• Mali dioničar
    20.3k
    Cristiano ili Leo?
    1. Bolji je: (192 votes)
        Ronaldo
        21%
        Messi
        79%
  • Blueshadow86
    5.2k
    Zaključavaj anketu. Od 11 glasova - svih 11 ide Messiju. Sve je jasno u ove 4 minute :smile:
  • Mali dioničar
    20.3k

Moramo kolegi dati prigodu, osvoji i Capo Verde bod protiv Španjolske kad se poklopi.
  • Marcinko
    806
    Da je debeli Ronaldo, pa i ajde
  • ZGBhoy
    2k
    samo njega priznam kao Ronalda
  • Mr Anderson
    19.9k
    Originalni Ronaldo mi je po mom osobnom dojmu bolji od obojice, vjerojatno su to one prve impresije ko klinca. Tko zna što bi bilo da ga ozljede nisu uništile. I Messi i Kikica su glede ozljeda puno bolje prošli, a i u njihovo doba su vrhunski igrači puno bolje zaštićeni od sudaca.
  • Eduardo
    29.7k
    Messi je bolji od Cristiana Ronalda, bolji je od Mbapea i od bilo kojeg drugog igrača na kugli zemaljskoj. Kada se analiziraju individualne kvalitete od kreativnosti, kontrole lopte, driblinga, sposobnosti promjene smjera na malom prostoru pa do utjecaja na igru, nogometne inteligencije i ukupnog doprinosa momčadi, s njim nitko ne može u istu rečenicu... to je čisti prirodni talent kakav se ne nazire u svijetu nogometa.

CR je prvenstveno golgeter, kao i Mbappe i Haaland dok je Messi istovremeno kreator igre, asistent i strijelac. GENIJALAC! Iskreno, impresionira me način na koji je sa 39 godina na leđima uspio izdominirati ove dvije tekme na SP-u... bez ikakvog oslanjanja na fizičku nadmoć, već isključivo zahvaljujući inteligenciji, tehnici i razumijevanju igre.

Kažem, poštujem vrhunski atletizam, brzinu, snagu te nevjerojatnu disciplinu i radnu etiku CR-a kroz cijelu karijeru, ali Messi je nešto čudesno... naravno, to ne znači da CR nije jedan od najvećih igrača u povijesti jer JE i zaslužuje ogromno poštovanje i recpect... neupitna veličina... i već dugo mi na onu stvar ide umanjivanje njegove igračke kvalitete i ostavštine.

Međutim, kad se za xy budem prisjećao Messija i osjećaja koji sam imao gledajući ga kako s loptom radi stvari koje nitko drugi nije mogao imati ću jebački smješak na licu jer sam imao tu privilegiju gledati ga u najboljem mogućem izdanju.
  • don
    20.2k
    za mene je Messi najbolji, a Ronaldo najveći igrač svih vremena. Postoji razlika, tko želi shvatit, shvatit će.

kolega @Sibirski plavac je dobro i argumentirano napisa s kakvim se sve kriterijima ljudi služe.
  • Dudu
    3.1k
    Je veći visinski od Messija, al to je to :rofl:

Moze bit samo obrnuto. Ronaldo najbolji po brojkama (golovima) i radu i atleticizmu.

Messi po nacinu igre i mijenjanju nogometa, utjecaja na momcad, a samo sitno slabijim brojkama. (Iako asistencija i predasistencija ima bar 300 vise od Ronalda)
  • Tom Hanks
    5.4k
    Za golgetera kakav je Ronaldo,Messi i dalje drži jedan brutalan i impresivan rekord a to je najviše golova u jednoj godini kad je skoro 100 golova dao (91) i to stoji od 2012 godine i pitanje je kada (ako uopće) će to netko nadmašiti
    Tako da Messi je isto tako golgeter,ima tu još dosta sličnih rekorda
  • Sajla
    21.2k
    Ne sjećam se se koji (bivši) nogometaš je to komentirao, ali rekao je otprilike ovako - kad gledam C. Ronalda, sve što on radi mogu i ja samo što on to radi brže ili jače; a ono što radi Messi ja ne mogu napraviti, kao ni itko drugi.
    Messi je za mene najbolji nogometaš svih vremena i teško će se to promijeniti.
  • Paggini
    87.7k
    najveći igračdon

Aufff, e ovo tek otvaraš raspravu, jer ovdje spadaju i ponajviše nenogometne stvari, tako je meni Maradona najveći, zbog i ruke i najboljeg gola svih vremena u istoj utakmici POLUFINALA SVJETSKOG PROTIV EKIPE S KOJOM SU RATOVALI, Napoli i sve tamo, još jedno finale s Argentinom, droga, lakoća igranja, jednostavno persona veća od života.

