• DiddyGuela
    6.8k

Osnovni problem HNL scene trenera je taj da su treneri zapravo ti koji nemaju previse utjecaja na slaganje momcadi. Najcesce su to neke kombinacije predsjednika, SDa koji sloze treneru nekakav roster pa se ti majstore snađi. A u takvom odnosu snaga davno smo dosli do toga da se generacija manje-vise istih trenera vrti u krug i reciklira do iznemoglosti. Dok god je tako i dok god se priuceni SDovi i šerif predsjednici igraju Football Managera cisto sumnjam da cemo u HNLu u nekom narednom periodu gledati ozbiljnije trenere... jer zasto bi netko sa ozbiljnom reputacijom dosao u klub gdje ce mu netko drugi sastavljati kadar dok ce na drugu stranu upravo on (trener) prvi platiti svojom glavom. (najsvjeziji Gregurina).

Dinamo tu mora naci nekakvu zlatnu sredinu između limita,lose reputacije HNLa i vlastitih ambicija. Jasno mi je da ne mozemo dovesti Contea... ali sa druge strane nije ni trener kojem je prije Dinama najveci uspjeh bio voditi Slaven Belupo najveca sreca.
  • Crni86
    24.1k
    slazem se sa tekstom i dijelio sam sam to misljenje kako mu je ove sezone kljucna EL i da cemo na zimu znat je li on taj ili nije.

Ali nakon jucer sam misljenje malo promijenio. Ova kriza jako podsjeca na onu od tocno prije godinu dana, gdje smo djelovali kao razbijena vojska, gdje se na terenu vidla nervoza igraca i okej tad smo to pripisali da je to nova ekipa, novi trener koji tek uci kako uhvatit konce te svlacionice. Na kraju tu je bio i Zvone i receno je da ce on u pocetku u takvim sitiacijama Kovi cuvat leda i zagrmit ako treba (to se i desilo pa neki iggraci su zbog karaktera i svega na kraju i trasferirani).

Danas, skoro godinu dana kasnije imamo ekipu koja je zajedno vec godinu dana, koja se vidla u tom crnilu ali i u mnogim dobrim pa cak i predivnim trenutcima (dupla kruna, neporazen u hnlu ohoho utakmica), imamo i trenera koji je vec tu godinu dana i cijela svlacionica ga je trebala upoznati, shvatiti njegove vrijednosti i gledati ga kao njihovog leadera.

Slazem se da krize dolaze, pa eto prvi sam ocekivao da protiv Istre nece bit lako jer jbga ispo si od Vikinga i sigurno to isprazni momcad. Ali opet ocekujes da na to misli i strucni stozer koji zivi s tim deckima vec godinu dana pa da ce potiskat prave gumbe kod njih i napunit ih energijom… Trener je tu da izvuce iz tih govana momcad sa svojim potezima, a nas trener je jucer uspio momcad unijet u jos veca govna i u jos vecu krizu svojik potezima. Protiv Gorice doma, koja je po meni duplo slabija nego prosle sezone.

Da krize rezultata se dogadaju. Pa koliko vidis neku ekipu jednostavno nece. Opucaju 10 zicera i ne ude ni jedna, protivnik dode i lopta mu se useta u gol. Kriza rezultata je najnormalnija. Kriza igre gdje ti imas identican kostur momcadi vec godinu dana, gdje igras protiv Istre i Gorice se ne mogu dogoditi treneru Dinama. Meni je ovo stanje u svlacionici stepenica koju smo prosli prosle sezone (kao i slabiji nastup u EL) i sad ako to ponovno ponovimo i uz to jos ti kao trener u toj situaciji jako lose djelujes, za mene pokazujes da ti nakon godinu dana jednostavno nisi taj.
  • vjeko1701
    29.3k
    Trebao ti je netko tko zna postaviti neke temelje iz friško složene momčadi, dodatni bonus ako nema adaptaciju na ovu ligu. Kova je radio u slabijim klubovima ali je kroz svoju karijeru baš to radio, slagao je nove priče, ekipe koje su se dizale po ligama kroz atraktivan nogomet, koje su slagane ispočetka.

