• Paggini
    95.3k
    Međutim ono sto je meni pomalo krivo je to sto mi sve teze odrađujemo taj prijelaz iz juniora u seniore. Nasi klinci sve cesce odlaze u osijek,hajduk,rijeku jer im mi ocito ne nudimo dovoljno dobar razvojni plan kroz seniore i to je ono sto je meni osobno zao. Moramo dodati gas po tom pitanju, malo uzgojiti muda pa recimo protiv Rudeša startati sa nekim Šuntom ili Zebicem. Ne razumijem zasto imamo tako malo povjerenja u nase klince, barem u HNLu.DiddyGuela

Protupitanje na to - koji od naših juniora koji su prešli u seniore su naš promašaj? S kojim smo pogriješili? Jer nitijedan koji je otišao od nas u zadnjih 5, možda 10 godina mi nije bio "promašaj", osim možda Ante Crnca, ali svi ostali ne bi imali mjesta u Dinamu kojeg propagiramo.

E sad, možeš reći da smo trebali forsirati Pavića i Vrbančića, ali do koje točke? Jer njima 5, 10, 15 minuta svake druge tekme neće ništa značiti u razvoju, a za više od toga nisu bili dok su bili u Dinamu, ako ćemo iskreno.

Šunta i Zebić pokazuju, kad već njih uzimamo za primjer, naoko u tim seniorskim minutama da zaslužuju mjesto u seniorima i da im se treba davati veća šansa. To su prikazivali i Vrba i Pavić, ali svaka šansa koju su dobili je bila stvarno mlaka i bezokusna, pa je racionalno bilo pustiti ih da idu pa neka se izgrade u seniorima negdje drugdje jer nama nisu mogli u tom trenutku pomoći, a mislim da ni trenutno ne mogu s obzirom na naše ambicije.
  • Fatos Beqiraj
    3k
    mi smo Dinamo, klinac mora biti teski talent da bi presa iz juniora u prvu nasu momcad. A takvog ni jednog nismo izgubili.
  • darkcro
    351

Šutalu je ponuđen ugovor, nije htio, široko mu polje, na 32:00 minuti Jerko priča o tome
  • DiddyGuela
    6.5k

Nije stvar u pogreskama vec u prilikama kojima dajemo odnosno ne dajemo. Pa eto i na primjeru Pavica ili Vrbancica. Ja bi rekao da oni nisu dobili priliku. Znas ono, od 5 utakmica ti u njih 3 igras najmanje 60 minuta. Oni nisu dobili takvu priliku. Jasno da svaki klinac ne moze biti top niti uopce dobiti nekakvu znacajniju minutazu...ali isto tako mi od Baturine i Sucica prakticki uopce ne dajemo ozbiljniju priliku nasim klincima. Zasto danas ne bi startali Šunta i Zebic? Pa to je dna Dinama.
  • NB86
    17.6k

Pavic i vrbancic igraju na poziciji josipa misica, oni moraju igrat u kontinuitetu ako misle napredovat a u dinamu to pored misica ne mogu, da su kojim slucajem krilni igraci dobili bi barem minuta koliko i varela, nazalost opcenito je pozicija zadnjeg veznog daleko najgora za istrpit mladog igraca a nama tu jos igra najveca klasa u momcadi, klub je potpuno ispravno postupio u oba slucaja
  • hardek
    11.9k
    Dečko je odlučio otići i to je ok, njegova odluka. Ipak smatram da bi bilo korektno od njega da je to rekao na vrijeme i da ga se prodalo u Hajduk makar za 20% od budućeg transfera.

Općenito to mislim da bi trebala bit neka praksa jer Dinamo je ulagao u tebe xy godina, dao ti pozornicu na kojoj si pokazao taj talent koji imaš pa bi to bilo fer da postoji mogućnost vraćanja nekakvoga uloga u tu osobu u budućnosti.

Jer mi nismo tu samo izgubili financijski, već je tokom godina netko drugi mogao dobiti te minute i profilirat se. Trošak je i financijski i oportunitetni
  • Paggini
    95.3k
    ali isto tako mi od Baturine i Sucica prakticki uopce ne dajemo ozbiljniju priliku nasim klincimaDiddyGuela

