• Droljo
    31.4k
    Evo, hladne glave ujutro. Kova nije trener za dinamo. Enter
    Par crtica koje smo svi vidjeli prije utakmica;
    Viking ima jednog igrača koji zna igrati nogomet i taj te uništi u obje.
    Viking uz tog lika ima možda još jednog koji bi bio u naših prvih 11
    Viking ima (od nogometa) kontru i prekid i ubiju te iz točno ta dva segmenta igre
    Viking zabija golove iz auta, zamisli kak se mi tog nismo sjetili, avangarda jbte
    Viking ima dva trenera a mi samo jednog
    Svi smo to vidjeli osim onoga koji je to trebao vidjeti.
    HNL možemo i mi sa FM iskustvom uzeti kad imamo budžet kao ostatak lige zajedno.

Sad derite da sam tetak, cinik, rušitelj svega Hrvatskog itd ali za mene je trenutni trener prekrižen sve da uzme prvenstvo sa 10-0 pobjedama do kraja.
  • db-izbjeglica
    21.4k
    Kovačević vodi dinamo već podosta vremena, imamo ozbiljan uzorak europskih utakmica i možemo izvlačiti zaključke.

Dinamo je pod njegovim vodstvom odigrao 16 europskih utakmica:

Fenerbahce
    Maccabi tel aviv
    Malmo
    Celta
    Lille
    Betis
    FCSB
    Midtjylland
    Genk
    Genk
    Thun
    Thun
    Žalgiris
    Žalgiris
    Viking
    Viking

Mislim da se svi možemo složiti kako tu nema "teškaša", klubova protiv kojih teško možeš očekivati bilo što (mada je dinamo u bliskoj prošlosti znao pobjeđivati i takve momčadi).

Prvi zaključak je ostvareni rezultat, činjenično stanje stvari.

6 pobjeda
    4 nerješena ishoda
    6 poraza

Ako to prebacimo u ligaški sustav, dinamo u europi pod trenerom kovačevićem osvaja 45,83% bodova.

Ako to usporedimo sa HNL svijetom, možemo dobiti dojam koliko je to uspješno u vidu nekog natjecanja, kakav rezultat možeš očekivati sa takvim učinkom i koje mjesto na tablici ganjaš s toliko bodova.

Taj učinak bi prošle sezone bio dovoljan za 5. mjesto, iza rijeke sa 49,07% osvojenih bodova i ispred lokomotive sa 40,74% osvojenih bodova.

Drugi zaključak koji bi izvadio iz ovih utakmica, dinamo je u 15/16 utakmica primio barem jedan gol. Jedina utakmica gdje protivnik nije zabio bila je domaća tekma sa žalgirisom. Uz dužno poštovanje prema litavskom nogometu, mislim da bi taj klub ispao iz lige da igra HNL.

Treći zaključak je taj da dinamo u europskim utakmicama protiv klubova tog ranga prima cca 2 gola po utakmici, točnije 1,94 gol po utakmici. Možemo opet usporediti taj učinak sa HNL svijetom.

36×1,94= 69,84, zaokružimo na 70.

Prošle HNL sezone približno toliko golova je primio... Vukovar!

73 primljena gola, klub koji je doslovno ispao iz lige! Očajni osijek je primio 49 golova, slaven belupo 61

Mislim da su ovi podaci dovoljni za izvući zaključak kako dinamo trenutno stoji na razini europske lige. Teški prosjek, s tim da glavu iznad vode drži napadački dio momčadi. Defanzivna igra je dovoljna za dno nekog profesionalnog natjecanja.
  • građanin
    109
    Prošle HNL sezone približno toliko golova je primio... Vukovar!