U skupinu igrača većih od Kikija bih dodao i Cruyffa zbog svega što je značio za nogomet, pa čak i Modrića iskreno, a da ne pričam o Bobby Charltonima, Beckenbauerima, Peleima i ostalim jel, koji su postali mitologija nogometa
  • Sibirski plavac
    9.2k
    za mene je Messi najbolji, a Ronaldo najveći igrač svih vremena. Postoji razlika, tko želi shvatit, shvatit će.don

Upravo to. Kad bi se gledalo tko je najveći, to bi značilo i van terena i u smislu utjecaja na sport, a po tom kriteriju i Pele ima argumenata jer on je prva globalna nogometna zvijezda. Cruyff isto ima argumente jer je i kao igrač i kao trener bio uspješan i utjecajan. Zato je recimo Jordan GOAT košarke, jer može Lebron porušiti sve rekorde, MJ je realno globalizirao NBA i košarku i to će mu uvijek održavati GOAT status. Često u raznim sportovima argument za GOAT-a može biti i odgovor na pitanje "tko ti prvi padne napamet kad spomenem xy sport?". Nije to nužno uvijek tako, ali u dosta sportova jest.

Anyways, Messija smatram najboljim ikad, i pitanje hoće li se ikad ponoviti više takav. Iako, tako se govorilo i za Pelea pa došao Maradona, pa kad se on umirovio došli su CR7 i Mesii. Kad se oni umirove tko zna...
  • jakov1
    1.6k
    to je čisti prirodni talent kakav se ne nazire u svijetu nogometa

poštujem vrhunski atletizam, brzinu, snagu te nevjerojatnu disciplinu i radnu etiku CR-a
    Eduardo

Ne znam, po meni je usporedba njih dvojice kroz prizmu talent vs trening oduvijek bila uvredljiva prema obojici. Npr. Ronaldo je osvojio Zlatnu loptu kao krilo/dribler, a onda totalno promijenio stil igre i postao najveci golgeter svih vremena, znaci talent neviden, a Messi evo igra s 39, usred karijere odlucio naucit pucat slobodnjake itd., znaci radi kao nitko.

Mislim da takva argumentacija dolazi iskljucivo iz estetike - Ronaldo je misicav i ukocen, a Messi na terenu izgleda kao da je iz druge dimenzije. U stvarnosti, obojica su najveci radnici i najveci talenti ikad, samo sto se na terenu to drugacije manifestira.
  • Paggini
    87.7k
    Zato je recimo Jordan GOAT košarke, jer može Lebron porušiti sve rekorde, MJ je realno globalizirao NBA i košarku i to će mu uvijek održavati GOAT statusSibirski plavac

Da, ono što je činjenica da "najbolji" u nečemu ovisi samo o igraču, ali "najveći" ovisi o puno faktora koji se moraju posložiti.

Tako se Maradoni posložilo da je ukleo engleze s kojima su ratovali pobjedom u tom polufinalu, sto sudac nije vidio tu ruku, pa poslije toga zabije najčudesniji gol svih vremena i onda nazove tu ruku božjom. Pa onda odlazak u tada smetlište Europe, dva naslova prvaka Italije, kup UEFa, jednostavno neke stvari koje su kombinacija njegove genijalnosti, kulturnog zeitgeista i njegove persone.

Ista stvar i sa Jordanom, košarka se pratila, znali su se igrači, ali ta NBA eksplozija je došla jer je jedan jedini čovjek bio toliko magičan da su svi izgubili um za NBA, a to se posložilo i sa raspadom komunizma i amerikanizacijom svijeta + dream team na olimpijadi + David Stern koji je maestralno osjetio da može tu se raširiti.

Isti primjer u F1, Schumacher/Hamilton su najbolji, ali Senna je najveći, zbog svoje persone, trenutka u kojem se F1 nalazio, pa i na kraju krajeva i svoje smrti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.