• Orc123
    17k
    dolazi zdrav, to je najbitnije. Neke igrace ne bi mogli uopce ni dovesti da se nije pojavio problem jer bi odavno nama bili nedostupni, npr. Dani.

Malo pozitive ne bi skodilo, isto tako i vjere. Nisam ni ja bas bio za Ivanuseca pa sad kad ipak malo siru sliku pogledam mislim da ce biti odlicno pojacanje.
  • BPAM
    343

Haha, sorry nisam uopce skuzio. My bad.
    Bio je dugo ozlijedjen nakon onog starta na glezanj, al to je opcenito nezgodna ozljeda.
  • Mulec86
    533
    Jedini minus je nepotpuni roster za Viking , sve ostalo je ovaj rok napravljeno s vizijom i dobro. Ne vidim neka prevelika ulaganja u škart,a potencijal koji se može ostvarit je stvarno velik.

Nsoki,Dani R.,Almena,Stojaković -potencijal
    Oršić,Kravtsov,Brumado*,Ivanušec Kotarski-iskustvo,kvaliteta
    Prevljak,Radeljić-iskusna rotacija

S nekim će se promašit s nekim pogodit kao i uvijek
    Ništa od ovog nije neki prečudan potez i srljanje grlom u jagode,a prostora za uspjeh ima.
  • Plavi Zapad
    32

Nisam spomenuo krive...
    Ali meni su pravi dinamovci decki koji su igrali u nasem omladinskom pogonu i/ili navijaju za klub otkad znaju za sebe.
    Mozda nekome nema razlike izmedju Kacavende, Orsica, Valincica, Mudrazije, Stojkovica i npr Almene. Meni ima.

Zelim sto vise domacih igraca, dinamovca poput Bobana za predsjednika kluba a ne nekog Litvanca.

Molim te nemoj samo shvatiti da imam nesto protiv kvalitetnih stranaca ali draze mi je vidjeti hrvatske igrace, a pogotovo nekoga iz svog grada ili kvarta.

Boban stvara identitet kluba koji je meni blizak i uzivam u tome
  • fakin
    6k
    Sa zadnjom rečenicom se apsolutno slazem, koliko god su se paggini i slicni zadnjih mjeseci smijali mojim izjavama da je bitno koliko neki igrac voli Dinamo i koliko mu znaci, to je jako bitna stvar.
    Naravno da neces nekog debila koji je za županijsku ligu dovesti u Dinamo, ali što više nasih dečkiju poput Orše, Ivanušeca, Mudroga, Kotarskog, Gode to ce mi biti draža ekipa i to je bitan segment kluba, identitet i emocionalna povezanost
  • Orc123
    17k
    ja i dalje navijam za klub, a ne za igrace.
    Igraci i Uprave odlaze, klub ostaje zauvijek.
    Problem je kad neki igrac postane veci od kluba, a takvih primjera nazalost ima.
    Isto tako rijetko koji ostane iz ljubavi u svojem klubu cijelu karijeru, a mnogi i inzistiraju na odlasku a veliki su Dinamovci. To je surova realnost. Ne igraju iz ljubavi vec su placeni za to.

Suma sumarum boli me briga tko ce igrati ako daje sve od sebe za klub kojeg volim. Normalno da je lijepo kad je netko dijete kluba ali da je presudno, nije.
  • Plavi Zapad
    32
    Naravno da nitko od nas ne bi prestao navijati za Dinamo da igra 8 stranaca u prvoj.
    Drugo, kod nas ne moze igrac postati veci od kluba, nebrojeno puta dokazano. Nismo mi...kuzis vec.

Ali da me briga tko ce igrati (iako daje sve od sebe) apsolutno je. S obzirom da kvalitetnog stranca rijetko mozemo platiti, uvijek biram domaceg (barem naseg govornog područja). Lakse se prilagodi sigurno.

Evo npr Kacavenda. Nama je koristan i solidan, a da igra vani u klubu naseg ranga imam dojam da ne bi igrao nista.

Ma ustvari serem ja tu svasta ali draze mi je dovođenje Kotarskog ili Ivanuseca nego Spanjolca s onom profilnom. Iako nemam nista protiv dobrih stranaca ako su upgrade u odnosu na ono sto imamo sto ovdje i je slucaj.
  • Diavollo094
    312
    Više podrške manje cviljenja teren je mjerilo a ne tko je domaći a tko vanjski
  • Ludovic IX
    12.7k
    Ako imamo 3 HG igraca, onda vise njje 23 dozvoljena, vec 24.
  • ElDorado
    14k
    Glavna razlika ovog i onog roka je kaj si prosle godine imao cca 20 milja za potrosit a ove si imal max 5 ak i tolko. Vrlo jednostavno. Napravilo se super u granicama mogućega.
  • badjibadara
    10.6k
    Dinamo je u zadnjim danima prijaznog roka odlučio pojačati momčad – u Maksimir stižu, ili su već stigli, vratar Dominik Kotarski, veznjak Luka Ivanušec i krilo Iker Almena. Jasno je da je riječ o tri velika pojačanja koja bi, nakon što dosegnu potrebnu formu, trebala zauzeti mjesta u prvih 11 Kovačevićeve momčadi. To, naravno, znači da će netko od dosadašnjih prvotimaca morati ispasti iz sastava.

