• podravskimodrikibicPMK
    219
    stvar je u tome kaj nije 2-3 milje (godisnje naravno), nije ni blizu, ak se ne varam neko je gore spominjao 700-800 tisuca, neko milijun znaci nesto oko toga
    Uz to najjace mi je kak vi koji ,,branite kladionicu" ko sponzora idete na to da minus ak se kladara makne apsolutan znaci necemo naci drugog generalnog sponzora nego smo bez kladionice na cistoj nuli kaj se tice te vrste prihoda... a nije mozda iznos manji za onolko kolko bi manje dobio od sljedeceg sponzora (koji nije kladionica) po velicini ponude?
  • Papastrumf
    23.3k
    Dosad je to bila Prva sportska kladionica, koja je reklamu na Dinamovim prsima plaćala oko tri milijuna eura godišnjerioda

To je bilo puno blize 3 milijuna kuna, a ne 3 milijuna €.

Kamo srece da netko dinamu zeli dati 3 milijuna € godisnje za reklamu na prsima.

Mislim da hajduk od najveceg sponzora SS-a dobiva cca 700.000 godisnje, a realno je do sad imao puno veci marketinski potencijal od dinama.

Dinamo od favbeta ima vise od milijun.
  • debeli biciklist
    24
    kocka je svaka ultimativno zlo, nažalost zajebana ekipa vodi taj posa, tako da ne virujen da će se iko usudit stati im na žulj...uostalom, država dobije dio kolača, zaposleno je tisuće službenica koje ne rade gotovo ništa za nelošu plaću i sve se to nekako gura bez puno galame...tisuće obitelji su uništene radi kocke, poglavito aparata, ali i kladionica...
    al bilo bi suludo igrat se moralnih vertikala, to mogu MOŽDA neki englezi ili barca (svojedobno) ali mi ne možemo...kad pogledaš, praktički pola sponzora po svitu su neke vrste casina ili kladionica...a i alternative nisu puno bolje, naftni divovi, telekomunikacije, fast food lanci, bitcoinovi, banke i slični pupoljci kapitalizma...
  • Niko1986
    7.3k
    Kada bi glumili moralne vertikale za sponzore, ne bi baš previše toga ostalo.
  • Kumerle
    2.9k
    Točno se vidi da je dosadno bez tekmi pa se vode ovakve glupe rasprave.

NEĆEMO SPONZORA JER JE KLADA! :lol:

Što se tiče kupovine dresa bez loga, to bi bilo dobro omogućiti onome tko to želi, naravno ako je moguće i nije definirano ugovorom sa sponzorom.
  • Dinaminjo
    2.2k
    Ekipa kada cemo imat maks i upravljat stadionom onda cemo mozda moci birat sponzora
  • Masto
    1.6k
    pa ako treba i platit dodatno da bude bez sponzora
  • Crni86
    22.2k
    Što se tiče kupovine dresa bez loga, to bi bilo dobro omogućiti onome tko to želi, naravno ako je moguće i nije definirano ugovorom sa sponzorom.Kumerle

Mislim da je to vec bila tema i da je receno da sponzor inzistira, odnosno da je isto uredeno ugovorom. Razlika je sam tipa njemacka gdje se favbet ne smije oglasavat pa se prodaje bez.

pa ako treba i platit dodatno da bude bez sponzoraMasto

Sponzor nama daje lovu upravo da bude vidljiv (drugim rijecima placa hodajuce reklame), a ne oce on od nas izvuc 100/200k eura. Ni jedan sponzor nece pristat na to.
  • Frizura Robija M
    488
    Klub može djelovati društveno odgovorno kao primjer odbijanjem sponzora koji se bave društveno štetnim djelatnostima te npr podržati kampanje osvješćivanja štetnog utjecaja sportskog klađenja (i kockanja).

Bilo bi zanimljivo čuti kako na ovo gleda zamjenik predsjednika nadzornog odbora prof. Omazić.
  • Chempers
    1.3k
    Kada bi glumili moralne vertikale za sponzore, ne bi baš previše toga ostaloNiko1986

Zanimljiva rasprava, a i ova rečenica koju si napisao. Nekog smeta kladionica, nekog smeta Židov, nekog smeta što čistačica koja je radila u klubu u vrijeme Mamića i dalje radi, neki se čude kako neki igrac moze staviti svoju karijeru i milijune eura ispred kluba i zato mi se inače sere kad neki likovi ovdje misle da su nekakve moralne vertikale a u biti ne shvaćaju koliko je ta njihova "moralnost" subjektivna i selektivna.

