• deda
    46.4k
    Jebena moralnost bi bila odbiti Favbet, a nositi Supersport na ruci. Mogao bi biti jako prost, ali neću, to je kao da prostitutka kaže da se ne j... za novac već je tjelesni djelatnik.
  • Zagreb1992
    3.6k

Znači onda po tebi trebamo odbiti nagradu za naslov prvaka pošto nam je to od sponzora lige gle čuda kladionice ?
  • fakin
    4.8k
    Na sponzora lige ne mozemo utjecati, a na naseg sponzora jedino mi odlucujemo.

Plus u shopu navijaci mogu kupiti dres bez ss, a ne mogu bez fav
  • Zagreb1992
    3.6k

Ne brini se naći će on uvijek neki k da može srati ...čekam samo da ovog Izraelca uzmemo pa će biti problem radi njihovih napada na bliskom istoku..
  • deda
    46.4k
    Možemo utjecati i to bi trebao biti naš put. Da počnemo utjecati na tu promjenu.
  • Ljubo
    838
    i kakvu to poruku šalje, da jednog konkurenta ne želimo sponzorirati ali drugog hoćemo. Po meni smo onda još niže pali. Najbolje bi bilo ne sponzorirati ni jednu kladionicu ali to trenutno nije moguće, samo bi ispali kao zadnji licemjeri.
  • Hnlovac
    6.3k
    tako je.

Neki izvode filozofije filozofiranja radi. Na nama je da napravimo ono što mi možemo, ako je izvan naše domene jbg
  • NitkoBitan
    37.3k
    I kaj sad, da Dinamo odbije kladionice kao sponzore (koje su najveci igraci kod nas u nogometu) bi li se nesto promijenilo za 1% osim kaj bi mi dobili manje love? Ne bi.

To je tako kao sto je Deda rekao, u svijetu kurvi... Btw. kad smo vec kod kurvi gdje se one reklamiraju a uvijek imaju posla? Kladionice? Da iz zakonski zabranis ljudi bi se nasli na ulici i kladili na borbe pasa.
  • Mr Blue
    4.8k
    Točno se vidi da je dosadno bez tekmi pa se vode ovakve glupe rasprave.Kumerle

Ne bih se složio kolega, mislim da je rasprava o ovoj temi baš potrebna, ali mislim da mi kao pojedinci ne možemo puno po tom pitanju.

No tvoj komentar me podsjetio na jednu raspravu na koju sam naletio prije 10-ak godina, a tiče se navijača Celtica koji su prosvjedovali jer im je na dresu tada bio neki proizvođač alkohola/pive, nisam ni ja siguran. Veliki broj ljudi bio je protiv toga iz ovog ili onog razloga, neki su čak i poništavali godišnje.

Premotajmo 10-ak godina kasnije i sponzor na dresu im je nekakva kladionica. Poanta priče je da uvijek može gore, dobrim namjerama unatoč, a ujedno i ovakve rasprave nisu ništa novo niti smo mi avangarda po tom pitanju.

Ja sam isto veoma protiv kladionica, kao takvih, kao sponzora Dinama i još više kao sponzora lige. Osobno se ne kladim, ali znam puno ljudi kojima je kladionica/kocka uništila život. To je zlo. Međutim, to zlo legalno posluje u Hrvatskoj, mislim da čak plaćaju i najveće poreze od djelatnosti, sponzor su lige i mi kao klub moramo plivati u svemu tome. Volio bih da je drugačije, ali realnost nije takva. Da bar netko drugi nudi približno isti iznos pa da otkantamo kladionice zbog razlike od 200-injak tisuća eura.