Iako svaki trener voli kada ima puno dobrih igrača, Kovačevića od prevelikog bi izbora mogla zaboljeti i glava, jer trenutačno u prvoj momčadi ima čak 27 nogometaša. Ima četvoricu vratara (Kotarski, Nevistić, Filipović, Zagorac), po četvoricu stopera (McKenna, Dominguez, Galešić, Radeljić) i bekova (Valinčić, Vinlöf, Goda, Tabinas), sedmoricu veznih (Mišić, Zajc, Stojković, Ivanušec, Kačavenda, Kravcov, Mudražija), šest krilnih igrača (Lisica, Oršić, Hoxha, Topić, Rodriguez, Nsoki, Almena) i dvojicu napadača (Beljo i Prevljak). A na zimu će se prvoj momčadi priključiti i dva ozlijeđena napadača, Stojaković i Brumado.

Koliko god Dinamo imao težak ritam na dvije fronte, domaćoj i europskoj, taj broj igrača ipak je prevelik, čega su u klubu svjesni, pa će se do kraja prijelaznog roka pokušati riješiti nekih članova Kovačevićeve momčadi. Gledamo li po pozicijama, najveća gužva vlada među krilima, pa bi prvi na transfer-listi trebali biti Hoxha i Topić, koji su blizu odlaska bili ljetos, kada su se tražili klubovi koji bi zadovoljili i klub i igrače. Hoxhi je jasno da će dugoročno biti iza Oršića, a konkurenciju će mu činiti i pristigli igrač PSG-a Nsoki, koji bi na idućim utakmicama trebao debitirati za Dinamo. Nadalje, lijevo krilo mogu pokriti i Almena, pa čak i Ivanušec, koji doduše u Dinamo stiže kao osmica, odnosno vezni igrač. Uostalom, na toj je poziciji prvo i igrao u Dinamu, ali onda se pomaknuo na lijevo krilo prepustivši svoje mjesto Baturini.

U idućim danima Dinamo će se sigurno pokušati riješiti i Ivana Nevistića, koji će opet postati rezerva, ovaj put novopridošlom reprezentativnom golmanu Dominiku Kotarskom.

No time Dinamo neće puno zaraditi, za njega može dobiti između pola milijuna i milijun eura, a to je realna cijena i za Frana Topića. Arber Hoxha mogao bi plavima donijeti više novca, no njegov je minus što nije državljanin Europske unije, pa ga je stoga teže i prodati. Ipak, prodaja pojedinih igrača nameće se kao realnost – kako zbog 15 milijuna eura koje još treba namaknuti za zatvaranje godišnjeg budžeta, tako i zbog činjenice da Kovačeviću u svlačionici ne treba 27 ili 28 igrača.

A kad smo kod Kovačevića, dolascima Kotarskog, Ivanušeca i Almene čelništvo kluba pokazalo je jasnu ambiciju, a to je prolazak u nokaut fazu Europske lige. Predsjednik kluba Zvonimir Boban na prekjučerašnjem druženju s novinarima poslao je i nekoliko poruka svom treneru, jasno naznačivši da očekuje europski iskorak u odnosu na prošlu sezonu, kada su plavi neke europske utakmice odigrali ispod razine, odnosno imali crne rupe tijekom utakmica.

Europska liga ove sezone neće biti tek utješna nagrada nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, već na nju Boban gleda kao na natjecanje koje bi u aktualnim okolnostima trebalo predstavljati Dinamov europski standard, a pritom posebno ističe važnost igre. Boban želi jasnu strukturu i momčad koja više neće nestajati iz utakmice na deset, petnaest ili dvadeset minuta. Predsjednik Dinama je tijekom razgovora s novinarima nekoliko puta ponovio da želi da momčad ima veći kontinuitet, odnosno veću mentalnu prisutnost i preciznost. Također, poručio je da potpuno stoji iza Kovačevića, ali da i od njega očekuje iskorak u odnosu na prošlu sezonu. Jako je zadovoljan igrom u visokom presingu, no smatra da se moraju popraviti reakcije u srednjem, a posebno niskom bloku, u kojem dinamovci prečesto gube osjećaj za opasnost, nisu dovoljno blizu suparniku, reakcije kasne, linije se razvlače i onda plavi dopuštaju situacije koje ozbiljne europske momčadi kažnjavaju. Uglavnom, pred Kovačevićem je jasan cilj – stvoriti momčad koja će biti konkurentnija na europskoj sceni.

https://www.vecernji.hr/sport/dinamo-se-rijesava-brojnih-igraca-otkivamo-koja-poznata-imena-napustaju-maksimir-1991453
  • mrnatural07
    48
    Ovo guranje lisice a prodaja topica mi je zagonetka. Zasto? Cemu? Lisica je jedno od najlimitiranijih krila koje sam gledao u dinamu, topic mi je tehnički klasu iznad njega. Jedino sto lisica ima u odnosu na topica su fizikalije, ali mu te fizikalije ne rade nikakvu razliku na europskoj sceni...
  • Ivanmtk
    2k
    Hoxhi je jasno da će dugoročno biti iza Oršićbadjibadara

Ne znam meni je Hoxha trenutno bolji igrač od Oršića iako razumijem da je vrijeme za njegov transfer možda već i prošlo. Zvučati ću neskromno, jer sam baš zadovoljan završetkom prijelaznog roka i imamo širok roster, ali opet mi to lijevo krilo nekako najtanje. Očikivao sam da Oršić dolazi kao back up krilo koje će igrati pola sata u Europi i imati veću HNL minutažu kad odmaramo. Uz sav respekt nije mi on(dovoljno) kvalitetna prva opcija trenutno. Iskreno se nadam da će nas Nsoki sve iznenadit.
  • Masto
    2.2k
    mislim da ce se lisicu ostavit jer je drugacije krilo od ostalih topica danija i almene a i ivanuseca ako bude pokrivo desno krilo
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.