• bbb medimurje
    5.2k
    ja bi bio zadovoljan ak bi u hnlu bili kao prosle sezone, jedino u europi bi volio videti korak naprijed
  • Ludovic IX
    11.9k
    korak naprijed u europi je i 24.mjesto u EL ali prolazak na penale u PO-u..

a sto bi korak naprijed bio u LP - 7 bodova ili tek 10-11 i prolazak u PO.. ako misliš samo na igru, onda tu možemo pričat o napretku u smislu da ne izadjemo ko čkice ko protiv betisa ili celte
  • vjeko1701
    26k
    Iskreno, ne znam dal je ova ekipa spremna za LP mada kao i uvijek, puno toga ovisi o ždrijebu. Ali ako bi jedna sezona patnje sa samo 3-5 bodova u LP klubu donijela financijski boost za daljni napredak, nek bude tako. Nekako ćemo se snaći :D
  • Filip B
    379
    S obzirom na ovaj ligaski format, morali bi uvijek uhvatiti barem 7-10 bodova u LP. Igras dvije tekme s nominalno losijim momcadima, jednu tekmu doma uhvatis nekog kao Celtic i tu si. Do sad su uvijek bile 2-3 momcadi s 0 ili 1 bodom na posljednjim mjestima. Imamo zasigurno ekipu za to.
  • Droljo
    29.1k

Po meni je naša realnost takva da svaku treću lp imamo šanse za proći dalje i ak nas posere još jedno kolo a ovo ostalo ispadanje sa par bodova. Ali moramo ju igrati svake godine pa bi možda narasli sa vremenom da dve od tri prođemo grupu..
  • Jurki
    26.5k
    upravo to. Kad bumo stalni clan lige prvaka, pa taman samo sa solidnim ucinkom, nebu Lazio dosel sa smijesnom ponudom od 12 milja za Domingueza, vec puno vecom.
    Imamo mi dobru reputaciju u Europi, ali samo kao klub Europa lige, pa su k tome i takve ponude za nase igrace.
    Isto tak bivse uprave nisu si dale truda da natjeraju kupce da dublje zavuku ruku u novcanik.
    Potpisal bi odmah scenarij di igramo svaku ligu prvaka, skupimo nesto bodova i da svaku trecu ulovimo k.o. fazu.
    Otisel sam offtopic, ali je sve to povezano.
  • Dzoni
    6.5k
    Igras dvije tekme s nominalno losijim momcadima,Filip B

To uopće ne mora biti slučaj i bez problema se može dogoditi da je jedina utakmica za moguće bodove je protiv ekipe koja je "samo" 2,3x skuplja.
  • The Undertaker
    9.9k
    Boban je to lijepo objasnio. Nije dovoljno samo igrati LP ili biti u reprezentaciji, tamo treba nešto i pokazati a cijena igrača onda vrednuje pokazano. Baturina je pokazao da može ravnopravno igrati sa PL igračima i jasno da mu cijena raste. Siguran sam da Stanišiću pada.
    Nama je LP, sa ovim rosterom, malo iznad naših gabarita ali taj financijski kolač nitko neće odbiti. Vjerovatno se na račun LP može dovući i koji bolji igrač, makar na posudbu. Prolazak dalje je već SF:
  • Denle
    377
    Stanisicu je cijena u 2 godine narasla s 10 milijuna na 40 milijuna eura. Prije mjesec mu je narasla s 35 na tih 40.

Ne znam kojom logikom si ti uzeo Stanisica za primjer igraca za nesto negativno.

Takodjer, Como je odredio cijenu za Baturinu prije svjetskog i nije bazirana na utakmicama na svjetskom prvenstvu.
  • Papastrumf
    23.4k
    Prije mjesec mu je narasla s 35 na tih 40.Denle

Gdje mu je narasla? Da nije TM?
  • Denle
    377
    Naravno da je TM jer, koliko god mi bilo krivo uopce tumaciti vrijednosti s njihove stranice, oni su jedni od tek dvije relevantne specijalizirane stranice u svijetu za pogadjanje cijena igraca. Druga stranica je CIES, a oni vrijednuju Stanisica na 36 milijuna eura.
  • The Undertaker
    9.9k
    Opet se ne čita sa razumijevanjem (ili ja pišem nerazumljivo). Pričam o utjecaju igara na aktualnom SP na cijenu igrača. Baturina je odigrao odlično i cijena će mu rasti, Stanišić je, po meni, odigrao loše pa će mu cijena padati.
    Poanta je da samo to što netko igra na SP ili LP nije bitno, bitno je što tamo pokaže.
  • Mlađi referent
    15.7k
    Postoji niz istraživanja koji se bave Transfermarktom i njihovim procjenama, realnim cijenama, indikatorima kvalitete i sl.

Vrlo zanimljivo, pa ako netko voli, ima na bespućima neta dosta toga obrađeno.
  • Denle
    377
    I opet si u krivu, jer svjetsko prvenstvo danas utjece na cijene igraca gotovo nikako ili tek u promilima, svejedno kako oni igrali na svjetskom.

I jednom i drugom ce cijena ostati ista kao sto je bilo i prije prvenstva - Como i dalje trazi 80 milijuna za Baturinu (mislim, ne trazi, al to je ona cijena s kojom kazes "odjebi" drugom klubu), Bayern i dalje ne da Stanisica.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.