• Ludovic IX
    12k
    najmanje je bitno što smo ispali sa SP-a u 1/16 finala.. s obzirom na španjolce, 95% je da bi ispali u 1/8 da smo prošli a nije to sad neka puno veća utjeha..

po meni krimen Dalića je taj što se vodi krivim stvarima - nema starih zasluga u reprezentaciji, samo forma i trenutna kvaliteta. krimen HNS-a je elitiziranje reprezentacije za one kojima je ona jedini dodir sa nogometom. neznaju što je offside ali evo ih u prvim redovima.

a možda najvažnije,Dalić je podijelio naciju kao nijedn izbornik do sad.. ni čačić nije imao toliko protivnika a bio je direktno mamićev. a kad je tako, onda kak možeš ostat onda. budi čovjek, makni se i gladi majmuna sa dvije medalje oko vrata
  • Filip Međimurje
    1.5k
    Nekako sam dojma da bi Dalić već puno prije i sam otišao, pogotovo sad kad i Luka odlazi.

No isto tak, ne treba zaboraviti da tu postoji i politički pritisak. Trenutna vlast ima pipke u raznim institucijama, crkvi, preko Thompsona, branitelja i raznih udruga. Temeljna ljudska potreba je pripadnost nekom plemenu, a vlast već godinama igra upravo na tu kartu.

Dalić je njima idealan jer u sebi spaja sve te elemente i promovira ih na gotovo svakom koraku. Čak je i restoran nazvao #family. A uz sve to ima i rezultate iza sebe.

Tak da, zašto bi se jedan Kustić, koji je očito bio i ostao povezan s vlašću, riješil čovjeka koji, između ostalog, radi veliku uslugu i toj istoj vlasti da što dulje ostane na vlasti, i umjesto njega doveo nekog fana Iron Maidena s naušnicom u uhu i polubuntovnika?

Ne tvrdim da je to jedini razlog, ali mislim da sigurno igra određenu ulogu.
  • ElDorado
    12.2k
    Pa u pravu si. Ali s druge strane isti taj Kustić neće svoju poziciju ugrozavat Dalicevim neuspjesima. Mogu oni srat u javnosti kaj hoce ali i polubudali je jasno da lik tone u nekompetenciju i da ga je prebacilo i da nije u stanju stvarati neku novu repku, prije svega u igrackom smislu.
  • miro
    9.2k
    pa da si zvao Mićica imas zamjenu za Modrića, prvih 60 min, pa uvedeš Luku. Perišić nek igra, pa nek ga zamijeni Gvardiol itd itd... ali eto, mi doma, a Belgija u 1/4 finala
  • DrRatoljub
    1k

Pa Belgija je bila puno bolja od nas prije mjesec dana. Nista slučajno. Imali smo težak ždrijeb, a uz neke lose odluke stručnog stožera i pogreške igraca nismo mogli više, iako smo odigrali jako dobru utakmicu
  • IstinaZaDinamo
    2.7k
    A dobro sad, koja to trojica su trebala biti umjesto Perisica,Modrica i Kovacica(od 26 na popisu)KtcGoat

Ovo i je najveci problem, sto lik nije pozvao one igrace koji bi mogli uskociti ako zatreba nego je zvao po nekim zaslugama i slicno. Mislim ok je pozvati igraca za kojeg znas da ti moze donijeti nesto iako nije imao neku sezonu, tipa Lukaku kod Belgijaca ali cemu zvanje More, Erlica, Fruka pa i Jakica kad znas da ih neces koristiti. Dodaj tu i DCC i to je 5 igraca koji su zauzeli mjesto nekome drugom, a nije da nismo imali igraca u odlicnoj formi: Smolcic, Misic, Stojkovic, Beljo...
  • modri-kibic
    1.7k

Vjerojatno će ići u smjeru:

