnog nastavka prvenstva mi smo upisali 6 bodova, oni 1 ili 0 (ne sjećam se, mislim da je i 0). To je dosta olabavilo pritisak na samog Kovu i momčad. Poslije smo održavali tih 6 bodova i povećavali ih, ali to je bilo prvo pravo odvajanje u sezoni i otvorilo nam je niz mogućnosti.
  • CastAway1986
    6.5k
    pazljivije citaj ,Thun i Viking Valdas nebi nikad prošao
  • vjeko1701
    29.3k
    Dal al to nije raspad isto kao što naša dva poraza u nizu u prvom djelu sezone nisu bila raspad. Bili smo mi i na -4 pa došli na +1 pa onda pobjegli na +6.

Mislim, sigurno je bilo lakše psihološki na plusu, samo se ne slažem da njihovim rapadom jer su skroz do 31. kola više-manje održavali taj neki prosjek bodova.

Zato sam napisao da nije raspad nego smo mi jednostavno otišli naprijed i to baš divljački. 23 kola bez poraza i sa samo 3 remija. 2x Rijeka i zadnje kolo protiv Lokomotive.
  • BiP1MD
    6
    Kada se napiše da se Kovačević nije u godinu i tri mjeseca potrudio naučit baratat osnovnim engleskim onda to nije nikakvo fanatično bapsko pretjerivanje niti bijedničko huškanje izmišljotina nego činjenica.

To što je ta činjenica okrutna, bolna i ružna za njega osobno i za navijače Dinama i što možda nije red da se to piše po forumu jer vrijeđa njega i navijače Dinama je drugi par rukava.

A ni pljeskanje i animiranje "ajmo, ajmo", "ajde, ajde" svaki put kad ga kamera prikaže nije neka atrakcija.
    Znam da je svima puna kapa kritiziranja trenera i nije više otkrivanje tople vode ali jednostavno ne mogu u glavi stvorit sliku gdje vidim Kovačevića kako stoji pred velikim ekranom i Dominguezu, Vinlofu, McKenni i Kravtsovu objašnjava kretanja i taktičke pojedinosti, ukaziva na greške, prednosti, detalje...
    Čovjeku stvarno želim sve najbolje ali se slažem da momčad treba voditi trener kojem je prirodno igranje u europi i koji ima jasnu viziju koja se ne svodi na "treba nam više vremena", "nismo bili pravi", "moramo biti bolji"...

Liga Prvaka mora biti realnost. Najgore je kad moraš slušati ljude koji govore da je Dinamu bolje igrati Europa Ligu da se ne bi sramotili.
    Dinamu treba lova koju će investirati u momčad. Nije rješenje tjerat Mudražiju ili Topića da više trče.
    Nema velike razlike između 2:0 poraza od Midtyllanda ili 3:0 poraza od Borussije Dortmund ali je velika razlika imati ili ne imati još 25 milijuna eura na raspolaganju.

Ako Azerbejdžan može imati klub u LP-u a Norvežani čak 2 kluba u LP, onda Dinamu treba biti realan cilj igrati konstantno a ne ispadati od ekipa koje na papiru vrijede upola manje.
    Kad se gubi od ekipa koje vrijede upola manje od Dinama a i nisu po igri na nekoj zavidnoj razini, poput Vikinga ili Thuna, onda su ili potpuno promašene vrijednosti igrača ili ne štima ono što je svima jasno.
    Ajmo biti realni u vezi Thuna do crvenog kartona. To se kao zaboravlja i ne spominje jer smo prošli pa ispada da je ovo mini kriza koja traje 10-ak dana što nije istina.

Ne treba naravno pretjerivati kao da je smak svijeta i da se klub sramoti porazima od drugoligaša ili Maltežana ali kritike su opravdane.
    Dinamo ne igra dobro.
    Kad je bio isključivo fokusiran na HNL kao u proljetnoj polusezoni onda ne ispada loše, ekipa je napredovala i sl..
    Treba apsolutno odbaciti smanjeni apetit u zamjenu za zadovoljstvo nekakvim očekivanim rezultatima.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.