• deda
    47.2k
    Kakav miran dan na forumu nakon dobrog rezultata. :kiss:
  • Olmic
    5.8k
    ‼️✅️Za početak, da odmah raščistimo stvari: mi smo skupina ljudi koja godinama ide na svaku utakmicu Dinama i na svako europsko gostovanje. Vidjeli smo kako to funkcionira vani.
    Svatko od nas vlasnik je po nekoliko godišnjih ulaznica za Maksimir, a pojedinci među nama odvajaju i po više od 1000 € godišnje samo za te godišnje karte.

‼️Zato smatramo da imamo itekakvo pravo ukazati na tešku problematiku kada na +40 stupnjeva na vlastitom stadionu doslovno ne možeš kupiti ni običnu vodu!

Sjajna pobjeda na terenu nas je sinoć dovela na korak do Lige prvaka i sve čestitke idu igračima, stožeru i vodstvu kluba, ali organizacijski kaos ispod zapadne tribinane hitno se mora riješiti i značajno popraviti.

✅️Kvaliteta usluge u Plavom korneru ispod zapadne tribine dotaknula je dno.
    Nakon prošle godine i iskoraka u ponodi kad smo imali hamburgere, ćevape i dodatne stolove. Danas⁉️
    ‼️Sve je nestalo.

❌Jučer na poluvremenu:

Nema više kruha za kobasice (koje su tvrde i masne)
    Nema prepoznatljivih Dinamovih čaša
    Hambija i ćevapa nema još od prve utakmice Ukidanje gotovine kao sredstva plaćanja bez ikakve pripreme i najave
    ⏳ Čeka se po 15 minuta jer sve raspoložive kućica uopće ne rade.
    ✅️Vani je pržilo preko 40 stupnjeva, skupilo se 12.000 ljudi i stvorena je vrhunska atmosfera, a klub ne zna uzeti novac i osigurati navijačima osnovne stvari za preživljavanje na tribini!

Budući da smo prošli sva moguća gostovanja u Europi, dobro znamo i vidimo kako ozbiljni klubovi vani upravljaju stadionima.
    ✅️Tamo je navijač na prvom mjestu – usluga je brza, ponuda bogata, a logistika besprijekorna. Neshvatljivo je da se kod nas, nakon prošlogodišnjeg iskoraka, u novoj sezoni radi ogroman korak unatrag i srozava sve što se postiglo na Maksimiru. ️

⚠️ A sada ključna stvar o kojoj se šuti:
    Kao vanjski suradnik Plavog kornera angažirana je tvrtka čiji je vlasnik dugogodišnji predsjednik Društva prijatelja Hajduka u Zagrebu

Nameću se logična pitanja za upravu:
    1️⃣ Zašto je klub išao smanjivati ljudstvo s kojim je upravljao Plavi korner i davati ugostiteljstvo u podnajam❓️
    2️⃣ Ako je to i bila neka opravdana poslovna odluka, zar nema nijedne druge ugostiteljske tvrtke u Zagrebu.
    Zamislimo obrnuto – da predsjednik udruge Dinamovih navijača dobije kantinu na Poljudu i još im sruši kvalitetu usluge tako da je gotovo nemoguće ako želiš pogledati utakmicu, a ne stajat u redu za vodu ili nesto drugo istu i kupiti na +40, a istovremeno odgledat utakmicu.
    Svi znamo kako bi to završilo da je obrnuto .

✅️U dobroj namjeri apeliramo na klub:

‼️Popravite uslugu, ubrzajte prodaju i dobro vodite računa o tome tko nam radi na stadionu. Navijači koji ostavljaju tisuće eura i zdravlje na tribinama zaslužuju poštovanje, a ne logistički šamar!

Naletio sam na facebook na objavu neke stranice , ne znam tko je iza nje.