Kada sam došao doma i upalio vašu emisiju pojavila su se rezultati vaše ankete di sam imao 52% podrške "navijača". I baš zbog tih 52% sam shvatio da ipak nastavim kao izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije. Ipak sam to dužan ako nikome drugome onda ovim našim divnim navijačima.
  • ElDorado
    12.2k
    zanimljivo samo na kurcevom HRTu prvi u anketi
  • Efes Pilsen
    16.3k
    Da je smjena odrađena, Modrić bi ulazio s klupe, a ne bi nam mladi bili vodonoše senatorima. Svi još od Majera, Pašalića, pa do sad Baturine, Sučića 1 i 2 su podređeni senatorima i stavljaju se na neprirodne pozicije. To nije smjena generacija, a šta se tiče rezultata, dovoljno je malo pogledat statistiku branjenja prekida, izvođenja prekida, pa da vidimo di stojimo. Nose nas vile stalno i nenormalni Livaković, al brate, dosta je! Zar nije utakmica s Engleskom koja poslije više nikome, pa ni Panami nije zabila 2 gola dovoljan pokazatelj, a nas je mogla masakrirat? Da ne vadim sad brojke. I ajde da je to prvo prvenstvo koje gubi klupa, gubi ga odavno. Stalno isti problemi, a u ekipi imaš potentne mlade stopere i bekove, pa nemoj me zajebavat. Treba ga otjerat ak neće sam ionako je rekao da su mu senatori sve dali i da će on njima sve dat, gdje su tu mladi onda? To je dovoljno da ga se potjera jer koči razvoj. Veze on nema s Batinom il Perinom genijalštinom i automatizmima kovanim u Dinamu, al se pitam jel Majer mogao imat bolju karijeru da je dobio priliku u repki ko Vlašić ili ovi nedodirljivi seratori.
    34mReplyShareFlag
    fuckin

Svest smjenu na jednog igraca koji je do jucer bio standardan clan Reala i Milana je onak djetinjasto. Ja sam ocekivao vise od Modrica, prve dvije je odigrao sokantno lose za svoje standarde. Ganu i Portugal je odradio ok, jel to dovoljno i jel to razlog za ispadanje? Ne znam.. moguce.
    Vidim da je miro vec spomenuo.. Portugal je vani i sad se svi natjecu tko ce prvi po Ronaldu, a da je izostavio Ronalda ne bi dozivio SP. Rudi Garcia je, s druge strane, pronasao muda i suprostavio brzom SADu brze igrace i igru i profitirao. Opet, vidjet cemo dokle ide revolucija protiv Spanjolske.
    Majer nije bio zakinut u repstaciji. Ja kazem opet, dosta nas subjektivno ima problem s Dalicem i tretmanom Dinama, ali da reprezentaciju ostavlja u rukama senatora i za generalni remont nije istina. Ekipa vec ima kostur koji treba nadogradit. Ja sam se nadao da ce se senatori oprostit i olaksat svima tranziciju, al izgleda da ce morat malo ruznije.
  • modri-kibic
    1.7k

I to u prvom krugu pobjedio da je na izborima :lol:
    Tko zna, možda se prebaci u politiku nakon te HRT "ankete".
  • db-izbjeglica
    21k
    Ja kazem opet, dosta nas subjektivno ima problem s Dalicem i tretmanom Dinama, ali da reprezentaciju ostavlja u rukama senatora i za generalni remont nije istina. Ekipa vec ima kostur koji treba nadograditEfes Pilsen

u zadnje tri sezone, koliki period vremena bi dinamovu igru ocjenili korektnom, koliki period vremena je populacija na forumu bila zadovoljna dinamovim rezultatima i predstavama na terenu?

ja bi rekao cca 30% vremena, tek u ovoj zadnjoj polusezoni je sve sjelo na mjesto, ostatak vremena smo se dobrano patili, bilo je tu fakat svega, popriličnog nezadovoljstva i neuspjeha. Još na polovici ove sezone dinamo je bio samo bod ispred magaradi, nije baš da je na forumu vladalo zadovoljstvo trenerom, stojković je bio osporavan, beljo je nosio upitnike sa sobom i mnogi su govorili da on ne može zamjeniti petka i slično. kakva je dinamu bila ova europska sezona? ja bi joj dao dobar (3), al ne baš čvrsta trojka.

jesu li mišić, stojković i beljo mogli na SP? apsolutno, da...
    sad možemo teoretizirati bi li mogi napravti nešto značajno, kao praktički debitanti.
    možda, tko zna, možda bi i segečić sprašio 3 komada kao debitant, to je sfera nagađanja.

primjerice, koeman je gurnuo summervilla u momčad netom prije SP, bez da je prethodno participirao u momčadi. čovjek je čak i zabio 2 gola, jednom asistirao...i promašio penal u raspucavanju protiv maroka.
    sve u svemu, opet su ispali u istoj fazi kao i hrvatska.

kao navijač dinama, ne mogu biti 100% realan i smatram da za njih itekako ima mjesta u reprezentaciji. pogotovo za belju i stojkovića. istovremeno, ne mogu ni osporiti logiku ziherice, da ih se ne pozove na ovo SP, da se čeka novi ciklus. također, ajmo biti realni, bilo bi i jako puno nezadovoljnika (van dinamovog puka) da ih se pozvalo. puno toga je na vagi i kakav god potez izbornik (tko god on bio) napravi, netko će biti nezadovoljan.
  • Eduardo
    29.9k
    Ok, znam da je danas popularno posrati se po izborniku, ali kad netko kaže da ga je "samo posralo" svih ovih godina prvo treba pogledati odakle je naša reprezentacija krenula prije nego što je on postao izbornik...

