• Dinaminjo
    2.3k
    Livi nije bio na klupi Fenera veceras, a nije ni drugi strani golman Ederson (on je bio prvu)

Usprkos tome, imali su 2 mlada Turcina na klupi

Indikativno
  • dd29
    986
    Kažu sportske 50.

Novac se još dobiva kroz četiri kategorije, a to su televizijska prava, desetogodišnji koeficijent, osvojeni bodovi u grupnoj fazi i konačni plasman na ljestvici. Za dobiti realnu sliku koliko to može biti, najjednostavnije je izvući brojke iz sezone 2024./2025. kada je zagrebački klub posljednji put igrao u skupini Lige prvaka. Tada je također dobio početnih 18,62 milijuna eura, pa je za osvojenih 11 bodova uprihodio 7,7 milijuna, statistički gotovo nevjerojatno ispadanje na 25. mjestu donijelo mu je 3,53 milijuna, desetogodišnji koeficijent 5,19 milijuna, a televizijski ugovori 4,68 milijuna.

Ukupno je to bilo 39,71 milijuna eura, čemu treba pridodati zaradu iz pretkola, koja je bila oko 10 milijuna, pa je Dinamo od te europske sezone u blagajnu pospremio oko 50 milijuna eura. Još samo jednu stepenicu zvanu Viking, mora preskočiti ovoga kolovoza momčad trenera Marija Kovačevića da bi se dogodila repriza ili nešto vrlo slično. (tr)
  • Jurki
    27.3k
    ako je Nevistic tak dobra opcija.. ZAŠTO je onda maknut s gola i ZAŠTO je onda dovođen Livakovic i taj isti Nevistic teleportiran ne na klupu, nego na tribinu??
  • deda
    47.5k
    sportske nemaju pojma, čitaj Zonu, a ne sportske.
  • dd29
    986

Nastojim, nekad zalutam :)
  • promatrac67
    130

Dolje Boban, gore Jurki i transferi!
  • crophantom
    6.5k
    kakvih 10 za pretkola? :lol:
    To ovi genijalci računaju ovih sigurnih 8 i nesto ako se uđe u PO LP :lol:
  • vjeko1701
    27.8k
    čemu treba pridodati zaradu iz pretkola, koja je bila oko 10 milijunadd29

I tebi niš nije sumnjivo u ovome?
  • Mr Anderson
    21.4k
    Također, ne bi se nakrcavali sa 4 golmana ako bi se riješili Neve i Filipovića do kraja roka.Fan

Da? Kako bi ti to izveo pošto imaju ugovore? Provozao ih u gepeku?
    Apsolutno glup potez bi bio sad panično dovođenje nekakvog Zelenike i prikazati to kao rješenje golmanskog problema. Uostalom, bezveze o tome pričamo jer siguran sam da nitko odgovoran u klubu nije toliko glup da to napravi. To bi bio potez u rangu onog kad je Mamić svojedobno nakon prvog kiksa baš Zelenike doveo onog poljskog panja Sandomierskog.
  • dd29
    986
    Aha, da, kasno je, jbg. Neki od nas ustaju prije 5. Mozak na autopilotu.
  • Jurki
    27.3k
    ma da kad se nema argumenata onda se pisu gluposti.
    Njegovo micanje s gola je bilo opravdano isto kak je bilo opravdano njegovo teleportiranje na tribinu.
    To nisam napravio ja, nego struka u klubu.

Meni nije jasno da je moguce da postoje navijaci Dinama koji bi takvog golmana koji je dokazano los, vratili na gol. Kak bi rekli nasi susjedi "niđe veze".
  • Hoxhemo Titulu
    83
    Zašto se čeka Livakovića mi je jedno od najbezveznijih pitanja. Pa valjda jer je lik među najboljin golmanima na svijetu. Oke, ima svojih mana zbog kojih nije dobio šansu u klubovima liga petice, al to su mane s kojima mi možemo i moramo živjeti i za nas je takav najbolje što možemo realno imati na golmanskoj poziciji. Ako to znači da čekamo do 31.8., onda do tad čekamo.

Zazivanje Zelenika i sličnih je, u nedostatku bolje riječi, gluparija. Tom logikom smo mogli ostaviti i Čavlinu u ekipi ili odmah se pomiriti s Nevistićem/Filom kao prvim golmanom - to su sve solidni HNL golmani, s dobrim sezonama u lošijim ekipama.

A vezano za Nevu, on od ozlijede leđa nije isti golman, tako da onaj Neva protiv Qarabaga i ovaj danas ne mogu u istu rečenicu - nažalost.
  • Crusades
    25.2k
    Da, ni meni nije jasno zakaj čekamo najboljeg golmana Hrvatske ikada.
  • vjeko1701
    27.8k
    Gledajući da smo zaradili 39,7 sa 11 bodova i ako uzmemo da bi neka prosječna sezona bila bliže 6-7 nego 10-11 i da bi vjerojatno bili nešto niže po pitanju desetgodišnjeg koeficijenta, 33-35M bi bila neka očekivana ovogodišnja zarada u LP. Naravno, moglo bi to pasti i niže, moglo bi biti i više, ovisno o klubovima koji se plasiraju, ždrijebu i našim igrama.

U EL bi pak neko očekivanje vjerojatno bilo u rangu prošlogodišnjeg uspjeha 9-12 bodova pa uz bonus za playoff LP, neka očekivana zarada bi bila oko 20-22M. Opet, može više, može manje, ovisno o ždrijebu i igrama.

Razlika u rangu 11-15M.
  • Paggini
    95k
    Mislim da bi se mi svi skupa trebali pripremiti na činjenicu da Livi vjerojatno neće doći i da ćemo ići po opciju B. Ako već sad krenemo, neće nas toliko presjeći kad se dogodi...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.