Vi koji ste bili, ima veze s istinom?
  • ZrnTSCHeZ
    2.1k
    Vi koji ste bili, ima veze s istinomOlmic

"Tupim" i prozivam već mjesecima (osim ovo oko casha)...imaš detaljnije moje postove po toj temi tamo prije i nakon tekme protiv Thuna

https://www.zonadinamo.com/discussion/comment/926041

+

"Ugostiteljstvo na sramotnoj razini, podsjeća me na situacije kak dok "mali od rođe" po partijskom ključu preuzme neku funkciju (u 21,03h! poslovođa/koordinator dovodi dodatne ljude za ispomoć na šanku). Nepripremljeni, needucirani, neorganizirani, potkapacitirani (i ljudstvom, a očito i u pogledu vlastitih mogućnosti, jer ovdje se ne radi o ograničenju zbog stadiona)"

Svakom tekmom sve gore i gore, počelo negdje krajem travnja ili početkom svibnja...
  • criticus
    9k
    Ovo sa ponudom je okvirno točno reko bih. Prije utakmice su na jednom punktu rekli da se na kobasice čeka 30 minuta, mi smo odustali ali godišnjaci koji sjede kod nas su naručili, platili pa se poslije spustili po narudžbu. Nisam vidio stolove, ali ušao sam na južni ulaz i nisam išao prema sredini da mogu sto posto tvrditi. Također koliko sam primjetio radilo je manje šankova nego lani, ali opet nisam prošao cijeli zapad. Jučer je piva bila u jednokratnim plastičnim čašama, ali na ovim prije utakmicama su bile povratne. I zbrka je dosta velika na šanku di sam bio, povišeni tonovi, ali koliko je to do gužvi, nepripremljenosti, vrućina, nestrpljivosti to svakom na procjenu. Par ljudi i jučer i na thunu na poluvremenu se vratilo i reklo nema šanse doć do pive. Pogledaj prethodnu rečenicu za razlog. Subjektivni dojam je da klub gubi dobar dio zarade koju može ostvariti u ugostiteljskom dijelu i da su navijači s pravom nezadovoljni.

Ovaj drugi dio nemogu komentirati jer pojma nemam.
  • Olmic
    5.8k
    kad sam vidio na clanskom danu tko je voditelj/direktor plavog kornera mislio sam da je u zezanciji rekao hvala bogu da me nitko nis nije pitao, ali ocito ako su ovo istine bolje je za njega bilo da nema pitanja jer se ocito radi o podkapacitiranoj osobi…
  • Crni86
    23.3k
    Sa Thunom su bile bas jako velike guzve ispod zapada vec prije utakmice i djelovalo je da se ne zna tko pije tko placa plus pojedine kucice su bile zatvorene

Na onoj prijateljskoj je sve islo bas jako jako sporo, i znam da sam cekao 10 minuta, a ispred mene je bilo troje ljudi a radile su dvije kase
  • emilperska
    17.7k
    Plavi korner se od recimo rujna 2024. do rujna 2025. naglo popravio i onda je došao pad očito povezan s outsourcanjem usluga i stvarno je kriminalna usluga unazad 6 mjeseci minimalno. Ja opce nisam ni znao da je to outsourceano, mislio sam da su jednostavno rezali troskove unutar Plavog kornera pa da se onda to osjeti i na ponudi te posljedično i na kvaliteti, ali ima očito veze i s outsourcingom jer je velika razlika danas i prije godinu dana recimo. A taman se usluga digla na razinu nekog minimuma poštovanja prema navijačima jer je do 2022. bila ispod svakog nivoa. Onda se i tad krenulo nesto poboljsavati.

Moje drustvo i ja smo dosli do te razine da ulazimo na stadion minutu prije utakmice ako treba, ali popijemo i pojedemo sve izvan stadiona jer ovo na zapadu je dno dna od usluge i kvalitete. Jbg

Fizički je nemoguce uzeti pivu/otici na WC/uzeti nesto pojesti, a da nisi propustio vise od 15-20 minuta utakmica i nema smisla dragocjenih 90+20 minuta gubiti na to.

+ placanje gotovine je ljudski minimum omogućiti na događaju kao NOGOMETNA utakmica.
  • ZrnTSCHeZ
    2.1k
    Maknuli su sve stolove i klupe, nije ih bilo niti na jednoj tekmi.

Za sjedenje je samo ono što A1 donese kod svojih igraćih zona: 2 stajaćice s 5-6 barskih stolica i jučer 5-6 liegenstuhla

Mislim da su 3 kućice maknute i izvan funkcije.

