• Milki1
    41
    A kaj dolje je za ocekivati sve osim normalnog. Sto juznije to tuznije
  • Sibirski plavac
    9.7k
    Itsuki Urata, bivši igrač Varaždina, potpisao za Slaven
  • don
    20.7k
    S razlogom nisam spominjao Split npr, jer ga se nikad nije niti će tretirati kao grad u kojem Dinamovci opće postoje, iako ih ima, naravno to su došljaci i studenti, najviše iz HercegovineGradina

sa svim ostalim se slažen, ali sa ovim ne. Osobno sam upozna par ljudi rodom iz Splita i koji žive cili život u njemu i obiteljski su Dinamovci. Ako netko želi detaljnije inbox. :grin:

jako je rijetko ali da postoji, postoji.
  • luftwaffe
    788

Nema mi gluplje izjave neg ta što južnije to tužnije
  • DiddyGuela
    6.3k

Mene bi tu najvise zanimala prica i pozadina... kako Dinamo, zasto Dinamo?
  • DerHerrKool
    1.5k

I mene, iskreno. To mi je uvijek bilo fascinantno. I more je plavo :grin:
  • Plavi D
    45
    Pozdrav.
    Logirao sam se samo da pojasnim situaciju oko navijača najvećeg hrv. kluba u Dubrovniku. Zabluda je da ono malo starih Dubrovčana navija za hajduk. Oni ne mogu smisliti Splićane kao i Šibenčani, imaju i pogrdni naziv za njih: mandrili. Zabluda je i to da isključivo doseljenici iz Hercegovine navijaju za Dinamo. Za Dinamo u Dubrovniku i okolici navijaju svi oni koji su bili prohrvatski nastrojeni u jugi. Navijači hajduka su u nas glasniji i agresivniji međutim i to se u zadnje vrijeme mijenja te sve više vidim dinamovih zastavica na retrovizorima i ljudi u našim dresovima.
  • darkcro
    336
    Sukus zadnjih par stranica je da nas ima, dinamovaca, posvuda - južno, sjeverno, zapadno,istočno, u Bosni,Hercegovini, dijaspori. Ima i njih, ali ima i nas. Razlika je u tome što smo mi većinom skrivali emocije, bili razočarani klubom, sjebani od strane svih. Što je i razumno jer je alternativa da ti tovari svakodnevno skaču po glavi i trube njihove brije..
    I tu se izgubilo puno, previše generacija koji se nisu povezali sa klubom, već Real Madridom i sličnima...
    Ali to se mijenja već evo zadnjih cca 8 godina (od kad nema glave, pomalo, spontano), a tek smo sad krenuli i raditi na tome da budemo ponosni klubom i da ne skrivamo tko smo i što smo. Tek su neke stvari u povojima, od stadiona, momčadi, marketinga..pa na kraju i europskih uspjeha i samo treba raditi, dolaziti na tekme, bodriti ekipu i dugoročno jednostavno mora upaliti..DZIS
  • Crni72
    231
    Sinoć na Zapadu do mene par momaka iz Dubrovnika. Kad se sjetim koliko njima treba za doć na tekmu naježim se- svaka čast. Respect...
  • Gradina
    275
    inače izvrstan šal, ako netko ima, kupujem
  • crophantom
    5.9k
    Ja na Europskim tekmama redovito viđam jednu stariju gospođu iz Makarske koja potegne na tekmu.
    Pitao sam je jednom baš od kud je i kak to da je tu, jer sam čuo da je od dole po govoru.

Kaže tata joj je navijao za Dinamo, ona cijeli život navija i kad moze potegne gore.

A onda se sjetim da imam frendova kojima je problem iz Španskog ić na tekmu jer im se zvijezde nisu poklopile, a žena po onoj pljuščini potegne do ZG i gleda Dinamo Monaco mokra do kože.
    Masiv rispekt

Edit: da se ne pretvori u rant, ali moram i reci da na petici tamo ima neka obitelj Zagoraca, čuješ im da su jos dublje u Zagorju od Zaboka sigurno, gotovo pa su redoviti, s klincima i sve. Kolegu s posla, rođen u ZG, sebe smatra teškim Dinamovcem,živi u Novom Zg pitam jel ide na Thun, "ma koji ti je, si videl kak su odigrali gore, ocu vraga placat kartu za to". Dobar dio rođenih purgera su baš ono, neznam opce koju riječ da upotrijebim, abnormalno razmaženi i komforni ajmo to tak rec.
  • Hrc-Vg
    1.3k
    Ja imam frenda iz vojske koje je iz Splita, a stari mu je hajdukovac. On cijeli život igra nogomet (i jeben je igrač) i jednostavno mu je Hajduk uvijek igrao ružno i ne voli taj splitski ograničeni “najluđi smo brale” mentalitet. Dinamo je uvijek igrao ljepše i njega je to privuklo…Ima 3 sina i ovaj najstariji koji je 5-6 razred isto navija za Dinamo, s ove mlađe još ne zanima nogomet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet