• Paggini
    98.2k
    Nisu navijaci Dinama samo tih 5-7 soma koji su stalni, ili mislite da jesu?Osim njih tu ima 10-15 soma ljudi koji se rotiraju i dolaze godisnje 5,6 ili 10 puta...i tu ce trebati puno kemijanja da se koji put upadne na one "atraktivnije" tekme.Neron53

Pa dobro, bit će tu gusto i svakako će Kranjča ograničiti te neke monumentalne utakmice, atmosferu i navijanje koje bi imali na rasprodanom stadionu od 30+k ljudi, ali baš da ćemo izgubiti generaciju cijelu jer igramo na Kranjči je pretjerivanje.

Propustit će ekipa dvije, tri utakmice godišnje kad ne uspiju uzet kartu na vrijeme i bit će ljutnje i cmoljenja, ali baš da se gube cijele generacije je pretjerivanje jer vjerujem da će za 90% utakmica biti ulaznica bez ikakvih problema.
  • Ludovic IX
    12.7k
    ja sam jedan od onih koij neće uspjati uzet godišnju jer nisma uzimao a sad kad bi ihtio, neću moći ali ću probati odraditi svoji 13-16 domaćih utakmica.. ali iako ću bit razočaran ako ne uspiem uzeti ulaznicu ( sumnjam u to ali ajde), bit ću sretan da je stadion dupkom pun
  • crophantom
    7.4k
    pa mozda se prebace s povremeno na derbi na povremeno na Goricu, samo to kazem.

Jer sam gotovo siguran da ce se van početnog hajpa od 4-5 tekmi, za Belupo, Goricu, Rudeš, Istru, Varaždin, Osijek, Loksu naci karata za ljude koji žele doci.

A takvih utakmica je puno puno vise u sezoni, samim time ce i lakše netko od njih od povremenog postati malo stalniji i stvoriti naviku, to je bila moja poanta.

A mozda sam i skroz u krivu, pokazati ce vrijeme.
  • deda
    48k
    Zasigurno će to bit izazov i za klub i navijače. Iako onaj koji dolazi 3 put godišnje nisam siguran da je uoće naviknut dolasku na tekme pa se neće ni odviknuti. A jednom kad budeš imao veći kapacitet lako će se ljudi i brzo naviknuti na bolje.
  • Neron53
    2.7k

Tesko je izracunati (iako bi Dinamo trebao imati tocne statisticke podatke ) koliko ekipe dolazi na vecinu tekmi, koliko na recimo 50 posto a koliko na nekoliko tekmi godisnje . Zdrava logika govori da ako imamo nekih 5 soma stalnih sa recimo 80 + posto tekmi, imamo i bar 20ak soma ljudi koji se cesce ili manje cesto rotiraju. I to su navijaci Dinama, i to su (barem dobar dio) i clanovi, potrosaci........ i dobar dio njih nece uz sav trud uspjeti vise od jednom ili 2 puta godisnje iskemijati kartu
  • ZG plavi 01
    590
    ja mislim da malo pretjerujete. Sigurno ce Kranjca biti rasprodana svaku utakmicu ajmo rec do kraja ove sezone, ali nece to biti situacija da ce karte buknuti za 10 minuta i da dobar dio nas nece moci uzeti. Mislim da ce komotno svatko ko je clan imati dovoljno vremena da uzme kartu.
  • Dzoni
    8k
    Koju cijelu izgubljenu generaciju radi modernog stadiona od pazi 11k mjesta, o čemu vi pričate. Kao da je do sad bilo 50k prosjek gledanosti na stadionu
  • Paggini
    98.2k
    i dobar dio njih nece uz sav trud uspjeti vise od jednom ili 2 puta godisnje iskemijati kartuNeron53

Pa ok, ako gledamo sezonu 2027/2028, kad će se balon uzbuđenja oko Kranjče već lagano ispuhivati, ja stvarno ne mislim da će biti ikakav problem nabavljati karte za Osijek, Belupo, Goricu, Rudeš, Varaždin i tako dalje. Tu ne mislim da će se rasprodati u jednom danu, nego i ako nas bude 11500 na stadionu, što je rasprodan stadion, karata će biti vjerojatno do dana utakmice, dana prije utakmice. U tom slučaju to nije problem toliko kluba ili stadiona, koliko je problem navijača što su eto čekali zadnji dan.

Za Rijeku recimo će biti gusto, možda pukne ranije, a Hajduk će se vjerojatno rasprodati u jednom danu. Znači ono što pričamo su dvije (ili ako uzmemo Rijeku, četiri tekme) u sezoni gdje će prodaja karata biti gusta jako i gdje će možda doći do toga da netko ne bude najbrži prst i netko izvisi, ne računajući Europu. Tako da ove priče da će normalan navijač moći ići samo dvaput godišnje su pretjerane stvarno.

Ja jednostavno ne vidim nikakve šanse da će se karte za Goricu u veljači 2028. rasprodati toliko brzo da nitko neće moći nabaviti, odnosno da će ekipa izvisiti. S tim da će karte biti još i skuplje nego su sada (vjerojatno), pa samim time ćeš imati još manje tih prosječnih koji će htjeti ići gledati redovito Dinamo.
  • javolimtebejako
    6.1k
    ako u 11 krece prodaja a ti cekas spreman za kompom, bez beda imas ulaznicu. to je za sve tekme osim derbija s tovarima i europe, gdje ce naravno bit veca borba.
  • crophantom
    7.4k
    pa da, to i govorim. :grin:
  • fakin
    6k
    Kad dode iduca jesen i zahladi i krene vjetar i kisa pa kad vidi pomodna ekipa da im je jednako hladno kao na Maksimiru brzo ce splasnuti euforija
  • Thor
    3.9k
    nece biti jednako hladno, bit ce manje hladno jer je manji stadion :rofl: :joke: a i ElNino ide :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.