U 18,35h kažu da treba čekati 20min da se skuhaju kobase/hrenovke (a to jedino kaj imaju), peciva polusuha.

Od sat vremena prije tekme čeka se po 15-20 min u redu na šankovima.
    Povrat čaši SAMO na kraju tekme i SAMO na dvije središnje kase.

Ne znam tko je zadužen za Plavi Korner, al ak je to onaj visoki, crni istetovirani s pojavom tipičnog brđanina koji stalno zuji među punktovima, onda mogu kazati da mu inteligencija pršti iz pogleda pa je konačni proizvod očekivani.

Bil nedavno na Wembleyu, događaj s 80000 ljudi...najviše je bilo troje ljudi ispred mene, u dva navrata direkt dolazim na šank...ponudu niti ne očekujem da bude kao tamo, al razmjerni broj blagajni/točionika je itekako izvediv.
  • Dudu
    3.3k
    Slazem se, usluga nikakva. Vise i ne kupujem nista na kucicama.
  • The Undertaker
    10k
    U kućicama se kupuje samo ako se baš mora jer je usluga katastrofa. Koliko sam vidio, na tribinu dostavljaju samo pivo i kokice i to još i funkcionira ali usluga na štandovima je nula.
  • ZrnTSCHeZ
    2.1k
    na tribinu dostavljaju samo pivo i kokice i to još i funkcioniraThe Undertaker

Onima koji su uz ili blizu stepenica, dok si 15-20 mjesta "unutra", onda je i to gotovo neizvedivo
  • Crusades
    25.1k
    Damira za direktora marketinga, Zrnčeca za FnB managera i kolegu kojeg smeta Orbico za direktora webshopa. Undertakera za predsjednika časnog suda i kontrolora kodeksa. I bit će to Dinamo kakav smo sanjali.

s pojavom tipičnog brđanina koji stalno zuji među punktovima, onda mogu kazati da mu inteligencija pršti iz pogledZrnTSCHeZ

Dam se kladit da ti pojavom ličiš na Nobelovca. Šteta kaj te nisu prepoznali.
  • crophantom
    6.1k
    prvi dio potpisujem, drugi dio se neću izjasniti jer iskreno nemam pojma ko je vlasnik ove kvazifirme koja to radi.
    Samo znam da ih nebi angažirao ni da mi rade šank na afterkolinje partiju, kamoli na nogometnoj utakmici.
    Za ljude iz kluba, ima li neki mail na koji mozemo pisati, a da ce to klub pročitati, a ne ovi koji vode taj plavi korner.

Ja sam bio zagovaratelj ulaska ranije i popiti tam, nakon jucer ulaziti cu na stadion 45 sekundi prije tekme, a cugu radije kupim tam na tisku kod pimpeka.
  • Crni86
    23.3k
    placanje gotovine je ljudski minimum omogućiti na događaju kao NOGOMETNA utakmica.emilperska

Je, ali isto tako usporava cijelokupni proces. Razumljivo je staviti samo placanje karticama na takvim dogadajima gdje budu guzve i ocekuje se velika kolicina ljudi.
  • emilperska
    17.7k

Poanta je da ako nema tih nekih dodatnih sadržaja recimo za obitelj, starije + neki minimum komocije da možeš (relativno) lako doći do pive/cole/vode, onda nema razlike izmedu zapada i navijačke tribine, a razlika u cijeni je poprilična. Dali smo gotovo 200 EUR više za kartu, a (trenutno, jer nije tako bilo lani) se stvarno osim utakmice ne nudi ništa.

Ja sam to sebi objasnio na način da ionako imamo 6-7 mj do Kranjče, pa koga boli kurac. Ali kad se već ekipa raspisala, onda mogu potvrditi da ne valja.

A ja stvarno nisam razmažena guzica. Ne treba mi ni krov. Treba mi stolica za sjest + piva i mogućnost odlaska na WC.

+ u jesen 2024. su iz kluba postavili štand s proizvodima iz fan shopa. Nadam se da će se ta praksa odrzati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.