• Mr Anderson
    21.9k
    Nisam se uvrijedio nego mi ideš na kurac sa svojim dociranjem. Tko si da popuješ drugima? Govoriš nekome da je neuk jer drugačije razmišlja od tebe, a nemaš pojma s kime raspravljaš. Malo smanji svoj ego pa možemo pričati.
    Ja sam prije napisao da sam u gradu glasao za Senfa i njegove pa ne vidim neko poboljšanje još uvijek. Najlakše je biti oporba kod nas.
  • NitkoBitan
    38.6k
    Ako vlast nije dobra, dode nova na mandat. Ako opet ta nova nije dobra, dode neka jos novija. Nakon x ciklusa, nac ce se nesto i krenut prema boljem.mrnatural07

Pa Hrvatska po skoro svim objektivnim ekonomskim kriterijima i ide prema boljem i zato se vlast ne mijenja?

a bome ti i pašu obojani inženjeri koje nam HDZ gura pod krinkom rasta bdpamrnatural07

Druga opcija bi ih dovela jos i vise.
  • Mr Anderson
    21.9k
    Druga opcija bi ih dovela jos i vise.NitkoBitan

Druga opcija se još nije makla dalje od ustaša i partizana. Za 20 godina možda uđu u 21. stoljeće.
  • mrnatural07
    61
    Malo smanji svoj ego pa možemo pričati.
    Ja sam prije napisao da sam u gradu glasao za Senfa i njegove pa ne vidim neko poboljšanje još uvijek. Najlakše je biti oporba kod nas.
    Mr Anderson

Pa ja smatram da se ide na bolje. Pola zagreba je u konstrukciji. Gradit ce se stadioni, infrastruktura se oporavlja. Naravno da ima problema, i naravno da nisam ni ja zadovoljan s nekim stvarima, al toliko je problema ostalog iz proslog razdoblja da ce trebati vremena. Stovise, radi neke stvari koje nisu za dobiti politicke poene (poput ovakve rekonstrukcije grada i prometnih kolapseva) a koje su dugorocno nuzne - jesu li ti projekti izvedeni na top razini? nisu. ali bolje nego nikako

Ja sam 60% zadovoljan s njim otprilike
  • Nolifer
    15.7k
    I opet pol tih projekata nebi bilo, da nije bilo omraženog HDZa.

Nisu sve sami stvorili niti napravili, a niti zatvorili.

Nisu to sigurno moje vrijednosti i svjetonazor, em kaj su zabranitelji još da im predaš državu, to bi bio cirkus maksimus.
  • mrnatural07
    61
    Pa Hrvatska po skoro svim objektivnim ekonomskim kriterijima i ide prema boljem i zato se vlast ne mijenja?NitkoBitan

Ne bih se slozio. Ekonomske kriterije treba sagledati u okviru konteksta. U ovih zadnjih 10 godina od kad su se slili europski novci, mi nit smo stvorili nekakvu industriju nit smo napravili bolji temelj za buducnost. Samo smo se jos vise usmjerili u turizam. Nas ekonomski rast u zadnjih 10 god se temelji na europskim fondovima. Uz to, jedan od razloga rast bdpa kod nas dolazi iz toga sto nam je turizam vodeca grana bdpa u drzavi i sto je on boomao u ovom razdoblju inflacije kao usluzni sektor, to je vise nekakav makro faktor nego samo rad vlade. Uz turizam, investicije iz eu fondova koje se nisu koristile za izgradnju bolje buducnosti nekih industrija nego za krpanje postojecih infrastruktura i sadasnjost (i uz to pljackali narod), ja ne vidim nekakav veliki pomak. Eto ti jednog covida, neke turisticke krize, i mi smo na nogama - previse smo izlozeni vanjskim utjecajima. Vidim oiportunitetni trosak gdje je hrvatska trebala biti dosta iznad. I rad ove vlade ce bit vidljiv u iducih 5-10 godina kad shvatimo da su napuhane cijene i place u drzavi koje ne prate rast produktivnosti. Nadam se da se varam, ali to ja vidim iz podataka.
  • NitkoBitan
    38.6k
    U ovih zadnjih 10 godina od kad su se slili europski novcimrnatural07

Ne poklanja to nama nitko na lijepe oci nego papreno placamo clanstvo i taj novac uvjetno dobivamo natrag plus manji dio "bonusa" sto je vrlo logicno jer smo prodali dio svojeg suvereniteta odnosno stavili nadnacionalno europsko zakonodavstvo iznad nacionalnog.

je vise nekakav makro faktor nego samo rad vlademrnatural07

Slazem se, ali dok nasa ekonomija puse u isti rog sa globalnim ekonomskim trendovima to i nije tako lose imajuci u vidu da ovi koji zele doc na vlast su prije nekih 10 do 15 godina isli kontra trendova pa smo imali jedan od najgorih oporavaka u svijetu od globalne financijske krize 2008. godine, a druzba koja bi potencijalno dosla na vlast u paketu s njima jos manje razumije ekonomiju.

In medias res, koje si struke da tako samouvjereno stancas komentare vezane za ekonomiju?
  • mrnatural07
    61

Softver inzenjerske, valjda od tuda dolazi zanimanje za podacima. Zato se i ogradujem da mozda krivo interpretiram ekonomske podatke jer ne znam preduboko o toj temi. Ali sto vise citam, shvacam da znam dublje od nasih vladajucih...

Ps. ne pisem samouvjereno o ekonomiji, pisem samouvjereno samo o dinamu
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube