• db-izbjeglica
    21k
    Nemoj se ljutiti, nije mi neka hrabrost zvati člana Manchester citya. Okrećeš kako tebi paše, ja mislim da je Šutalo predugo čekao na prvih 11, isto tako Baturina. O žrtvovanju Vuškovića, kao i Petkovića, Rebića ili Gvardiola neću ni pričati. Pričaš kao da ih je Dalić otkrio ili pogurao, sorry, ali nije, a nije ni neku hrabrost pokazao.Jos-Optimus

Pa zašto bi ih on trebao otkriti? Čovjek je izbornik, ne skaut omladinskih kategorija.
    Nije gvardiol debitirao za repku kao igrač citya, a dinamo ga je u leipzig prodao sa koliko, 18 godina?

Što okrećem kako meni paše? Pišem činjenice... a to je da hrvatska danas može imati respektabilnih prvih 11, sastavljenih od mladih igrača i da će 8/10 igrača imati iskustvo igranja u reprezentaciji i neće biti debitanti, neće trebati fazu prilagodbe. Čak štoviše, dosta ih ima zavidan broj utakmica s obzirom na godine. Jel luka modrić sa 22 godine imao preko 20 nastupa za repku, kao što sad ima sučić?

Sad ispada da je slaven bilić 2006. došao, potjerao sve i stavio debitante. Jednostavno nije istina. Ubacio je par mladih igrača i koristio veterane poput nike i roberta kovača, daria šimića, mikija rapaića, preuzeo je šimunića u zrelim godinama i slično. Evo, svi ovi "starci" su bili u prvih 11 u legendarnoj utakmici protiv engleza na maksimiru.
  • ElDorado
    12.1k
    moze se ocekivati kad hns tolerira ovaj cirkus. A dok je dalić koristan i vladajucoj politici ne bih se cudio da ostane
  • Jos-Optimus
    11.7k
    Ne, nego ispada da je Dalić zaslužan što imamo vrhunske mlade i etablirane igrače. A ignoriraš činjenicu da nije poradio na boljkama, da je neke dečke prekasno stavio, da su prekidi tragikomični za ovu razinu nogometa
  • blue heart 72
    3.6k
    Nažalost i ja imam neki unutarnji osjećaj da bu Linolada pun patetike rekel da ima još nedovršenog posla u repki i da se bu "unatoč izdašnih ponuda" odlučil za još jedan mandat.

Nadam se da sam u krivu.
  • flexXy
    3.3k
    Ne, nego ispada da je Dalić zaslužan što imamo vrhunske mlade i etablirane igračeJos-Optimus

Niti jedan izbornik ne moze bit zasluzan za to. Da se netko probije i etablira mora bit zasluzan sam igrac i klub koji ga odgaja, za repku igraju najbolji. Sve ostalo je put prema Coricima i Halilovicima u repki
  • Jos-Optimus
    11.7k
    ali moze dati priliku mladom igraču kada je to vrijeme ili kad je pozicija deficitarna? Je li to Dalić radio? Čovjek nas je svojom tvrdoglavošću izravno koštao boljeg rezultata na zadnja 2 velika natjecanja. Pazi, tvrdoglavošću nepozivanja profila igrača koji ti nužno trebaju i samo logičkim stavljanjem najspremnijih, o prekidima neću ni pričati, postali smo repka za koju znaš da ga prima u 90. ako gori.
  • marcio amoroso
    51.8k

Ma ostaje sto posto. Da je mislio otići, već bi otišao.
  • Masto
    1.7k
    Joj ne ubijajte mi nadu
  • Mr Anderson
    20.2k
    Ma ostaje sto posto. Da je mislio otići, već bi otišao.marcio amoroso

I ja mislim, ne bi me čudilo da će dobiti i pojačani ugovor.
  • db-izbjeglica
    21k
    Ne, nego ispada da je Dalić zaslužan što imamo vrhunske mlade i etablirane igrače. A ignoriraš činjenicu da nije poradio na boljkama, da je neke dečke prekasno stavio, da su prekidi tragikomični za ovu razinu nogometaJos-Optimus

Naravno da on nije zaslužan za to, niti može biti, niti treba. Međutim, jednostavno nije istina da čovjek nije ubacio nove igrače, da ne daje priliku mladima, ne uvodi nove igrače i slično.