Pa pitam te, tko je zaslužio da im se da prilika? Jer upravo su Baturina i Sučić razina dostojna Dinama. Pavić i Vrbančić nisu tad bili, a i danas je upitno - primjer Solde opet napominjem. Zebić i Šunta su meni osobno u jednako vremena ostavili puno bolji dojam od ovog dvojca recimo i njih bih volio vidjeti unutra jer pokazali su u to malo vremena puno stvari kojima mogu u kontinuitetu davati doprinos Dinamu.
  • NB86
    17.6k
    I petar sucic i martin baturina su igrali seniorski nogomet prije prilike u dinamu
  • dumitrumitu
    2k
    Ima smisla to što pričate o mladim igračima i možda nisu zaslužili više minuta u prvoj ekipi kada imamo bolje igrače na njihovoj poziciji. Ono što meni nije jasno je davanje minuta Tabinasu ispred Mikića. Možda je jedino fizički spremniji ali nema smisla.
  • Jos-Optimus
    12.6k
    rekao bih da je istina negdje između, imali smo i malu rupu s talentom/kvalitetom, a i loše odrađenim prelaskom u seniore. Nadam se da će ova nova garnitura i smjer za mlade donijeti iskorak po tom pitanju
  • DiddyGuela
    6.5k

Nakon Baturine i Sucica mi prvi na pamet padaju Pavic ili Vrbancic. S time da Vrbancic nije i ne bi igrao poziciju Misica koju igra od ove sezone u Osijeku. Dakle ne bi bilo problema tada stavit ga u vezni red i dati mu znacajniju minutazu u HNLu pa onda vidjeti kako stojimo svi skupa. Ista stvar i sa Pavicem naprimjer... Iz danasnjeg kadra Mikic,Zebic,Sunta. 2 od 3 bi danas trebali odigrati po 60 minuta. To je "davanje prilike" klincima. Mi to vise ne radimo ili vrlo rijetko zadnjih godina.

Ok, mozemo sada razvuci raspravu na to da smo se mi zadnjih godina zapravo spustili na nivo na kojem nam vise ni titula u HNLu nije bila sigurna pa onda zbilja vise nemas muda testirati mladog igraca. Ali sada, danas pogotovo... daj covjece priliku tom Šunti ili Zebicu ili Mikicu. Nemoj da ti Tabinas "jer je kostao 50tis €" bude odgovor na sve. Tako ce sutra biti Kravcov a ne Šunta... eto, to mi konkretno smeta i nadam se da cemo vidjeti napredak po tom pitanu vec kroz ovu sezonu.

Nadam se da će ova nova garnitura i smjer za mlade donijeti iskorak po tom pitanjuJos-Optimus

Upravo to i govorim. Nadam se da cemo vec od ove sezone gledati nekog Suntu ili Zebica kako igra od prve minute protiv nekog Rudesa.
  • Facke
    8.7k
    Opet se sracka po Dinamu da nedamo mladima priliku.
    Jednostavne morate shvatiti da Dinamo mladomu igracu more dati priliku i vise prilika ak je izvanredni igrac. Mi sme navek v prve ekipe imeli maksimalne jednuga ili dva mlada s skole v ekipe ili na klupe. A tu se ponasa i pise ko da je prije par let v prvih 11 bile same igracuv s skole. Kaj nije istina.

Ak bu neste izvanredni talent i znalec ko naprimjer Carli, Modric, Baturina, Sucic da ne nabrajam dalje , taj bude dobil priliku.

Spominje se ceste Vrbancic. A kaj je decko pokazal v Lokomotive i vu Osijeku da bi rekli da je igrac za Dinamo? Absolutne nist. Ama bas nist da bi decko moral igrati v Dinamu. Dober je on ali nije dovolne dober za Dinamo.

Iste vredi i za Pavica. Jos nis nije pokazal da bi rekel on je dovolne dober za Dinamo. Pri Baturine i Sucicu naprimjer si odma videl da imaju one neke u sebe.

Vidle se bude kroz drugu ekipu ste bu spremen za prvu momcad. Ima tu par imena iz nase skole. A sad se treba pokazati.
  • austrijanac
    12.9k
    Pavic je cak i dobio minuta.
    Steta za njega sto je tad bilo turbulentno u Dinamu, ali je dobio prilika.

Ak se dokaze u Rijeci, doci ce nazad i to je to.

Sere se samo da bi se sralo. Kak vam fejs naslovi kontroliraju mislienje to nema nigdje.
  • DrRatoljub
    1.3k

Malo smo tu zadnje tri sezone u deficitu. Posebno mi je žao zadnje sezone jer smo bili tako dominantni da smo mogli vise sanse dati npr. Zebicu.
  • Dzoni
    7.4k
    Jednostavno ne može svatko iz juniora dobiti priliku u A momčadi, nogomet je iznimno kompetitivan sport gdje samo najbolji opstaju, a do sad je bilo još i teže jer nije bilo B momčadi. Sad kako ona postoji, barem će dobiti nekakvo seniorsko iskustvo u tehnički seniorima Dinama
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.