Imao je trenutaka u kojima ga je lopta pomazila, ali imao je i trenutaka u kojima ga je ista ta sreća potpuno napustila... međutim, ono što se ne može osporiti jesu rezultati.

U eri prije Dalića Hrvatska je na tri uzastopna svjetska prvenstva na koja se plasirala osvojila redom 3 boda (2002.), 2 boda (2006.) i 3 boda (2014.). Između toga nismo se ni plasirali na SP 2010... dakle, četiri svjetska ciklusa zaredom nisu donijela nijedan ozbiljan rezultat... na ta tri prvenstva postigli smo ukupno samo 10 golova; dva 2002., dva 2006. i šest 2014., pri čemu su njih četiri došla protiv Kameruna.

U takvom stanju i u velikoj opasnosti da propustimo i SP 2018. reprezentaciju je preuzeo Dalić... nije došao nakon niza velikih uspjeha, nego nakon razdoblja u kojem je Hrvatska godinama razočaravala na svjetskim prvenstvima. I odmah na prvom turniru odveo je reprezentaciju do finala, a četiri godine kasnije do još jedne medalje, brončane. To nisu izolirane utakmice nego dva uzastopna svjetska prvenstva na kojima je Hrvatska na svakom igrala sedam utakmica i oba puta završila među tri najbolje reprezentacije svijeta.

Ok, naravno da je imao i sreće... protiv Danske i Rusije prolazilo se nakon jedanaesteraca, neke lopte završile su na našoj strani i to nitko normalan neće osporiti. Ali jednako tako ljudi zaboravljaju koliko ga je sreća kasnije znala napustiti. Protiv Francuske u finalu dobiješ sumnjiv penal nakon VAR-a i nepostojeći faul nad Grizmanom nakon kojeg pada drugi gol... 4 godine kasnije protiv Argentine u polufinalu Hrvatska je bila ravnopravna prije nego što se utakmica prelomila nakon upitno dosuđenog penala, na Euru 2024. primali smo golove u samim završnicama utakmica, a bilo je i odluka ili situacija koje su otišle protiv nas. Ako ćemo pošteno brojati sreću, onda treba brojati i kada ti pomogne i kada ti odmogne.

Još jedna stvar koja se često zanemaruje jest kontinuitet. Jedno veliko iznenađenje može se dogoditi svakome. Ali doći do finala SP-a pa četiri godine kasnije osvojiti broncu više nije slučajnost. To je dokaz da neki kurac radi ili je radio dobro i da ima određrnu sposobnost da mu momčad bude najbolja upravo kada je najvažnije.

S druge strane to ne znači da je kao izbornik (i čovjek) bezgrešan. Kao i svaki, imao je pogrešnih izbora igrača, kasnih izmjena i taktičkih odluka koje su se s pravom kritizirale. Ali svoditi njegova dva povijesna rezultata na "čistu sreću" jednako je pogrešno kao tvrditi da je svaki njegov potez bio genijalan.

Na kraju se sport ipak mjeri rezultatima. A činjenice su vrlo jednostavne: prije Dalića Hrvatska je na tri uzastopna svjetska prvenstva osvojila ukupno 8 bodova, jednom se nije ni plasirala na turnir i tri puta zaredom ispala u skupini. S Dalićem je u tri nastupa osvojila srebro i broncu te neki dan ispala na blago rečeno upitan i bizaran način.

Sreća ti može donijeti jednu utakmicu, može ti donijeti možda jedno natjecanje... ali ti svakako ne može u kontinuitetu donijeti finale SP-a, pa četiri godine kasnije broncu, pa i to finale Lige Nacija uz to da i nakon toga ostaješ konkurentan protiv najjačih reprezentacija svijeta. Da je sve stvar slučajnosti, onda bi se to dogodilo jednom i nikad više.

I da, najveći problem kod njegovih kritičara je što polaze od pretpostavke da bi netko drugi s istom ekipom sigurno napravio isto ili bolje... a gdje su dokazi za to? Koliko se to može okačiti mačku o rep govori činjenica s kakvim su momčadima i na koji način završavali Bielsina Argentina iz 2002., Martinezova Belgija i Portugal... Francuska 2002. godine kao aktualni svjetski i europski prvaci, ispali su već u grupnoj fazi s tim da nisu zabili nijedan pogodak. Italija 2010. također kao branitelji naslova završili na zadnjem mjestu u skupini iza Novog Zelanda, Slovačke i Paragvaja. Imamo Njemačku 2018. i 2022... kao svjetski prvaci iz 2014., došli su u Rusiju 2018. ispali u skupini, četiri godine kasnije u Kataru, ponovili su isto. Španjolska koja je 2014. došla kao branitelj naslova...

