• marcio amoroso
    52.7k
    Dok se ne napravi novi Maksimir ili dok ne zaredamo sa par liga prvaka biti ćemo prisiljeni igrati se moneyballa kao što se sada igramo sa Rodriguezom, Stojakovićem i Nsokijem. Jedan možda bude Sergi, drugi Vinloef, a treći Tueto. Ne možeš biti siguran u to. Ali mi sve rupe koje imamo u momčadi ne možemo popunjavati sa igračima koji su pojačanja ovoj momčadi, za to jednostavno nema para.
  • Ljubo
    1.5k
    koliko si tu etiketa nalupao igračima koji još nisu igrali, ako misliš da bolje možeš voditi klub od trenutnih osoba napravi plan i program izađi na izbore. Jer eto naši skauti zajedno sa Bobanom, Dabcom i Capellasom nemaju pojma o nogometu jer dovode razne “klince” i “tarabe” a ne žele dati 5 milijuna eura za jednog golmana.
  • tp1997
    3k
    ako misliš da bolje možeš voditi klub od trenutnih osoba napravi plan i program izađi na izbore.Ljubo

Reci "vjeruj struci" ali drugim riječima.

Irelevantan argument.
  • Ljubo
    1.5k
    A kome bi trebao vjerovati, pa glasao sam za njihov plan i program na izborima. Ja sam ih birao da vode klub najbolje kako znaju i stojim iza svog izbora.
  • hardek
    11.7k
    Ja uopće ne razumijem šta ti želiš reći. Da smo novce uložili u kvantitetu umjesto u kvalitetu?

Pa prošlo ljeto smo osim u Belju najveće novce uložili u Villara i Ljubičića koji su na papiru izgledali top pa ispali najveći flopovi. A svi free transferi i "moneyball" igrači ispali top.

Po meni su svi transferi na papiru dobri, upitan mi je malo Stojaković. Možda i Smoki ali on dolazi besplatno
  • tp1997
    3k
    Birao sam ih i ja, to ne znači da ih ne mogu kritizirati. Štoviše, upravo je to sastavni dio demokracije.

A "vjeruj struci" je klasičan appeal to authority što je temeljna logička pogreška. Imali smo mi struku i prije ove, i za nju je bilo popularno vrtiti "vjeruj struci" priču, Zona je prštala od "skinite mu v.d. već jednom" komentara za Marka Marića i istim se narativom pobijalo kritičare, a znamo kako je njegov mandat završio i što je ostavio iza sebe.

To što je netko "struka" ne znači da se trebamo ostaviti svake rasprave. Mislim, možemo, ali onda koncept threada za rasprave kao takav nema smisla i trebamo naprosto uvesti knjigu pohvala struci.

Da smo novce uložili u kvantitetu umjesto u kvalitetu?hardek

Da, upravo to želim reći. Volio bih vidjeti smisao u dovođenju ozlijeđenog četvrtog napadača koji je maltene dojučer igrao učinkom ispodprosječan drugoligaški nogomet, i još k tome plaćanju odštete za istog.
  • Ljubo
    1.5k
    ali koje su osnove za kritiku prema sportskom sektoru. Prošle godine smo uzeli duplu krunu, imamo par igrača koje bez problema možemo prodati za 10+ milijuna. U PO lige prvaka smo. Sto se tu ima za kritizirati?
  • veselko tenžera
    8.6k
    Dobar dio ljudi se ponaša kao da ćemo protiv Vikinga igrati bez golmana ako Livi ne dođe. Nema smisla uspoređivati ukupne kvalitete Livija i File i sigurno da bi nam šanse protiv Vikinga bile veće s Livijem ma golu. Ipak, protiv ekipe koja je jaka na prekidima Fila ima jednu kvalitetu koju Livi nema, istrčavanje. Znam da će dosta ljudi reći - pokazao je u prvoj protiv Thuna tu kvalitetu, ali bez obzira na taj kiks on u tom segmentu nije loš.