Al kad je u pitanju sami klub tu se jednostavno mora balansirati kad su takve stvari u pitanju. Niti smo tvrtka koja ganja profit niti smo nekakva zadruga kojoj je glavni cilj piva poslije tekme. Imamo odgovornost prema svojoj povijesti i prema stvarima koje je Dinamo predstavljao tijekom cijelog svog djelovanja, ali isto tako moramo se prilagoditi vremenima ako želimo egzistirati u ovim tržišnim uvjetima. Tako da i jedna i druga strana imaju validne argumente.

E sad što se tiče Favbeta, za te pare mislim da ih nismo trebali. Bolje parsto k manje nego reklamirati to smeće za taj postotak proračuna. Al ako u budućnosti bude neka ponuda koja je osjetno bolja onda treba uzeti, sport i kladionice su nažalost ionako neodvojivi.
  • über alles
    2.8k
    Ja bi da zderic bude
  • jakov1
    1.6k
    Imam osjecaj da bi neki ljudi i crnog vraga prozvakali samo da ne kazu da je Dinamo u krivu. Kad se smijemo fakinu zbog zetona, nista strasno, ali kladionice su nezamislivo zlo i komentari mi nisu jasni.

Ako se ponosimo da Dinamo ima znacaj van nogometa, valjda nam onda za Dinamo vrijede strozi standardi nego za neki drugi sportski kolektiv.

Kamo srece da netko dinamu zeli dati 3 milijuna € godisnje za reklamu na prsima.Papastrumf

Soros? Tommy?

Pjevamo "cuvari zagrebacke casti", valjda i to nesto znaci.
  • rioda
    16.9k
    Imam osjecaj da bi neki ljudi i crnog vraga prozvakali samo da ne kazu da je Dinamo u krivujakov1

Ja imam baš suprotan osjećaj, da bi neki crnog vraga prožvakali samo da ne kažu da se u Dinamu dobro radi, mora se uvijek naći nešto za kritiku

Nemam ništa protiv kladionica kao sponzora, ionako beru lovu od ljudi, pa je red da nešto i vrate. Pogotovo u situaciji kad je kladionica i glavni sponzor lige.

A ove gluposti o ovisnosti i sl. su jednostavno gluposti. To je do glave pojedinca, njegovog odgoja, obitelji itd., nikakva reklama tu ne mijenja ništa.

Koji god sponzor da bude na dresu, naći će se neka kritika. Npr. Konzum, izrabljuju ljude za male plaće, a sponzoriraju klub. I tako dalje, i tako bliže
  • deda
    46.4k
    Zanimljivu je raspravu potaknuo Marcoli i ona je definitivno potrebna. Osobno sam isto veliki protivnik reklamiranja kladionica i smatram da će to isto jednog dana postati tema i u širim krugovima u državi.

Nažalost hrvatski zakoni su još uvijek nepovoljni za interes sponzora prema sportu i tu je odgovornost države i jedino nje. Nešto se stvari mijenjaju novim zakonom, ali to je još uvijek nedostatno.

Nadam se da će i afere u sportskim savezima dovesti do raščiščavanja stvari i stvaranja preduvjeta za transparentnije funkcioniranje sporta te boljih uvjeta za sponzore koji žele sudjelovati u sportu sponzorstvom.

Ono što vidim kao negativan smjer posljednjih godina u sportu je ponovo značajno povećanje donacija koje daju lokalne samouprave tj. novca poreznih obveznika. Ponovo netransparentnost i selektivnost koja stvara nesportsku utakmicu, a sve ponovo potaknuto od strane države koja svim tim odlukama samo kupuje mir. Njih boli kita za kladionice dok im donose prihode.

Za kraj, da, možda Dinamo treba u tom kontekstu biti svjetao primjer i odbiti interes kladionica-sponzora, ali biti svetac u svijetu kurvi može biti zeznuta stvar dok god je glavni sponzor lige kladionica jer mi smo obavezni reklamirati tog generalnog sponzora. Dakle, u ovom trenutku bi nam takva odluka donijela minus po pitanju novca od sponzora i velike probleme u HNSu, možda čak i sankcije.
  • fakin
    4.8k
    nitko nije rekao da treba odjebati na rukavu nositi ime lige, nego na prsima sponzora naseg, to nema veze ni s hnsom niti ikime osim samo s nama. A i mozes bez problema kupiti dres bez SuperSporta na rukavu, ali ne mozes bez favbeta na prsima
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.