• Jurki
    27.9k
    Bili smo zadnjih godina koliko puta prvaci Hrvatske u mlađim kategorijama, pa kaj je to klubu tocno doneslo u kontekstu prve momcadi? Apsolutno nista.
    Mijenjam svaki naslov prvaka Hrvatske u juniorima za 2 dobra igraca svake godine.
    Al vec vidim kakva bu paljba po Capellasu zbog losijih rezultata kad veliku vecinu juniora potegne druga momcad.. a njihovo mjesto zauzmu kadeti.
    Propitkivati ce se place Capellasa i svih trenera u omladinskom pogonu.
  • Fan
    2.9k
    Mislim da nam je financijsko stanje ok. Ukratko, ulaskom u LP problema nemamo, ulaskom u EL moramo uprihodit sigurno oko 20m eura od transfera (u slučaju kupovine, nadodat i taj dio za izlazne transfere). Teško je zapravo predvidjeti iz izvješća točan cash flow kad to uvelike ovisi o nadolazećim transferima, ili transfere Kulenovića, Villara i slično, al rekao bih da je to tu negdje.
    Rashodi nam nažalost još godinama neće biti manji od prihoda bez transfera, ali za 5-6 godina, uz neki standardan rast sponzorstva, mercha, dolaskom na novi Maksimir i ako ne napravimo neko veće sranje sa balastom, mogli bi bit jako blizu funkcionalnosti bez da moramo ovisit o LP ili velikim prodajama svake 2 sezone.
    Gledajući nekoliko godina unazad, fakat smo 3 levela više sa merchom, shopovima, zajedništvom općenito, a tek kad to počne dobro funkcionirat (bez uvrede ikome, ali zasad je to još loše, velik proces učenja je ispred nas) onda smo na konju.
    Nažalost, u ligi smo kojoj jesmo, na to ne možemo utjecat. Renomeom još nekako i možemo dofurat igrače kao Bennacer, ali to je neki maksimum iznad kojeg mislim da nikad nećemo moć doć, bez obzira na realan rast koji imamo i granicu koju očekujemo pa bih rekao da smo već ovu godinu pogodili srž Dinama kakvom se možemo nadati i u budućnosti.
  • pjetlić
    517
    Mislim da je profitabilnost s obzirom na izostanak LP dosta dobra.
    Za komercijalu bi mozda malo bolji uvid dao prikaz prihod/trosak po zaposlenom, ovako nije usporediv prikaz zbog znacajnog rasta broja radnika.

Od kuda toliko (porasta) duga, mozda je pisalo vec pa nisam vidio...
  • emilperska
    18.9k
    Mislim da je profitabilnost s obzirom na izostanak LP dosta dobra. — pjetlić

U 2025. je evidentiran dio prihoda od LP iz sezone 2024./2025 i onda dio EL iz sezone 2025./2026. točnije 22,6 mil EUR. EL u totalu za obje kalendarske godine 2025. i 2026 bi iznosila 14-15 m EUR tako da je ovdje svakako barem polovica iznosa LP od one sezone prije.

Od kuda toliko (porasta) duga, mozda je pisalo vec pa nisam vidio... — pjetlić
    To je revolving kredit kod 1 domaće banke koji smo koristili više nego lani da se prebrodi nelikvidnost u određenim mjesecima zbog jakog prijelaznog roka, izostanka LP u drugom dijelu itd. Pretpostavljam da se banka zaštitila budućim ratama od Sučića i Baturine. Na tom kreditu imamo još 6m EUR za povući po potrebi po ovom što piše u izvještaju.

Jedini rizik ovdje je da banka u nekom trenutku 2026. procijeni da smo postali rizični plasman i kaže da svih 16m potencijalnih EUR vraćamo odmah, a mi u tom trenutku te novce nemamo. Praksa kod tih revolving kredita je da se oni maltene neograničeno produžuju do nekog trenutka. To rade i poduzeća iz normalnih industrija, pa je logično da radi i Dinamo u nepredividivoj industriji gdje ti 80% budžeta ovisi o 2 kanala prihoda koji su maksimalno volatilni.

LP 2026. ako bi ušli bi nam stvarno dala jedno pogonsko gorivo za naredne 2 kalendarske godine.
  • pjetlić
    517
    Hvala na pojasnjenju.

Mislim da je izvejstaj zadovoljavajuc i za neku drustvo koje tezi profitabilnosti, kamo tek za udrugu i to jos u Hrvatskoj :smile:
  • hardek
    13.5k
    Još kad bi Como uspio uhvatit Juve do kraja sezone pa da dobijemo bonus i od Baturine. Imaju 3 boda manje i lakši raspored. U Italiji se gleda međusobni omjer u slučaju istog broja bodova a Como je slavio u oba međusobna omjera.
  • Benedikt
    369
    Pitanje - broje li se ti bonusi u ciljanih 26 milijuna od transfera za ovu godinu? Mislim, imamo već Kulenovića, ovaj bonus, nadamo se Villaru ako Elche ostane u primeri i mogućem bonusu od Baturine ako Como uđe u ligu prvaka..
  • vjeko1701
    30.2k
    Mislim da ništa od toga nije bilo ubrojano u onaj financijski plan tako da sve što se ostvari, uključujući i transfere na zimu i bonuse ili postotke vezane uz prethodne transfere ulazi u tih 27 milijuna.
  • emilperska
    18.9k
    Ništa nije ubrojano. 27m EUR je total od transfer uz uvjet da igramo EL iz kvote play offa LP.
  • Fan
    2.9k
    Samo od Sučića smo (ćemo) ove godine utržit dodatnih milju i pol (pola za osvajanje lige, milju za 40 nastupa, još mu 5 fali za tih 40 jer se gleda pola ako odigra utakmicu manje od 45 min, a to će bit naredne sezone), Kule 3m (pola smo sigurno već uzeli u obzir zbog posudbe), Villar (nadamo se) 1m...sigurno će bit još neki bonusi i od Baturine i doći će se do 20m minusa bez transfera.
    Frkneš Hoxhu za 3.5, Topića za 2 i Domingueza za 15 i na par milijuna smo od nule.
    Naravno, za dodatna pojačanja (ako se ne uđe u LP) će trebati tu još nekog i prodat, al otom potom.
    Mislim da je stanje ok.
  • Papastrumf
    24.3k
    Samo od Sučića smo (ćemo) ove godine utržit dodatnih milju i pol (pola za osvajanje lige, milju za 40 nastupa, još mu 5 fali za tih 40 jer se gleda pola ako odigra utakmicu manje od 45 min, a to će bit naredne sezone) — Fan

Jos mu 3 fale.
    Imamo i bonus za Olmove nastupe u Barci te osvajanje prvenstva.
  • rioda
    18.7k

Koja je to shema? On ode iz Lepiziga u Barcu, a mi imamo bonuse
  • vjeko1701
    30.2k
    Ne znam o čemu je riječ, al nekom logikom ak Leipzig ima bonuse a mi imamo postotak na budući transfer, ti njihovi bonusi valjda još uvijek spadaju pod taj budući transfer.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.