• Zagi
    17.5k
    Nije to samo nakon Bayerna, cijele sezone se tu udaralo i s jedne i s druge strane, taj kult ličnosti mi nikad nije bio jasan kako je stvoren.Paggini

Poučak Kulenović. Kada se po nekome nerazmjerno lupa, jedan dio ljudi će uvijek stati u obranu.
    Takve teme imaju najviše stranica.
    Kova je u tom istom kampu.
  • Droljo
    27.3k

Tko je taj? Izgleda mi ko da su ga radili Liam Gallagher, Johan Cruijff i onaj iz pulpa..
  • mlinchica
    5.8k
    Kada se po nekome nerazmjerno lupaZagi

… u oba smjera.

Kokoš ili jaje?
    I nerazmjerno lupanje pohvala nakon nekog vremena postane odbojno. Zato kaj je nerazmjerno.
    Pogotovo kada se formira ekipa koja se istovremeno uključuje i obasipa hvalospjeve za trenera nakon lošeg rezultata (a bilo ih je), u trenutcima kad te pohvale nemaju uporišta (ona PR priča).
    Posebno je iritantno spominjanje porijekla trenera jer “jadan on zbog toga ga ne vole” ili druga verzija za one druge “nije gospodski pa ga zbog tog ne želimo”. Iako se u slučaju bivšeg trenera, nakon malo žešće borbe u početku i radi rigoroznije primjene pravila foruma o vrijeđanju, zadržalo samo na ovoj “jadan on” varijanti.
    U slučaju Kove .. hm, hm… valjda se zbog light varijante puno duže zadržalo “nije gospodski” i skupilo se puno srčeka na forama koje su malo “bolje birane”.

Kult ličnosti je mislim izgradio ovaj forum zato kaj je i zatvorena zajednica, iako je javni forum. Vani nisam dobila takav dojam ali vjerojatno i zbog toga kaj se svi većinom krećemo u društvu koje slično razmišlja.
    Ovdje brzo shvatiš tko je u kojem rovu kada krene kopanje.
    I onda, nemreš ti toliko pozitive izvući koliko mogu ja negative i u krug.
    Tko želi nek uživa, tko ne, nek preskače dok ima strpljenja.

Usput, Pero Sučić, bravo i čestitke na osvajanju scudetta u prvoj sezoni.
    Mislim da bu to bila vrhunska karijera, navijam za njega (bez onog FI :wink: ).
  • Jurki
    24.6k
    Pa hrpa ljudi se nasladuje sto bivsi senatori vise nisu ni na mapi, a oni su zasluzni za neke od najboljih trenutaka u povijesti kluba.jakov1

Mislim da se nitko ne naslađuje, vec potvrda ispravnosti remonta koji je bio napravljen.. a kad su ti igraci odlazili.. dizale se vile i motike na sportski sektor kluba.
    Rijesili smo se velikih ugovora igraca koji vise te ugovore ne opravdavaju izvedbama na terenu.
    Pomlađena je momcad, dopeljana friska krv i nakon zadnjih 2-3 sezona mučenja uzeto je prvenstvo na kraju bez prevelikog stresa.
    To su sve samo dokazi, da je sportski sektor bio u pravu kad se vecini napisala oprostajna objava.
  • deda
    45.2k
    Nitko ne spominje da bi nam Lukas mogao postat prvak Austrije. Iako ne igra baš.
  • prefontaine
    8.4k
    pa spomenuo je stranicu prije
  • mlinchica
    5.8k
    “Vedran Ćorluka, bivši hrvatski reprezentativac i sadašnji pomoćnik izbornika Vatrenih Zlatka Dalića, stekao je trenersku UEFA PRO diplomu na Akademiji Hrvatskog nogometnog saveza!

Ćorluka je imao završnu provjeru na UEFA PRO edukaciji 12. generacije s temom “Metodologija i struktura trenažnog procesa tijekom jednog mikro-ciklusa na okupljanju reprezentacije” i položio s odličnom ocjenom.

Komisija u sastavu Boris Kubla, Zdravko Marić, Damir Jagačić i Rajko Magić ( :blush: ) bila je izuzetno zadovoljna prezentiranim materijalima i Ćorlukinom obranom, a Vedranu je poslije poželjela i puno sreće na predstojećem FIFA World Cup.”

Znači, Veks je sljedeći izbornik?
    :cool:
  • Mathiasovi Chageri
    8k
    Super mi je kako se konstantno od Jakira radi PR čudotvorac potpuno nepotrebno. Čovjek je solidan trener, ima nekakve trenerske uspjehe u karijeri, no svaka rečenica ovdje izgovorena o njemu mora imati u sebi barem jednu neistinu ili barem nekakvu vrstu uljepšavanja.

Jakir je trener koji s 5 klubova uzastopno radi fantastičan posao. Ne zna se koji od tih pet je bio u većoj gabuli kad ga je preuzeo i sa svih 5 je napravio izvrstan posao.veselko tenžera

Vidim da se u retrospektivi Jakirove karijere nisi osvrnuo na mandat u Mariboru? Baš si taktički istaknuo 5 klubova. Vjerujem da nisi uspio ispadanje od amatera u Europi pretvoriti u jadnog Jakira koji sam na terenu igra protiv sjevernoirskih junaka.

