• antecacic
    483
    Sva neurednost, neuigranost i oslanjanje na imaginaciju našeg trenera se vidjela kod drugog Vikingovog gola.

Nevistić je relativno dobro pozicioniran kao nekakva opcija "trećeg" stopera u slučaju passa, gura loptu u sredinu na Mišića, a oko Mišića nema igrača u bijelom nekih 20 metara. Vinlof otišao visoko, veznih nema nikako, a igrač Vikinga pritiskanjem sredine/Mišića praktički zatvara sve naše opcije. Ok, lopta Nevistića je bila loša, ali reakcija i povratna trka naših igrača je očajna jer im je takav i raspored i jer stoje kilometar od događaja da bi i reagirali.

Dakle, ne da nemamo odgovor na više varijanti, nego nemamo odgovor ni na pritisak Vikinga koji se i očekivao u Norveškoj. Bitno da smo slušali o germanizaciji i postulatima brze igre Slaven Belupa koju on treba implementirati u Maksimiru. Slaven Belupa, jebemti...
  • IceMan
    4.4k
    Nije da ga branim, al jako je teško naći trenera u našim okvirima koji će dominirat HNL-om i moć se prilagodit Europi.

Pretežno je to jednosmjerna ulica samo, ili - ili.

Sama postavka igre za HNL je napadačka, i moramo dominirat.

Presložiti to u Europi je teško, teško je mijenjat postavku igre, DNA momčadi i slično.

Eventualno u prvom mandatu Bjelice, mi gotovo da nismo suvereno igrali i Europu protiv npr Atalante i kući protiv Istre. Uvijek se kašljucalo…

S druge strane kad smo igrali super u Europi (pred 2 godine kad smo imali 11 bodova i ispali) onda pa smo kaskali u prvenstvu jer nismo imali igru.

Tesko je naći balans, trenera i momčad prilagođavat za ovo i ono. Nit imamo trenera za to a nit momčad.
  • telekineza
    135
    Meni je nevjerojatno da većina ljudi ima takva ekstremna mišljenja, ali ajd, forum, anonimnost pa mi postane jasnije sve. Također mi je jasno kada momčad izgubi da se uvijek mora pronaći krivac i onda je uvijek najveći krivac za poraz trener. Pogotovo u našem slučaju, jer em ga ne volimo od početka, em je njega najlakše zamijenit i onda se nadati da će s nekim drugim odjednom biti puno bolje.

Meni je samo nevjerojatno da netko za jučer misli da su oni nas nadigrali i bili bolji. Pa onih prvih pola sata, ili malo više je bila brutalna dominacija i rapsodija sa izrađenih hrpom šansi. Čak i nakon penala se još jedno vrijeme igralo jako dobro i pad se dogodio zadnjih deset minuta prvog poluvremena jer smo se ispuhali i tu je bilo bitno izdržati do poluvremena.

Neki sad tu pišu trebalo je mijenjati na poluvremenu ovog, onog. Ja ne znam da bi ijedan trener ikad miijenjao bilo kojeg igrača nakon takvog odigranog poluvremena u kojem da su ti igrači bili malo manje sebični i malo koncentriraniji si trebao voditi tri razlike.

Na poluvremenu računaš da će se uz onih zadnjih deset minuta prvog poluvremena kada se većinom hodalo vratiti energija i onda opet krećeš agresivno 20-ak minuta i probaš zabiti gol. I što ti napraviš, popiješ dva gola u prvih pet minuta poluvremena glupim greškama. Da je napravio 5 zamjena na poluvremenu opet nebi izbjegao greške koje su se dogodilo i zbog kojih si primio golove. Nakon toga normalno da padaš psihički i baš se vidlo u jednom trenu kao da su im lađe potonule. Nakon toga su se digli i opet počeli nešto igrati i onda Beljo promaši 1v1 i tu je bio kraj jer su i oni prestali vjerovati i krenulo se u neko napucavanje i nepovezanu igru.

E sad, da dođemo do postavke momčadi i zamjena i ne zamjena. Meni je sasvim jasno da je tu ekipa frustrirana igranjem Lisice toliko koliko je igrao, ali ja bi volio da ti ljudi onda daju konkretne argumente s kim bi zamijenio tog očajnog Lisicu i što očekuješ dobiti od tog igrača. Zaziva se tu Topića i ja sad ne znam jel ljudi koji zazivaju njega uopće prate Dinamo i gledaju utakmice ili ne mogu procesuirati informacije koje su im dostupne. Topić je bio ozlijeđen i on sigurno u onakvom tempu ne može izdržati 45 minuta. A i kada je sto posto zdrav i u formi, pitanje je bi li htio njega stavit tako rano jer je dokazano na većem broju utakmica da je zapravo najbolji kada uđe u zadnjih 10-15 minuta. Jedino što si još mogao je ubaciti Oršića na desno krilo na poluvremenu, ali tek bi onda krenula orgijanja zbog toga poteza. Znači, ti si bio osuđen na Lisicu 75+ minuta, a sad jel će mu zamjena ući u 75 ili 80 je isti drek.

