• KtcGoat
    5.3k
    Jedan frend koji navija za Real mi je rekao da je njemu nas nogomet bzvz i dosadan, sad nez kakvi su drugima razlozi. Ali da, najjace je kada kaze "Mi" za Real, a nije izasao van hrv. :rofl:
  • vjeko1701
    24.9k
    A kažem, većina ljudi koje sam znao da isključivo prate strani nogomet i navijaju za neki strani bogati klub je proizašlo iz one ere kad je HNL bio na dnu, kad su ga apsolutno svi zvali kaljužom, vladali su gazde i šerifi a ni reprezentacija nije baš imala bajne uspjehe. U svemu tome se jedostavno stvorio iznadprosječan broj ljudi koji su svoje interese u nogometu tražili van Hrvatske. Ipak su stvari danas nemjerljivo bolje i neusporedive u odnosu kako je bilo prije 10-15-20 godina. Zato sam i malo alergičan na parolu "nikad slabiji HNL". To može napisati samo netko rođen nakon 2010. ili netko tko je prespavao prvih 15 godina ovog tisućljeća.
  • Krizy
    72.1k

Jel ti priznao da je zaljubljen u tebe?
  • Paggini
    85.9k
    najjace je kada kaze "Mi" za RealKtcGoat
    :lol:

Ja ne kažem "mi" ni za Dinamo
  • ZG plavi 01
    302
    jesi mu rekao da si uplati clanarinu u Realu?
  • GOAT
    7.8k
    kada kaze "Mi" za RealKtcGoat

images?q=tbn:ANd9GcRWV1OMvgSYhJiBwq62FFpllj6PNi6q03saeindLuugX_sqWoAWAhk6TveR&s=10
  • Goncalo Santos
    3.9k
    Najsmjesnije/najzalosnije mi je kad ti "navijaci" npr. Chelsea ili Psg-a s ovih prostora, u nekim raspravama govore : "Mi smo doveli ovoga, mi smo vas pobijedili, mi smo osvojili to..." Tko to vi? Koji faktor vi cinite u tom klubu, u 100 posto privatnim klubovima gdje je vlasnistvo podijeljeno izmedu par fonodva.

Ajde dobro ne moraju biti svi clanovi jer ne funkcioniraju svi klubovi tako, ali evo jel poznaju oni uopce neke supkulture tih drzava i gradova, drustvene staleze, povijesni kontekst? Jel se pitaju sta "njihov" klub predstavlja, kakve navijace je okupljao od svog nastanka? 99.8% blage veze nema o tome, ali je eto sa 12 godina gledo nekog drogbu koji mu je bio mozda simpaticniji od fabregasa, plava mu je draza boja od crvene i to je kriterij.

Teska malogradjanstina.
  • KtcGoat
    5.3k
    Jel ti priznao da je zaljubljen u tebe?Krizy

Pa kaj je najgore..ma, suzdrzat cu se.

jesi mu rekao da si uplati clanarinu u Realu?ZG plavi 01

Budem probao :rofl:
  • KtcGoat
    5.3k
    A kažem, većina ljudi koje sam znao da isključivo prate strani nogomet i navijaju za neki strani bogati klub je proizašlo iz one ere kad je HNL bio na dnu, kad su ga apsolutno svi zvali kaljužom, vladali su gazde i šerifi a ni reprezentacija nije baš imala bajne uspjehe. U svemu tome se jedostavno stvorio iznadprosječan broj ljudi koji su svoje interese u nogometu tražili van Hrvatske. Ipak su stvari danas nemjerljivo bolje i neusporedive u odnosu kako je bilo prije 10-15-20 godina. Zato sam i malo alergičan na parolu "nikad slabiji HNL". To može napisati samo netko rođen nakon 2010. ili netko tko je prespavao prvih 15 godina ovog tisućljeća.vjeko1701

Kao pripadnik generacije rodene nakon 2000 godine mogu to potvrditi. Jos te u afirmativnim godinama docekaju Barcelona(Messi) i Real(Ronaldo) na vrhuncu.
    Pritom je Dinamo otuđen od ljudi i navijaca.
    I meni je to bilo fora kao klincu, "navijao" sam za Barcu. Onda s godinama shvatis koliko si glup,
    danas se ne mogu emocionalno povezati s nicim sto je strano.
  • Sajla
    20.6k
    kad se spominje mlađa generacija, da spomenem i starije - znam čovjeka iz Zagreba od skoro 60 godina koji tvrdi da je kao klinac bježao iz škole na utakmice dinama i išao u BG na tekme protiv CZ. nismo se tada poznavali pa ne znam laže li, ali znam da danas nema pojma ni koliko HNL ima klubova jer je zagriženi navijač Liverpoola i ponekad ode u Englesku na njihove utakmice. ne sjećam se koje godine je to bilo, ali naša reprezentacija se mučila u kvalifikacijama, a Englezi su osigurali prolazak i tip mi veli "moji su prošli, a vaši?". znači, toliko je poblesavio da je reprezentaciju Engleske nazvao svojom u usporedbi s reprezentacijom Hrvatske :vomit: a nikad tamo nije živio niti ima neke druge veze s njima. pošto znam ljude iz Liverpoola koji govore stvari tipa "we're not English, we're Scouse" i kojima je bitnije da Liverpool dobije prijateljsku protiv trećeligaša nego da Englezi osvoje SP, jasno mi je da tip nema pojma o klubu za koji navija. vjerujem da takvih ima puno, da je u pitanju neka vrsta mode i/ili potrebe da se bude drugačiji, isticanja, nadmoći, vjerojatno kao posljedica nekog kompleksa.
  • ZG plavi 01
    302
    inace su jos 90ih ljudi poceli masovno za talijanske klubove navijati, Calcio romantika
  • NitkoBitan
    36.8k
    Ja vidim dosta mladih ljudi po Zagrebu u obleci PSGa a poprilicno sam siguran da ni ne prate nogomet, mislim koji k :chin:

Znao sam i neke zenske na faksu vidjet sa PSG stvarima. Socioloski fenomen.

Inace kad prevrtim film navijao bi u finalu za Arsenal, mislim da nemres bit odvratniji klub od PSGa - klub prljavog novca, a od navijaca dominiraju crnci i arapi. "Proslave" po Parizu su da se zbljujes.
  • Paggini
    85.9k
    Ja vidim dosta mladih ljudi po Zagrebu u obleci PSGa a poprilicno sam siguran da ni ne prate nogomet, mislim koji k :chin:

Znao sam i neke zenske na faksu vidjet sa PSG stvarima. Socioloski fenomen.
    NitkoBitan

Jer im je Jordan bio sponzor pa se nosilo zbog toga
  • db-izbjeglica
    20.6k
    ja imam rođaka, gasterbajter u švicrskoj, ima skoro 30 godina:

u nogometu navija za real madrid (i dinamo u hrvatskoj)
    prati i NBA - tu je za golden state warriorse
    prati i NFL - tu je za new england patriotse
    prati i F1 - tu je za mercedes

ne znam, nekako mi je uzorak prevelik da ne bi skužio kako u svemu navija za one koji su bili dominantni u formativnom razdoblju. samo se priključi pobjednicima :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.