73 primljena gola, klub koji je doslovno ispao iz lige! Očajni osijek je primio 49 golova, slaven belupo 61

Mislim da su ovi podaci dovoljni za izvući zaključak kako dinamo trenutno stoji na razini europske lige.
    db-izbjeglica

lajkčina do neba, elokventno, jednostavno i da bi Crni kaj pije na zidiću ispred konzuma skužio o čemu je riječ. Bravo!
  • Crusades
    25.6k
    svaka čast na analizi, kad bi barem bilo više ovako nečega u analiziranju i kritiziranju, a ne liječenja osobnih kompleksa, frustracija i nejebica.
  • Kruno
    1.6k
    Pvako nakon prepsavane noci, jednostavno ti si kalibar za klub kao što je Dinamo nisi. Bolji uspjeh od tebe je imao Cacic kojeg rijetko od nas tko voli, onda je sve jasno,.Samo ostavka.
  • Brusa
    4.2k
    ali za mene je trenutni trener prekrižen sve da uzme prvenstvo sa 10-0 pobjedama do kraja.Droljo

Ako uzmemo Europa ligu, bi li mu oprostio? :wink:
  • Droljo
    31.4k

Ne.
    Ali pitaj me za mjesec dana kad se malo smirim.
  • Brusa
    4.2k
    pošteno!
  • db-izbjeglica
    21.4k
    Osvajanje europa lige ne treba ni spominjati u kontekstu ove momčadi (igrači+trener), čak ni u šali.

Kristalno je jasno, uzorak je dovoljno velik.

8×3=24
    24x0,45=10,8 bodova

To možemo očekivati (plus-minus 5-10%) nakon prve faze natjecanja u europa ligi. Ne vidim zašto bi od cca istih aktera očekivali bilo kakve veće promjene u rezultatu.
  • Droljo
    31.4k

Stari, gledam jučer izjavu trenera i padnem u nesvjest. Pa reci neku pm, a ne uvijek bili smo dobri dok u jednom trenutku nismo itd. Reci zajebo sam, iznenadili su me, a on dere: ja njima kažem da pobjede a oni izgube (doslovno je rekao kako je galamio da zabiju gol a oni nisu) ili na poluvremenu sam im rekao da krenu kao u prvom dijelu :lol:
    Reci glupi su i ne kuže kurca šta im pričam a ne da nemre nikaj zamerit dečkima.. reci uprava me ne prati sa pojačanjima, reci bilo šta.
    Ne znam. Lud sam.
  • ElDorado
    13.6k
    dobri smo kad se nametnemo
  • db-izbjeglica
    21.4k
    Ili recimo izjaviti: "obrambeno smo zakurac"

Što je 100% točna dijagnoza i zaključak.

3 zabijena gola vikingu moraju biti dovoljna za prolaz! Inače nismo ozbiljna momčad.
  • Droljo
    31.4k

Bravo!
    Uz posjed od 59% u prvoj i 63% u uzvratu 3 gola bi ozbiljnoj ekipi trebala biti dovoljna za proći viking.
  • Jurki
    27.6k
    Prica se o problemu intenziteta.. ok.. pa kak je Šafaric odgovoril Garciji.. nametni se tempom to ti nitko ne brani. Tko nam brani da pretrcimo vise od suparnika?
    Nasa jalovost i disanje na škrge nije problem hnla nego nas samih. Ti si prvak, ti imas najbolje igrace u ligi. Ti postavljas standarde.
    Mi smo doslovno samo nekoliko utakmica prosle sezone bas samljeli protivnika.
    Opet se vracamo na struku, tj pitanje kompletnog coaching staffa.

Pa i taj Varazdin neki dan.. prvo poluvrijeme smo odigrali u leru.
    Postavi se svaku tekmu kao da gubis 2:0 prilikom izlaska na teren.

Svaki put kad netko spomene neke igrace koji ne igraju.. treba ih samo pitati dal taj moze fizicki izdrzati igranje u ipak limitiranoj ekipi kak je Viking?
  • Neznam
    105
    A dobro realno, da nabavimo kvalitetnijeg golmana i smanjimo glupe greške ne bi ni jedan gol primili tako da ne mogu reći da je Kovačević svemu kriv.
    I golman ne treba biti svjetske razine samo malo kvalitetniji od onoga što imamo. Da je livi jucer bio na golu ja sam uvjeren da bi najmanje x bilo...
    Treneru je jedina zamjerka kasna reakcija na očiti pad igrača i naravno već standardno dosadne i monotone izjave.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.