Zrinjski ostao bez Europe nakon 100 godina, bez love i sa starom i isluženom ekipom. On sam provodi selekciju, ostalo je povijest.veselko tenžera

Ostao bez Europe misliš na plasman u Europska natjecanja ili na izlazak u Europu? Jer i jedno i drugo nije istina. Zrinjski europska natjecanja nije igrao nikad prije Jakira, a niti s njim. Pokojni Mladen Zizovic ih je vodio u europskim pretkolima sezonu ranije, pa mi daj objasni od koje je to Europe Zrinjski ostao nakon sto godina?

Turci već bili otpisani, prijelazni rok gotov, on ne da ih spašava nego ih dovodi do sredine tablice.veselko tenžera

Jadni Turci bili otpisani, Jakir preuzeo nemoguću misiju u 19. kolu od ukupno 36 kola, sa frapantnih 5 bodova zaostatka, u svom poznatom maniru čudotvorca ne samo spasio, nego ih doveo do sredine tablice, završio 13. od 19. Mislim čemu ove verbalne akrobacije. Preuzeo ih je dok su bili koji bod ispod crte na pola sezone, izvukao ih iznad crte. Ovi herojski podvizi “otpisani” “sredine tablice” nisu potrebni jer nisu istina.

Hull ekipa koja se spašava ispadanja na gol razliku, ima zabranu transfera osim za free igrače. Siguran sam da je itekako imao utjecaja na selekciju i uspio je pronaći 2-3 solidna igrača za 0 funti.veselko tenžera

Hull je uspio pronaći ne 2-3, nego 8 solidnih igrača koji su im bili prvotimci/standardni igrači, gore sam i nabrojao igrače. Zanima me samo koliko točno utakmica Hulla si gledao? Jer ovo sve što se piše mi jako odaje dojam “bacio sam oko na golove i pogledao sam na Sofascoreu rezultat”. Postoji razlog zašto je u zadnjih 15 utakmica uzeo pobjeda za nabrojati na prste jedne ruke, postoji razlog zašto sam rekao da mu se poklopilo dosta toga. Da Wrexham nije uzeo u zadnja dva kola 1 bod od 6, da Derby nije izgubio zadnje dvije od tri utakmice protiv klubova kojima nije igralo ništa, Jakir bi danas završio sezonu. Potrefilo mu se jako puno u zadnja dva-tri kola, uzeo je samo jednu pobjedu u zadnjih 7 kola. Neću ni govoriti o masu utakmica u kojima je uzeo bod(ove) kad je bio debelo lošija momčad na terenu.

Ponavljam po stoti put, Jakir nije loš trener, ali se PR bojna trudi da od njega napravi čudotvorca, što nije istina, isto tako nije istina da je loš trener jer ima rezultate iza sebe, ali nema potrebe za ovim pretjeranim epitetima.
  • Droljo
    27.3k

Tak je u svemu na zoni. Jedni vuku na svoju stranu i ne priznaju ništa drugo, drugi kontra. Rovovi.
    Postoje još objektivni i realni forumaši koji neće preuveličavati niti jebački umanjivati neke stvari ali oni su u manjini. Lakše je izabrati rov i biti siguran uz svoje suborce.
    Eto
  • Zg123
    3.5k
    Ako cemo realno Jakir je radio svugdje dobar posao i cinjenica je da mu karijera ide ulaznom putanjom. Ja njegov mandat u Dinamu pamtim kao tesko mucenje, bez dobre igre i izvlacenje pobjeda na individualnu kvalitetu pojedinaca, ali opet je i tako uspio uzeti duplu krunu. Da Maric i ekipa mu nisu olaksali zivot nekim potezima ali i on sam je isto sudjelovao u tome i nije bas da ga se nije nista pitalo.

Dajem ruku u vatru da je on ostao i ove sezone a da Boban nije dosao da bi on ostavio apsolutno sve senatore i jahao s njima do kraja.
  • Jurki
    24.6k
    tocno si sve napisal.
    Jakirov mandat je prozet teskom mukom, izborenim pobjedama u "crvenom" sudackom dodatku.. Loksa, Osijek mi prve tekme padaju napamet. Čupanje protiv Rudesa doma, Vidovicevim majstorskim golovima.
    Istina, danas se ne pita nikog kak smo igrali.. vec za srebrninu u trofejnoj sali.
    Da je te sezone bilo sve dobro.. nebi se vjesile poruke "ne damo da potones" itd.
    Imali smo na jesen veliki zaostatak koji smo uspjeli anulirati.
    Osobno tu titulu ne pripisujem ni igracima ni treneru.. vec nama luđacima koji smo dali toj momcadi ogromnu energiju na proljece da smo zgurali tu sezonu uspjesno.
    Plusevi Jakirovog mandata su dupla kruna, prolazak u ligu prvaka i Betis.
    Sve ostalo.. igra u Hnlu veliku vecinu utakmica mrsav nogomet.
    Rotacije kojih nije bilo. Senatori koji su bas u njegovom mandatu dobili enormna krila, to si on kao trener nije smio dozvoliti. Sramotne predstave protiv Balkanija, Paoka, trica Lokse. Jebiga. Na kraju samo solidno.
  • Peškaman
    9.1k
    Ostao bez Europe misliš na plasman u Europska natjecanja ili na izlazak u Europu? Jer i jedno i drugo nije istina. Zrinjski europska natjecanja nije igrao nikad prije Jakira, a niti s njim. Pokojni Mladen Zizovic ih je vodio u europskim pretkolima sezonu ranije, pa mi daj objasni od koje je to Europe Zrinjski ostao nakon sto godina?Mathiasovi Chageri