Meni on za trenutak u kojem smo bili gdje se smjenila praktički legendarna generacija i slagala skroz nova, posebno nakon gubitka naslova ima smisla. Da je baš ispao katastrofalan, nije koštao puno. Na kraju je složio novu ekiou i ispunio sve zacrtane ciljeve u toj prvoj sezoni. Ako mu je to vrhunac onog kaj može, ići će netko drugi i to je sva mudrost.
  • Frka Strka
    50
    Par crtica...
    - Famozno bukanje na kraju tekme, barem ljudi oko mene išlo je Kolariću ili ja krivo doživljavam svijet. Ne znam za komplet tribinu, al eto bar tih 10 sa 10 oko mene.
    - Kovačeviću su sto puta spočitane zamjene pozicija za poziciju. Boban istaknuo da možemo i 4231 pa sam se počeo 'smješkat' kad sam nakon 10 minuta skužio gdje Galešić igra. Tih zadnjih petnaestak minuta je bilo baš loše. Niti je Ivanušec širio, niti Oršić. Uvukli su se prema sredini i bek je bio sam (moj dojam, nisam školovan). Probalo se i nadam se da više neće.
    - Ne vjerujem da će bit promjene trenera, ali situacije kao kad Valinčić i Lisica ganjaju istu loptu se moraju promijeniti.
    - Dugo nisam čekao kup kao ovu srijedu i nadam se 'eksperimentalnim' (Nsoki, Almena) opcijama na krilu pa da vidimo što mogu i mimo treninga.

Inače sam pesimist, ali baš vjerujem da će sve bit ok. Svi su još grogi od Vikinga. Skurila se lova, prestiž, perspektiva i sad to mora sjest u glavi.
  • Makedonion
    357
    Dinamo tu mora naci nekakvu zlatnu sredinu između limita,lose reputacije HNLa i vlastitih ambicija.

Za Dinamo je najbolje da dovede spanjolskog trenera posto se ionako furamo na La Masiu, zelimo razviti 433 sustav, i punimo si roster sa spanjolcima. Spanjolci nam ionako vode skolu, zasto ne i seniore.
  • NORTE
    27k
    DOBAR DAN!

6.9.1967.

59 godina od osvajanja najvećeg trofeja u povijesti kluba.
    Kako je bio sjajan.

images?q=tbn:ANd9GcQEWQcAzrMKRlnXaY4Jihl8UkMOAYEl-OFeZ_nljDn3vTkqqkVVCehkcys_&s=10
    ndZKpWX.png
    ndZ2OSp.jpg
    e49e55d7-f83c-4713-93fc-ac8cee3bcb23.jpg
    dinamo_kup_velesajamskih_gradova_1967.jpg
    Klubovi koje smo izbacili:
    dinamo-zagred-dunfermline-athletic-fc_360_dee2fb2bc0dc7bda70273ac4e90ab851.jpg
  • DiddyGuela
    6.8k

Da, sve oke. Slazem se. Kova je svoje u HNLu odradio i vise nego dobro. Tocno ono sto se od njega trazilo. Međutim cini se da je dupla kruna prosle sezone bio njegov plafon u Dinamu. Prije svega mislim na taj famozni iskorak u igri koji smo svi ocekivali nakon jos jednih priprema. Mislim da iz nekog razloga nije usadio nekakav identitet u ovu momcad, ne igramo nista vise od onoga sto se od nas po defaultu u HNLu ocekuje. Ne vidi se nekakav jasan identitet momcadi, stvari koje smo radili dobro radimo i dalje dobro dok stvari koje su bile lose i dalje ostaju lose. Vecina igraca kao i momcad stagnira u svojoj izvedbi. Postajemo bezlicni i predvidivi pa nam tako jedan Carevic dođe na Maksimir i kaze "pa namjerno smo ih pustali preko krila jer su tamo bezopasni". To je problem.