No istina je da vjerojatno ne postoji sponzor koji bi svima ugodio. Da Netflix bude sponzor Dinama vjerojatno bi se ovdje javilo 10 ljudi kojima je to neoprostiv potez.

velike probleme u HNSu, možda čak i sankcije.deda

Sigurno sankcije. Kad je SuperSport postao sponzor lige, ujedno i futsal lige, Olmissum je odbio staviti logo na rukav. Nakon dvije utakmice bez loga, za treću i svaku iduću su morali plaćati kaznu. Popustili su, naravno, ali su onda sarkastično oblijepili dres sa Super ljepilo, Super zabava i druge 'super' stvari, ne bi li se SuperSport izgubio u tom neredu...
  • jakov1
    1.6k
    A ove gluposti o ovisnosti i sl. su jednostavno gluposti. To je do glave pojedinca, njegovog odgoja, obitelji itd., nikakva reklama tu ne mijenja ništa.rioda

Ma da, a kladionice milijune bacaju iz zabave... Ne budi naivan, svako ko je radio s kladionicama ili kockarnicama znaju koliko daleko idu da te uvuku u pakao i da nikad iz njega ne izades.

da jednog konkurenta ne želimo sponzorirati ali drugog hoćemoLjubo

Jednog ne zelimo, drugog moramo.
  • rioda
    16.9k
    1. Nadam se da će i afere u sportskim savezima dovesti do raščiščavanja stvari i stvaranja preduvjeta za transparentnije funkcioniranje sporta te boljih uvjeta za sponzore koji žele sudjelovati u sportu sponzorstvom.

2. Ono što vidim kao negativan smjer posljednjih godina u sportu je ponovo značajno povećanje donacija koje daju lokalne samouprave tj. novca poreznih obveznika. Ponovo netransparentnost i selektivnost koja stvara nesportsku utakmicu, a sve ponovo potaknuto od strane države koja svim tim odlukama samo kupuje mir. Njih boli kita za kladionice dok im donose prihode.
    deda

1. Afere će utjecati, i već jesu, strašno negativno i to se neće promijeniti osim u nekom dugoročnom periodu od 5-10 godina, ako se danas krene raditi na transparentnosti, a neće, barem ne kako bi trebalo.

2. Meni se općenito sviđa smjer u kojem JLS-ovi sve više ulažu u sportsku infrastrukturu. E sad, ovo oko donacija je individualno, ima puno primjera gdje klubovi ne dobivaju dovoljno, ima isto tako i onih gdje dobivaju previše...
  • Facke
    8.3k
    Ak bume gledeli moralne onda nebi smeli ni dres kupiti el ste zna kulki broj djece delale na materijalu za dres.
  • Bosskovitz
    21.1k
    Ne budi naivanjakov1

Malo već skrećemo s teme, ali svaka ovisnost je do pojedinca. Puno više ljudi se kladi nego što ima ovisnika o klađenju, baš kao što puno više ljudi pije alkohol nego što ima alkoholičara. Kladionica nije cigareta pa da šteti onome tko puši i svima oko njega, ona šteti samo onima koji pretjeruju i ne uspjevaju se kontrolirati - da, ni jedna kladionica se ne trudi aktivno boriti protiv ovisnosti o kocki jer im ona donosi profit, ali ne bori se ni Podravka protiv pretilosti ni Žuja protiv alkoholizma.

Ja se slažem s Dedom, ovo je dobra i poželjna rasprava. Klub egzistira i posluje u društveno-ekonomskom okruženju u kakvom posluje i na koje ne može utjecati. Kladionice na dresu su imali neki od objektivno najmoćnijih klubova svijeta, sjećam se odmah Reala i Milana dok se nisu pojavili još izdašniji sponzori (jer njihovo ekonomsko okruženje je globalno, ne tržište od oko 3 milijuna punoljetnih ljudi), a mislim da danas ama baš svaki ozbiljniji klub ima nekog službenog betting partnera.

Englezi su od sljedeće sezone zabranili kladionice na dresovima (i dalje su dozvoljeni svugdje drugdje), u LaLigi je zabrana od 2020. godine, u Serie A od 2019, u SuperSport HNL-u... pa ono, nomen est omen.
  • Papastrumf
    23.3k
    Soros? Tommy?jakov1

Nisu se javili do sad.
  • über alles
    2.8k
    Zabrij da imamo soros na prsima ahahhahahaha
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.