Zrinjski je prvi put nakon sezone 11/12 ostao bez "izlaska" u Europu (kvalifikacije) u sezoni 20/21 pod pokojnim Žižovićem.
    Tada je došao Jakirović,isfiltrirao ekipu,doveo mlađe igrače i na kraju pogodio.
    Sljedeće dvije sezone je Zrinjski izdominirao, ne znam koliko pratiš BiH ligu ali te dvije sezone su rijetke u kojoj navijači suparničkih timova nisu optužili prvaka da je osvojio naslov pomoću sudaca. Baš dominantan period kluba.
    Doveo Jankovića, uigrao Sučića,Bašića,Savića kao momke iz nogometne škole. Zrinjski je tu trojicu transferirao u Dinamo ZG, Orenburg, Torpedo. Danas,dvojica od te trojice će zaigrati na SP za reprezentaciju.

Došao je do play-offa za KLu protiv Slovana,ispao na penale, sljedeće godine se Zrinjski plasirao prvi put u grupne faze europskog natjecanja. Istina,trener je bio Rendulić ali dobrano na postavkama koje je Jakirović ostavio. To će ti više manje reći 90% navijača Zrinjskog.

Niti je svemoguć kako ga neki žele prikazati niti je "krampa" kojoj se, eto sve posložilo i sretno izborio nešto.
  • Mathiasovi Chageri
    8k
    Zrinjski je prvi put nakon sezone 11/12 ostao bez "izlaska" u Europu (kvalifikacije) u sezoni 20/21 pod pokojnim ŽižovićemPeškaman

Mislim da ni 12/13 nisu igrali Europu, mislim da je tek sezonu nakon toga bilo ono ispadanje od Boteva, no tad sam bio mlađi, pa sam možda pobrkao sezone. Ja sam se samo referirao na upis da je Zrinjski prije Jakira ostao bez Europe nakon sto godina, kad ono igrali sezonu ranije u kvalifkacijama.

Došao je do play-offa za KLu protiv Slovana,ispao na penalePeškaman
    Tu isto ide ispadanje na njegovu dušu, s igračem više i golom prednosti se praktički branio zadnjih 5 minuta, pa primio gol škaricama.

Sve u svemu, Jakiru ne trebaju PR pamfleti i čudesni epiteti. Čovjek je sasvim solidan trener, većinu ekipa je ostavio na boljem mjestu nego što ih je zatekao, no od njega se radi prime Mourihna konstantno, što samo dio ljudi radikalizira u suprotni tabor. Ja npr. nemam ništa protiv njega, želim mu svu trenersku sreću, ali ne mogu zažmiriti na očito uljepšavanje svakog njegovog poteza.
  • Peškaman
    9.1k
    Mislim da ni 12/13 nisu igrali Europu, mislim da je tek sezonu nakon toga bilo ono ispadanje od Boteva, no tad sam bio mlađi, pa sam možda pobrkao sezone. Ja sam se samo referirao na upis da je Zrinjski prije Jakira ostao bez Europe nakon sto godina, kad ono igrali sezonu ranije u kvalifkacijama.Mathiasovi Chageri

Sezonu 12/13 su završili deveti na tablici ali su išli u kvalifikacije za Europu jer ostali klubovi koji su bili ispred nisu imali potrebne licence.
    To je upravo ta utakmica protiv Boteva što spominješ,kvalifikacije europskih natjecanja(konkretno EL) za sezonu 13/14.
    Od te sezone pa sve do sezone 20/21 Zrinjski je izlazio u kvalifikacije, tada je na polusezoni vodio Žižović,dolazi Jakirović koji pravi remont uz blagoslov uprave.
    Ostao je Zrinjski bez kvalifikacija što je tada bio neuspjeh,pogotovo zbog financija.

Tu isto ide ispadanje na njegovu dušu, s igračem više i golom prednosti se praktički branio zadnjih 5 minuta, pa primio gol škaricama.Mathiasovi Chageri

Ne bih se složio,pet minuta prije kraja utakmice i povijesnog uspjeha,imaš rezultat, normalno da će se ekipa nesvjesno povući na svoju polovicu.
    Imao je Zrinjski u toj utakmici minut/dvije prije gola Slovana (škarice) situaciju gdje je,čini mi se Malekinušić išao 1na1,promašio.
    Kako to već ide u nogometu,Slovan je to iskoristio već idući napad.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.