Pitanje je sto nakon Kovacevica? Idemo li i dalje u taj neki HNL bazen trenera naustrb "poznaje ligu" ili smo spremni kao klub na trenerski iskorak pa riskirati sa trenerom nekakve ozbiljne reputacije koji ce sutra doci u klub i reci Bobanu i Capellasu "gle ja ne vidim tog Lisicu,Hoxhu,Zajca... u ovoj postavi. Trebam nesto drugo".
  • vjeko1701
    29.3k
    Al sam si napisao da krize dođu, mi apslutno svake sezone pod svakim trenerom imamo neki mjesec u kojem padne ekipa, padne igra a rezultati te krize su ovisni o protivnicima s kojima igramo.

Ova ekipa u HNL-u već 10 mjeseci ima kontinuitet jako dobre igre i rezultata, meni ovo, posebno u kontekstu neuspjeha u kvalifikacijama nije čudno. Ako to prođemo s remijem i neuvjerljivim pobjedama, to će biti čisto ok. Ponavljam, meni ovo u HNL-u nije problem jer će uvijek toga biti.

Evo par primjera tih kola sa padom igre i rezultata

Snimka-zaslona-2026-09-06-102428.png

Snimka-zaslona-2026-09-06-102223.png

Snimka-zaslona-2026-09-06-102333.png

Toga će uvijek biti i to mi nije diskvalificirajuće. Europa je.

Ako ovo na kraju ispadne apsolutni plafon Kovačevića, saznat ćemo kaj dalje. Ja bi osobno nakon njega išao po neki veće ime i facu. Definitivno van HNL-a jer ne tražiš brzu adaptaciju i imaš postavljene temelje uspješne momčadi u domaćem prvenstvu. Onda možeš dati malo više vremena i prostora nekome.
  • Crni86
    24.1k
    meni nije diskvalifikacija sam kriza koja ce doc, vec njegovo dijelovanje u toj krizi.

Ne moze tebi momcad izgledat kao raspali orkestar na rubu obracuna u svakoj krizi. Znaci da nesto krivo radis ili te igraci ne dozivljavaju.
  • vjeko1701
    29.3k
    Momčad će uvijek loše izgledati kad dođe kriza, zato je i kriza. Pitanje je kolko će trajati i kolko će koštati.
  • Crni86
    24.1k
    o treneru ovisi koliko lose i koliko dugo. To je upravljanje kriznim situacijama. Tim situacijama se upravljat da, ne mozes ih sprijecit, ali mozes skratit i smanjit njihov impact.

Kod nas je bas obrnuto. Svi smo svjesni da je trener svojim jucerasnjim potezima bacio svoju momcad dodatno u krizu. Protiv momcadi iz doljnjeg doma hnla.
  • vjeko1701
    29.3k
    I već iduće kolo može to okrenuti. Onda će to biti kriza dva kola sa 4 boda.

Da se razumijemo, jučer ona panika cijele ekipe i onaj mišung na terenu je bio apsolutno užasan. Dopustili smo da se na terenu stvori toliki kaos da je i limitirana ekipa kao Gorica imala svoju šansu uzeti nešto. Ak to ostane na tih 20 minuta, nikom ništa. To ćemo vidjeti u naredna dva kola.
  • Makedonion
    357
    upravo to. Gorica je trebala biti utakmica za iskaljivanje nakon frustracija protiv Vikinga i Istre. A mi sretni kaj smo zivi ostali.

Iduci tjedan gostovanje u Osijeku, lege nikad nisu dobro nastrojene prema nama. Biti ce vatrena utakmica za cupat se van iz krize, pogotovo prije Europe.
  • Crni86
    24.1k
    vidim da se ne slazemo. Razumijem sta zelis rec, ali ja sam i dalje misljenja da bi neki drugi trener ovu krizu vec ugasio nakon Istre.

Ili barem minimalno, ne bi svoju ekipu uvukao u dodatnu krizu svojim potezima zadnjih 20tak minuta.
  • vjeko1701
    29.3k
    Iskreno, da je u pitanju bila samo Istra onda se ne bi moglo ni nazvati krizom, samo jedna lošija utakmica jedva 2 dana nakon emotivnog pražnjenja.

Tek nakon jučer mi je kriza a kolko će trajati trebamo vidjeti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.