Doslovno sam stavio popis od 8 mladih igrača, koje hrvatska ima na raspolaganju ovog trenutka, koje je on, nečastivi, uveo u repku, dao im priliku i oni su je iskoristili.

Možeš izanalizirati i popis za SP 2018. i SP 2026.
    Koji su to isti igrači na njemu?

Luka Modrić
    Ivan Perišić
    Andrej Kramarić
    Mateo Kovačić
    Dominik Livaković
    Duje Ćaleta-Car

U 8 godina, ne u 18 godina.
    Sve odron do odrona od igrača.

Daliću se zamjera što gura zaslužne i veterane, bilića idealizira što je gurao mlade.

Tko je bio kapetan hrvatske reprezentacije na euru 2008., neizostavni član prvih 11? Niko Kovač!
    Koliko niko ima godina 2008. i gdje igra? Ima 37 godina i igra u red bull salzburgu. Niko kovač je igrao i u kvalifikacijama za SP 2010., i njegov brat također.

I ja nemam ništa protiv bilića, pozitivan lik, nisam za reciklažu, al ako postane izbornik ima moju punu podršku i svo razumijevanje ovog svijeta. Međutim, nemojmo imati dvostruke kriterije i nekom kog hejtamo zamjerati nešto, a onom kog ne hejtamo aplaudirati za apsolutno iste poteze.
  • Jos-Optimus
    11.7k
    slozit cemo se da se ne slazemo
  • fuckin
    29
    Kažem, riba smrdi od glave, dva su scenarija. Prvi je u kojem pada Kustić iz xy razloga, pa novi predsjednik poruči #family da je završio kurvin pir i odu sami il će ih se potjerat. Drugi scenarij je da rezultati ozbiljno počnu patit, ispadnemo iz A kategorije Lige nacija, pa hadezeovce u savezu vlovi instinkt za preživljavanje, a možda i Plenkimoon naredi s vrha ak se narod preveč počne komešat. Repka je ipak svetinja, kruha i igara, sve se uz to lakše zaboravi.

Inače, mislim da će ostat baš zato jer je tašti, jalni crv koji ne želi da Bilić preuzme već grije klupu za Olića koji je nesposobniji od njega, tak da se slučajno ne bi zalomilo da nas poslije velkog maga dobro krene.
    Svaka je prilika da će Bilić odustat od klupe dugoročno ako ga sad zajebu što je šteta, on je za ovaj sad period ideala.
  • ElDorado
    12.1k
    ima i treći da ipak odustane, Kustic ostaje i dovodi Bilića. Opet politički uspjeh. Da bi to bilo izgledno očito treba potvrda politike valjda se zato i toliko čeka.
  • db-izbjeglica
    21k
    slozit cemo se da se ne slazemoJos-Optimus

S čim se ne slažeš?
    Koji podatak koji sam iznio nije točan?

Da je u 8 godina kadar hrvatske reprezentacije izmjenjen preko 80%

Da u ovom trenutku hrvatska reprezentaciji ima potencijal sastaviti prvih 11 sa prosjekom godina manjim od 23-24 godine, sa svega 2 debitanta?

Da je slaven bilić itekako koristio starije igrače i da je kapetan reprezentacije, neizostavni član prvih 11 na euru 2008. bio niko kovač, sa 37 godina? (U čemu nema apsolutno ništa loše)

Cilj mog ulaska u raspravu je taj da dokažem kako je dalić za vrijeme svog izbornikovanja dao šansu novim i mladim igračima i da se u tome pretjerano ne razlikuje od slavena bilića, kojeg si ti apostrofirao kao pozitivan primjer u tom smislu.

Druga premisa je da bi hrvatska sa drugim izbornikom i par drugih igrača na popisu ostvarila bolji rezultat na zadnja 2 velika natjecanja. Ja u to ne želim ulaziti, jer spada pod domenu metafizike, možda bi, možda ipak ne. Međutim, usuđujem se reći da se takav argument može iznijeti za bilo koju reprezentaciju.

Možda bi brazil sa igorom bišćanon na klupi umjesto ancelittija i pozivanjem antonya i joaa pedra osvojio ovo SP. Tko može dokazati da ne bi bilo tako?
  • ElDorado
    12.1k
    u svemu tome zanemaruješ notornu činjenicu, Dalić je jednostavno loš trener okružen još lošijima od sebe.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.