• dinamo u srcu
    2.8k
    Naišao na ovaj video o SP 1998 i Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

https://www.facebook.com/share/r/1Ce4x7mY8d/

Zanima me moze li netko usporedit SP 1998' i SP 2018', praćenje utakmica, atmosfera u državi i na samom svjetskom, doček brončanih.

Mnogi govore da je 98' neponovljiva u smislu naboja koji je tada cijeli narod osjećao.
  • Benedikt
    97
    Sjećam se 98' kako su se ljudi tiskali pred onim starim malim televizorima na terasama kafića pod punom opremom, šalovi, zastave da ne nabrajam dalje.Sama kvaliteta prijenosa je neusporediva. Danas imaš po par televizora po kafiću, puno većih dimenzija. Neusporedivo.
  • dragošlapa
    195
    Excelica za svjetsko, ako se netko želi igrat:

https://hermann-baum.de/excel/WorldCup/en/

Ždrijeb nam i nije baš naklonjen, ali ok, barem nemamo bekove i ne igramo brzo...
  • fakin
    4.6k
    Prema američkom protokolu, utakmica se mora odmah prekinuti ako se munja zabilježi u krugu od osam milja, odnosno oko 13 kilometara od stadiona.

Nakon što se zabilježi udar munje, pokreće se 30-minutno odbrojavanje. Ako u tom vremenu ne bude novih udara, utakmica se može nastaviti. Međutim, ako se tijekom tog razdoblja dogodi novi udar, sat se vraća na početak i odbrojavanje kreće ispočetka. To se ponavlja sve dok ne prođe punih 30 minuta bez ijedne zabilježene munje.

Slični problemi već su se događali prošlog ljeta tijekom Svjetskog klupskog prvenstva, koje je također održano u Sjedinjenim Državama, kada je više utakmica bilo odgođeno zbog ekstremnih vremenskih uvjeta.

Primjerice, utakmica između Chelseaja i Benfice u Charlotteu trajala je ukupno četiri sata i 38 minuta.
  • KtcGoat
    5.6k
    Jedna zanimljivost, Meksikanci su svoje pripreme za sp poceli 7.5
    Klubovi su morali pustiti igrace bez obzira sto prvenstvo traje
  • Droljo
    28.4k

Ludilo svaki dan. Po meni, neponovljivo. Naravno da je to subjektivno mišljenje, klinac sam bio, bez briga, ekipa slobodna po cijele dane, cuganje, zajebancija itd. Cijela zemlja je bila u tome zajedno, nisi bio bombardiran glupostima kao danas, manje informacija itd. Baš lijepa vremena.
  • KtcGoat
    5.6k
    Detaljnim istrazivanjem sam dosao do zakljucka da je Hrvatska jedina europska reprezentacija iz vecinski katolicke zemlje koja nema nijednog tamnoputog igraca u rosteru.

NA BRANIKU EUROPE!
  • fakin
    4.6k
    Mi i bosna jedini ostali na braniku Europe
  • Hnlovac
    6k
    ne baš stric, imali smo Dudua 00ih prije mnogih. Ko zna, mozda dođe jos nekakav brazilac prek Dinama, Belinho i ekipa

A koliko drkice o Poljskim husarima i bijeloj repki, sjećam se kad su igrali protiv nas prije koju godinu da su im igrali Oyedele i Ameyaw
  • KtcGoat
    5.6k
    pricam o nadolazecem prvenstvu
  • dragošlapa
    195
    Emmanuel Olisadebe:

giphy.gif
  • Droljo
    28.4k
    Dao bi 3 muse i 2 matanovića za jednog dudua... O ovom sp pričam.
  • Zambatine škude
    4.9k
    Mnogi govore da je 98' neponovljiva u smislu naboja koji je tada cijeli narod osjećao.dinamo u srcu

I ja bih tako rekao. Bilo je nekako prirodnije, spontanije i iskrenije. Rat je bio puno nedavniji, mi puno nepoznatiji. Možda zato kaj sam bio klinac, ali znam da mi je taj početak šestog do početka turnira bio vječnost koliko se iščekivalo da osjetiš kako je to igrati na Svjetskom prvenstvu.

2018. se zalaufala nakon pobjeda u prvom krugu, ali realno je dotad bila napola mučna atmosfera s potjeranim Čačićem, no name Dalićem, imidžem Mamićeve repke i cjelokupnog odnosa prema HNS-u, ne sićan se itd. Bilo je masu pizdarija prije i poslije tog turnira kojih se sad slabije sjećamo jer je rezultat bio top. Na kraju je i to izgorjelo, ali prvi put je prvi put.
  • Mr Anderson
    19.5k
    Meni je SP 98 bilo neponovljivo, em je bilo prvo na kojem smo nastupali, prvo koje sam baš detaljno pratio, a i bio sam klinac, maturirao te godine. Rekao sam starcima da idem na more, ja otišao s ekipom u Lyon na Njemačku.
    Atmosfera je bila u cijeloj zemlji prava, nije bilo nikakvih sranja, svi su disali ko jedan za reprezentaciju. Nije bilo podjela.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.