• don
    20.2k
    pa čak i Modrića iskrenoPaggini

da ne ulazim u ove ostale nabrojane, od kud si Modrića izvuka? :lol:

kažem da je najveći zbog kombinacije rekorda, uspjeha, dugovječnosti i utjecaja, kako na sport tako na svit van sporta. Pa valjda najpopularniji čovik na svitu, atleta.

suma sumarum, moj najveći argument je dugovječnost sa konzistentnošću i utjecaj na sve oko sebe. Messi je najbolji na terenu, ali pojam GOAT mi je dosta opširniji od toga koliko je nekoga lipo gledati na terenu.
  • Paggini
    87.7k
    da ne ulazim u ove ostale nabrojane, od kud si Modrića izvuka?don

Haha a jbg, tu sam pretjerao :lol:
  • ZG plavi 01
    384
    nitko ne moze sa sto posto reci da je Ronaldo bolji od Messija po radu i trudu.
  • Eduardo
    29.7k
    Ne znam, po meni je usporedba njih dvojice kroz prizmu talent vs trening oduvijek bila uvredljiva prema obojici.jakov1

Sorry ako sam se nejasno izrazio, ali uopće nisam htio reći da CR nema talent ili da je LM sve postigao samo pomoću talenta i bez rada... naravno da nije tako... ono na što sam ciljao je to da Messi posjeduje određene kvalitete koje se jednostavno rjeđe viđaju u nogometu i koje se ne mogu istrenirati.

LM svojom igrom i kvalitetom jednostavno utječe na više aspekata igre i ima više načina da dominira utakmicom... i pri tome je sposoban vidjeti i izvesti stvari koje većina igrača jednostavno ne može i ne vidi, a to uključuje CR-a.
  • Mlađi referent
    15.7k
    za mene je Messi najbolji, a Ronaldo najveći igrač svih vremena. Postoji razlika, tko želi shvatit, shvatit će.don

Tu tek Ronaldo nema što tražiti.

Pele i Maradona su nogometni sveci, a Ronaldo je osobni brand. Trenutno je sinonim za deluziju.
  • miro
    9.1k
    Pela, Maradona, Ronaldihno, to su imena zbog kojih je nogomet iznad svih ostalih sportova i igara

Messi je najbolji svih vremena, ali ja bih uvijek rađe gledao ove gore navedene
    Cristiano je mašina i ima brojke koje mu ne možeš osporti, ali meni nije u prvih 10
  • jakov1
    1.6k
    pri tome je sposoban vidjeti i izvesti stvari koje većina igrača jednostavno ne može i ne vidi, a to uključuje CR-aEduardo

Messi vidi igru dva koraka ispred svih, ali zato Ronaldo ima osjecaj za prostor, kretnju lopte, tajming, ravnotezu... Po meni je to talent jednako vazan kao ovo sta Messi radi.

Jasno je da ti ne govoris u ekstremima, ali ja zelim reci da je i Ronaldo izgradio karijeru na apsurdnom talentu, a ovo da zabija 60 golova u sezoni jer po cijele dane trenira je u sferi mitova.
  • don
    20.2k
    jedan je narkoman, a drugi je igra za vrime goluba pismonoša. Ne gledamo iste kriterije, ti gledaš ko je ikonskiji igrač, ja gledam one gore navedene kriterije u kojima je na vrhu, jbg.
  • javolimtebejako
    5.4k
    narkomandon

hedonist molim lijepo
  • mali M
    10k
    da ne žive u isto vrijeme nebi nitko uspoređivao tko je veći.. Imaš Pelea, Maradonu, C.Ronalda, Messija, nastavi niz najvećih.. a ovako nas se traži da izaberemo koji je veći.. Dođe mi ko kad je (mislim) Boris Mutić uz šalu komentirao da je Anja Pärson najveća skijašica svih vremena, samo je njezin jedini problem što je rođena u vrijeme Janice Kostelić. Tako se meni čini i za Messi Ronaldo raspravu.

Ja čak nebi tu brojao Cruyffa, jer mi on dođe kao Muller za Njemačku, Baggio za Italiju, Charlton za Englesku itd itd...

I na kraju, radi se o osobnoj preferenciji.. Meni je u početku Messi bio čudo bez premca, kako vrijeme prolazi (meni) izgleda ko mali nadureni prgavac koji je vanzemaljac s lopotom, ali kojem se već godinama žmiri na razne nesportske stvari i za koje je trebao realno dobiti crvendaće na svakom prvenstvu već u prvoj il drugoj tekmi.. baš mi je postalo teško razočaranje gledati ga.. Argentinska reinkarnacija Hajduka, mora dobiti poguranac sudaca ako osjeti nemoć.. Argenitna i Engleska su u zadnje vrijeme baš ogadili svjetska prvenstva sa sudačkim pogurancima... Lik je trebao dobiti crveni u 17.minuti prve utakmice svjetskog prvenstva. Da je fer suđenje nitko ovdje nebi komenitrao kako je prve dvije tekme dominirao jer ga realno nije trebalo ni biti...

Dok mi je s vremenom Ronaldova predanost i ustrajnost biti najbolji postala fascinantna.. Lik je školski primjer predanosti i treninga i što se sve može postići kad ne odustaješ... Meni draži
  • tp1997
    2.8k
    Osobno, Zinedine Zidane.

Što se Messija i Ronalda tiče, obojica su legende, ali jedan od razloga zašto molim Boga da i Argentina i Portugal ispadnu u šesnaestini (ako je moguće Portugal i prije, zašto ne), je prekrasna tišina groupieja i jednog i drugog, bar u nogometu nema fan baze određenog igrača koja je bila ili jest imalo ravna po iritantnosti kao što su obožavatelji ove dvojice
  • rokikaciga
    14.9k
    Iz ove ankete sad bar znamo da 20% ljudi na forumu ne razumije nogomet :grin: :grin:
  • don
    20.2k
    ili da 20% ljudi gleda širu sliku :grin: :razz:
  • Zagi
    17.9k
    Ima neki mjerljiv kriterij po kojem je C.Ronaldo bolji?
    Isto i za Lebrona?

Messi i Jordan, najbolji i najveći.
  • Zagi
    17.9k
    A tek ovo za Messija i kao "samo talent". Da ziher.
    Bilo je ekipe koja je pričala kak se Messi sam skine i bez zagrijavanja uleti na trening.
    Osvrnuo se na to i neki igrač LA-a ili gdje sada već igra.
    Veli da, tak sam i ja mislio. Pa sam jedno jutro došao u klub ujutro , a ono Messi sam na terenu.
    Trening je u podne.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.