Jedina zamjena koja je napravljena ranije je Zajc - Kačavenda i to iz razloga jer za Zajca imaš zamjenu koja je dobra i koja to može odigrati. I to je napravljeno već u 54. minuti, nije da je čekao nešto predugo. I sasvim mi je logično da nećeš raditi tu zamjenu na poluvremenu jer se Zajc može dovoljno rekuperirati za vrijeme pauze da izdrži još 15-20 minuta. Pogotovo jer ti igra Stojković koji isto izlazi iz ozljede i ne znaš hoćeš li morati mijenjati i njega ili će izdržati.

Zatim Galešić. On je meni top igrač i može pokriti više pozicija, ali nikad pa ni tad mi nebi počinjao utakmicu na desnom beku jer on jednostavno nije desni bek. Da, on to može odigrati i može biti solidan, ali isto tako koliko god je dobar je i teretan i nema tu okretnost i brzinu koju ima Valinčić iako ni on nije munja u samom smislu riječi. Ako ti je plan visoko napadati i imati obranu jako visoko, logično je da to nećeš raditi s Galešićem, nego Valinčićem iako bi možda Galešić bio konkretniji prema naprijed i može odraditi bolje paseve nego Valinčić, ali ubili bi ga negativnom tranzicijom jer se nebi stigao vraćati i onda bi popio pljuvačinu i on i trener koji ga je stavio na beka. Galešić treba i vjerujem da i bude naš startni stoper i da slijedi prodaja Domingueza. Malo je drugačiji profil igrača od njega, ali tu računam da nećemo biti lošiji, nego čak i bolji ako do toga dođe.

Isto tako tu sad kreću zazivanja Prevljaka. Ništa on nebi napravio, on je dobra alternacija Belji za zadnjih 15-20 min u hnl-u koliko će već igrati i koliko će Dinamo voditi u tim utakmicama. Očito je da Beljo želi i može igrati sve utakmice i njega uopće ne očekujem u nekim velikim minutama u Europi jer nije ta kvaliteta. Ušao je u prvoj utakmici pa je sramotno promašio onu šansu i ne može tu biti opravdanje da mu je lopta poskočila. A ako ubacuješ njega, moraš vaditi jednog veznog jer Belju naravno nećeš i onda još više gubiš i u posjedu i u povratnoj trci, a ni ovako nisi top u tom pogledu. A on nije igrač koji može igrati npr. polušpicu pa da prebaciš s njim na 4-2-3-1. Da je ušao on to bi još kaotičnije izgledalo. Ja baš mislim da i zbog prve utakmice gdje ga je stavio kao drugog napadača i nije dobio previše od njega je sad odlučio da to ne želi više raditi jer će postat podređen i u posjedu.

U konačnici, ja u ovom dvomeču s Vikingom sam vidio dovoljno da mogu reći da je trener postavio odlično momčad u oba susreta i doveo igrače u situaciju da sa svojom kvalitetom taj dvomeč moraju proći. Druga stvar je što mi se čini je porastao ego malo pojedinim igračima, što pojedini igrači prema naprijed nemaju kvalitetu pa se dogodi da stvoriš igrom hrpu šansi i imaš 20+ udaraca i ti zabiješ samo tri gola, a realno si ih trebao u obje utakmice zabiti 10. Te priče da je za greške koje naprave igrači kriv trener su mi smiješne. Može on ne znam koliko pričat s igračima ako oni često dodaju krivo ili im igrači bježe. To je do kvalitete.

Isto tako, te priče da pod njim nitko ne napreduje su teški šrot. Najbolje mi je kad se krene sa pričama da je on loš trener i da treba otići jer MPV nije prošle godine igrao više pored Gode. Nije igrao jer nije bio ni upola dobar igrač kao ove godine. Znači on je prvi primjer igrača kod kojeg se vidi napredak i zato sada i igra i standardan je prvotimac. On je po meni podigao svoju igru 30-40 %. I očito je bilo dobro to da ga se prošle godine nije forsiralo svaku utakmicu jer mu je trebalo neko vrijeme da sazrije. Isto tako, Dominguez je isto napredovao, makar i dalje radi glupe greške. Stojković isto, koliko god da sad opet neki pričaju da mu prvih 6 mjeseci nije igrao je napredovao masu i postoji razlog zašto tada nije igrao, a sada je vjerojatno naš najbolji i najbitniji igrač. Isto tako, Beljo je po meni u ovih godinu dana napredovao 10-15 %. E sad, možemo se praviti svi mutavi i tvrditi da su oni napredovali unatoč treneru, a ne zbog njega.

Najlakše je sada pričati i tvrditi da je netko trebao igrati više prije pola godine ili godinu dana i gledati igrača kakav je danas, a zaboraviti kakav je taj igrač bio prije.
  • Mali dioničar
    20.5k
    Trener je doveden u lošu poziciju kroz loš prijelazni rok.

Netko životom vjeruje Lisici, netko pritišće da igra Valinčić.

Bakrar umjesto Lisice, Galešić umjesto Valinčića i Livaković na golu i to je momčad od proljeća.

Na proljeće je i Vidović bio dobar u toj konstelaciji snaga.

