• gledatelj
    1.4k
    Procurio je još pred par mjeseci, ima na svim mogućim portalima. Doslovce treba 5 sekundi guglanja da ga nades
  • Masto
    2k
    neslužbene imaju po internetu, kockice s glagoljicom
  • Mr Anderson
    21.2k
    150 € dres, pa nije baš ni jeftino.
  • Efes Pilsen
    16.5k
    Pa zadnja 2 izdanja toliko kostaju, bar ove player verzije.
  • Droljo
    30.5k
    Doslovce treba 5 sekundi guglanja da ga nadesgledatelj

Pa zakaj nisi sliku zaljepio tu? Doslovno 5 sekundi
  • NerminB
    1.8k
    A jbg kontao sam da je to bila samo pretpostavka tad
  • Mr Anderson
    21.2k
    Pa zadnja 2 izdanja toliko kostaju, bar ove player verzije.Efes Pilsen

Pojma nemam, ne kupujem, zadnji sam kupio onaj koji je bio u Rusiji. Izgleda da ni neću skoro.
  • Bosskovitz
    21.3k

Sve se ja slažem s tobom oko globalne prepoznatljivosti, ali core identiteta (pa i tržišta) je ipak ovdje, u Hrvatskoj i među Hrvatima, ne u Abu Dhabiju. Nitko sretniji od mene ako će Adidas (a vjerujem da hoće) poraditi na globalnoj prepoznatljivosti hrvatskog nogometa, što je ogroman potencijal kojeg Nike nije ni probao iskoristiti, ali temeljna publika će uvijek biti Hrvati.

Radio sam svojedobno na jednoj kampanji brenda koji je bio sponzor HNS-a i imao pristup reprezentativcima, znam kako je tada izgledalo biranje potencijalnih igrača koji bi bili lica kampanje i znam kako su - s razlogom - otpadali pojedini igrači za koje se procjenjivalo da su pretjerano "klubaški" za nacionalnu kampanju, i Dinamovi i Hajdukovi. A svaki od njih, izuzev eventualno Livaje, je bio neusporedivo manji percepcijski problem od imenovanja ambasadora Hajduka.

Ovo nikad ni u jednoj ozbiljnoj organizaciji ne bi prošlo pored brand managera na ovaj način: ili bi se išlo na alternativnu osobu koja nije u sukobu interesa, ili bi se - ako bi Adidas baš inzistirao na Rakitiću zbog globalne prepoznatljivosti - njega kombiniralo s još jednim ili dvojicom bivših reprezentativaca da se problem razvodni. Na ovoj razini budžeta, dodatni angažman npr. Olića, Ćorluke ili Mandžukića, igrača koji su već zaposleni u HNS-u ili su mu vrlo bliski, bio bi neznatan trošak, a tri legende u tri linije - branič, vezni i špica - savršeno bi se mogle uklopiti u adidasov three stripes narativ.

Da ne ulazim sad u alternativni izbor postojećih reprezentativaca od kojih neki, poput Gvardiola ili Stanišića, već jesu ugovorno vezani uz Adidas.

Realnost je da ili nikome nije ni palo na pamet da je problematično za ambasadora imenovati ambasadora drugog kluba, ili nisu ni znali da je Rakitić službeni ambasador Hajduka, ili su na to samo odmahnuli jer ih nije briga, znajući da navijači Dinama sigurno neće raditi ni približno problem oko toga koliko bi napravili navijači Hajduka u obrnutoj situaciji.
  • rokikaciga
    16.5k
    150e za dres je bezobrazno puno, pa makar bio i od repstacije.
  • Thor
    3.3k
    150? Kaj fakat??? :confused:
  • Dino
    5.7k
    I onda je Versace majica od 200€ skupa...
  • Thor
    3.3k
    bas :lol:
  • rokikaciga
    16.5k
    25-30e par ulica od okretista u Dubravi. Isti k kao u nasim ducanima :grin:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.