Nitko ne zna kako će se ovo završiti, ali da moram staviti svoj novac rekao bih da će Boban čekati 31.8., pokupiti Livija za sitnu lovu i nasmijat se Turcima u facu. Još ako to bude s Dinamom u ždrijebu Lige prvaka...
  • Sajla
    22.7k
    da sumiramo, rasprava se svela na "ja im ne vjerujem da su doveli potrebne igrače i adekvatno ih platili" protiv "vjeruj njihovoj procjeni, čini se da znaju što rade".
    samo bih vas zamolio da ju ne razvučete toliko dugo dok ne budemo znali za svakog od njih je li "top ili flop".
  • tp1997
    3k
    Prošle godine smo uzeli duplu krunu, imamo par igrača koje bez problema možemo prodati za 10+ milijuna. U PO lige prvaka smo. Sto se tu ima za kritizirati?Ljubo

Ljeto je 2024. Prošle godine smo uzeli duplu krunu, imamo par igrača koje bez problema možemo prodati za 10+ milijuna, ne samo da smo u PO Lige prvaka već smo ga i prošli sa 5-0. Na čelu sportskog sektora je Marko Marić. Što se tu ima za kritizirati?
  • hardek
    11.7k
    Da, upravo to želim reći. Volio bih vidjeti smisao u dovođenju ozlijeđenog četvrtog napadača koji je maltene dojučer igrao učinkom ispodprosječan drugoligaški nogomet, i još k tome plaćanju odštete za istog.tp1997

Niti jedan nogometni djelatnik na svijetu neće biti 100% što se tiče uspješnosti. I kužim šta želiš reći da ne treba slijepo vjerovati struci, ali kada se struka dokaže u zadnjih godinu dana da zna prepoznati igrača onda zaslužuju određeni kredit i za neke stvari koje nama na prvu ne djeluju logično.
  • Sajla
    22.7k
    Na čelu sportskog sektora je Marko Marić. Što se tu ima za kritizirati?tp1997

a Marko Marić je sudjelovao u sastavljanju momčadi koja je ostvarila te rezultate u kojem točno postotku? malo klimava usporedba.
  • Kruno
    1.6k
    Treba se okrenuti Šemperu.
  • Efes Pilsen
    16.6k
    U svakom slucaju ces morat vjerovat struci i cekat da igrac nesto odigra. Evo Brumado je provjerena opcija u naponu snage i hop cup odose ligamenti. Vec su navedeni primjeri Ljubicica i Villara na papiru daleko najveca pojacanja, a ispali su corak.
    Da dode sutra Modric ja bi pricekao 5 utakmica za ocjenu jer ono.. mozda nema vise motiva?
    Garancije u nogometu nema, Dinamo je u prvom redu proizvodac koji svoj proracun puni vecinom transferima i takve su mu glavne mete. Eto i Orsic je bio free iskusno krilo, vidis da su gledali i to.
    Mi sa Livakovicem imamo iskusnu okosnicu McKennna - Misic - Zajc i imas tu jos Prevljaka, Orsica. Sad je prioritet naci golmana za duze razdoblje, nagodinu ce vec bit prioritet trazit dugorocniju opciju od Zajca (Kovacic mozda), ali vecina okolo ce bit iz Dinamo II ili mladici po modelu Dominguez, Nsoki itd. Sve sto se, zapravo, moze mijenjat su odstete za taj tip igraca.. Nesto tipa Brugge trenutno
  • tp1997
    3k
    a Marko Marić je sudjelovao u sastavljanju momčadi koja je ostvarila te rezultate u kojem točno postotku?Sajla

Pošteno, onda nema mjesta za kritiku struci prije njega koja je sastavila tu momčad, pa ipak je ljeto 2024. i imamo rezultat, nema se ništa za kritizirati.

Poanta upisa nije bila Marić konkretno nego da bilo pozicija struke bilo određeni uspjesi ne amnestiraju automatski od kritike. A i da kritika nikad nije crno-bijela i to što se netko ne slaže sa ovim ili onim konkretnim potezima ne znači da automatski diskreditira neke druge, dobre poteze, dobre rezultate ili što već.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.