Ide se kao i obično iz krajnosti u krajnost... niti je on nogometni genij kojemu je sve uspjelo zahvaljujući znanju, niti ga je samo sreća "pogurala". Istina je, kao i obično, negdje između, ali činjenica su njegovi rezultati kao i to da smo godinama slušali i pričali priče o velikom potencijalu koji je on ispunio. S njim je Hrvatska postala reprezentacija koju se očekuje u završnici velikih turnira... podigao je standarde toliko visoko da se danas ispadanje u KO od velikih reprezentacija mnogima čine razočaranjem.

BTW, naravno da mu zamjeram određene stvari (možda su i subjektivne), ali stvarno mi se ponekad zgadi koliko kao narod možemo biti zlobni pa čak i i maliciozni i nerealni u svojim očekivanjima.
  • fakin
    5.2k
    jeste vidjeli ovo https://www.tportal.hr/sport/clanak/dalic-je-bio-na-odlasku-ali-jedna-stvar-promijenila-je-sve-odluka-pada-za-nekoliko-dana-specijal-108-20260707 ?

Kako smo doznali, prije tri mjeseca bio je bliži odluci o odlasku nego što je sada. Ono što ga još uvijek veže uz ovu momčad jest želja igrača da ostane s njima, odnosno apsolutna lojalnost svih, od vedeta Modrića, Perišića i Kramarića do nadolazećih zvijezda Gvardiola, Sučića, Baturine i Vuškovića.

Laska mu i podrška većine navijača hrvatske reprezentacije, ali i čelništva Hrvatskog nogometnog saveza. Iz pouzdanih izvora znamo da Kustić prvi želi da Dalić ostane.

danas ćemo sve saznati iz 18h. ako nakon svega ovaj i dalje ostane onda je to stvarno lakrdija i ja prestajem pratiti utakmice dok god je ovaj izbornik.
    da se netko tako grčevito brani i drži za svoju stolicu, niti mrvicu obraza ni moralnosti. mogao bi esej napisati njegovih grešaka na zadnja dva natjecanja.

zaista se nadam da ovo nije istina.
  • Noel
    22.1k

Meni je najsmiješnije kad netko spominje zlatnu generaciju za razlog Dalićevog uspjeha. Kakva zlatna generacija? Kaj je to zlatna generacija napravila prije njega? Gologuzo kupanje u bazenu brazilskog svjetskog prvenstva, sramote protiv Meksika i produžetke i stativu protiv Portugala na Euru. Jebeno. Još smiješnije mi je kad kažu sve su mu Kovač i Čačić složili i ostavili. Kaj su mu ostavili? Neuspjehe, mamićevu birtiju, razrušenu vojsku u kojoj pola igrača nije razgovaralo međusobno, sramotu u kvalifikacijama za SP u Rusiji punjenje od velikana Turske i Finske i vađenje protiv Ukrajine u gostima za utješne dodatne kvalifikacije.

Dalić je ljudski oblik licemjerja, lažov i prosječan taktičar i prosječan trener kojem je vrijeme odavno prošlo, ali gluposti bez dokaza koje se mogu pročitat i slušat znaju stvarno bit smiješne.
  • Frizura Robija M
    630
    Pisao sam ranije, dojam je da su gotovo sve bitne utakmice i turniri u Dalićevom mandatu obilježene velikim utjecajem (ne)sreće. Dovlačenje do produžetaka i penali, golovi u sudačkim nadoknadama, nadrealne izvedbe golmana i sl. Ugl rezultat je tu, ali malo je pravih dominantnih pobjeda da se može reć riješili smo protivnika sukladno našem statusu, izdominirali... Pokazivali smo mi dobar nogomet no nažalost često bi to bilo reaktivno tek kada rezultat nije na našoj strani. Imali smo kapacitet za smisleniju postavku igre i hrabrije pristupe, uvažavanje drugih igrača u formi, a ne podilaženju zaslužnima.

Također, nakon Rusije vjerojatno nikad nismo imali tako lagane kvalifikacijska grupe i naravno da su se odlasci na velika natjecanja podrazumijevali. U jednom smo ciklusu uspjeli završiti drugi iza Turske, ali prošireni format omogućio je da svejedno direktno idemo direk to na euro.

Jebiga zbog svega ovoga će u dijelu javnosti uvijek biti percipiran, između ostalog, kao miljenik sreće i onaj koji je imao prime Modrića, Perišića, Kramarića, Rakitića, Mandžu, Kovačića...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.