Ako se htio realizirati neki profit na igračima ne znam zašto se nije prodalo Domingueza da se da injekcija financijama, a ostavilo ovu trojicu.

Dominguezovom prodajom bi se:

1. dokazalo da Dinamo može skautirati igrača izvana i na njemu zaraditi
    2. moglo pola toga reinvestirati u Livakovića
    3. staviti Galešića na tu poziciju

Na terenu je dokazano da se sa Galešićem na stoperu, a ni na beku ništa ne gubi, a dokazano je i da je Bakrar dvije klase iznad Lisice.
  • Droljo
    31.4k
    Trener dinama mora igrače NAUČITI nečemu, mi nebumo imali 11 gotovih mišića. Mora se jebački raditi na ispravljanju individualnih grešaka svakodnevno. Ne znam koliko je kova u tome dobar.
  • Mr Anderson
    21.6k
    Svaka čast na komentaru, osvježenje je pročitati nešto od čovjeka koji kuži i zna o čemu piše za razliku od tisuću generala poslije bitke.
  • Mali dioničar
    20.5k
    Trener dinama mora igrače NAUČITI nečemu, mi nebumo imali 11 gotovih mišića.Droljo

Nemoj se ljutiti, ali Dinamo nije klub za učenje.

Da, svaki Dinamov igrač mora biti gotov igrač. Na nivou za Dinamo, ne za Inter ili Barcelonu - takve se razvija do 22. godine i prodaje.
  • Droljo
    31.4k

Pa eto, kupiš desnu stranu od istre i to su školovani igrači. Moš mislit. (bez hejta prema lisici i valinliću, primjera radi su navedeni)
    Kaj bi se ljutil :lol:
  • Mali dioničar
    20.5k
    Pa eto, kupiš desnu stranu od istre i to su školovani igrači.Droljo

Pa to sam gore napisao. Ali i do selekcije je, i Bakrar je igrao u Istri. Samo Lisica je 50% Bakrarove kvalitete.

Nije mi jasno zašto se uopće diralo proljetnu ekipu koja je razvalila HNL, a i protiv Belgijanaca realno zaslužila prolaz.
  • Droljo
    31.4k

Sjećaš se kak su svi (ili većina) naši igrači pričali kako su tek vani skužili nogometne postulate, kako se radi na treninzima, na sebi i sl. To je tak
  • Bicikl Arbera Hoxhe
    541
    Nema znanja, nema stava, nema autoriteta, nema sposobnost vođenja utakmice, nema žicu za donijet dobru odluku - nema šta nema. Pa njemu pas jajca nosi, s njim je ovo plafon, a i kad vidim protivnike u EL pitam se jesmo li uopće i njoj dorasli s Kovom na klupi i prije svega pretankim kadrom. Kako uopće u 2026. godini možeš za trenera imat lika koji ne zna beknut riječ engleskog... da je na klupi Messi u mirovini, još bi razumio al nemoj me jebat...
  • emilperska
    18.1k
    Kova se mora zapitati zasto u kljucnim euro utakmicama s Genkom, Thunom i Vikingom od nominalno jednako jakih ili slabijih ekipa kak ti nadigra protivnika, uspostavi neku pasivnu dominaciju i 6 utakmica nam protrče 20-25puta i daju 14 golova.

Nešto tu s obranom ne štima jer nije slucajno i ponavlja se uvijek kad je najbitnije. Jako loše se branimo. I mislim da su sve ozbiljne ekipe dokučile kako se razjebava Valincic, Dominguez, Scott. Jako sličan obrazac, stalno prolazi..

Da li je sve do golmana? Da li su nam stoperi kikseri i maleri, ne znam. Ja bi svakako prodao Domingueza jer dečko u prosjeku na euro utakmicama sjebe 1+ golova sam. Ali Kova jebote ti ga stavljas svaku utakmicu umjesto Galešića.

Ako nije do stopera, do koga je? Kleta sudba sigurno nije.
  • Noel
    24k
    Nije mi jasno zašto se uopće diralo proljetnu ekipu koja je razvalila HNL, a i protiv Belgijanaca realno zaslužila prolazMali dioničar

Ako je Bakrar htio otić nije ga se trebalo pustit nego mu se ponudit realan ali poboljšani novi ugovor. Ako bi to odbio odlazak se trebao stopirat i odradit tek nakon playoffa.
  • Dudu
    3.4k
    Sjećaš se kak su svi (ili većina) naši igrači pričali kako su tek vani skužili nogometne postulateDroljo

Kovačević ih uči postulate iz Slaven Belupa, nije mogao otić u neki ozbiljan klub naučit nešto kad ne zna engleski, jbg
  • Jurki
    27.6k
    Sjećaš se kak su svi (ili većina) naši igrači pričali kako su tek vani skužili nogometne postulateDroljo

Dovedes hnl struku, imas hnl europski rezultat.

https://gnkdinamo.hr/hr/momcad

Kliknuti na opciju strucno osoblje i sve ce se samo pokazati.

Ocekivati da ce ti Bloudek, Landeka i Jajalo sloziti igru za Europu je isto kao da ja ucim pilote letjeti u pilotskoj skoli.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.